Vappu on minulle kevään juhla. Vaikka vappuna olisi vielä hanget
korkeat (kuten tänä vuonna), on vappu siitä huolimatta ikään kuin lupaus
kesästä. Ehkä se kesä taas tulee. Vappuaatto sen sijaan on ihan hyvä veruke
kutsua ystäviä kylään, ja viettää mukava ilta kuulumisia päivittäen, menneitä
hetkiä muistellen ja uusia yhteisiä kuvioita suunnitellen. Näin teimme tänäkin
vappuaattona. Hyvän ruoan äärellä, totta kai.
Vapussa on aina hieman karnevaalimeininkiä. Tarjoilutkin tuli
suunniteltua sen mukaisesti. Vuorasin suuren uunivuoan nachoksilla ja heittelin
päälle erilaisia herkkuja ja salsoja. Olen tehnyt tästä montaa eri versiota.
Jauhelihasta, kanasta (pollo), porovarraslihasta ja ehkä kaikista eniten katkaravuista.
Tällä kertaa nautimme broileriversiosta. Maukasta oli.
Pollonachosvuoan ainekset:
iso pussillinen
nachoja (Indian nacho original)
4 broilerin maustamattomia fileitä (+ mausteet makusi mukaan)
1 pkt Salsa originalia
(GoGreen papuseos)
1 pkt maissinjyviä
(GoGreen)
2 prk Salsaa (Santa Maria pineapple)
2 pss cheddarraastetta (Valio)
1 rasia kirsikkatomaatteja
Lähdin liikkeelle broilereista. Otin ne pakkauksen ohjeen mukaisesti
huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Maustoin näillä: suolaa,
broilerimaustetta, paprikajauhetta, chili-pippuriseosta. Tämän maustamisessa
voi hieman liioitella. Paistoin fileet grillipannulla nopeasti kauniin
väriseksi. Laitoin sitten ne pakkauksen ohjeen mukaisesti uuniin 200-asteeseen
20 minuutiksi. Uunin jälkeen annoin niiden hieman levätä ja leikkelin sitten
kivoiksi paloiksi.
ennen juustoa |
juuston ja kirsikkatomaattien jälkeen |
uunista ulos |
Nachosvuoan kasaaminen kävi sukkelasti. Pohjalle nachoja. Seuraavaksi
salsa original papuseosta sinne tänne heitellen. Samoin maissinjyvät,
broilerinpalat ja ananassalsat joukon jatkeeksi. Koko komeuden päälle
juustoraastetta ja kirsikkatomaatin puolikkaat. 225-asteiseen uuniin 25-30
minuutiksi. Tämä annos olisi riittänyt hyvin kuudellekin. Meitä oli neljä, ja
kaikki santsasimme pariinkin kertaan, ja vuokaan jäikin vielä.
Seuraksi superihanaa salaattia, jonka ulkonäkö lupasi aurinkoista kesää.
Freesiä ja hedelmäistä. Feta ja ”hatusta” tempaistu kastike (kirjasin ainekset
ylös) olivat oivat makutäydennykset.
Itse salaattiin latelin vatiin päällekkäin:
1 pss jääsalaattia pestynä ja lingottuna
1 kokonainen kurkku pestynä ja kuutioituna
1 mango kuorittuna ja kuutioituna
4 kpl Hass avokadoja (suurempia avokadoja riittää varmaan pari kappaletta)
1 purkki fetantyyppisiä salaattijuustokuutioita
Avokadon paloille puristin limen mehua, jotta eivät tummuisi liian
nopeasti. Myös sitruuna on hyvä siihenkin tarpeeseen. Kannattaakin käsitellä avokado ihan viimeiseksi,
vaikka salaatin muuten valmistelisi jo etukäteen.
Salaatinkastikkeesta tuli ihan mieletöntä! Laitoin siihen:
0,75 dl oliiviöljyä
½ dl sweet chiliä
½-1 punainen chili (otin siemenet pois ja silppusin)
½ limen mehu
hyppysellinen suolaa ja pippuria
Nämä kaikki ainekset sekoitin ihan vain pikkuvispilällä sekaisin. Tämä salaatinkastike toi juuri täydellistä
särmää hedelmäiselle salaatille. Se oli hyvää myös roiskuteltuna nachojenkin
päälle. Chilin määrää voi säädellä omien mieltymysten mukaan. Ihan varmasti teen
tätä uudestaankin. Uskoisin sen toimivan hyvin myös erilaisten grillattavien
herkkujen pöytämausteeksi.
Tämä setti oli kyllä toimiva kokonaisuus. Ei aina tarvitse olla montaa
sorttia. Ja joskus voi myös hieman oikaista. Yleensä teen guacamolea nachovuoan
seuraksi, ja lisäksi vielä creme fraichea. Hyvät lisukkeet nekin, mutta kyllä
tämä salaatti oli ihan yliveto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti