Matkailu avartaa ja ystävät rikastuttavat elämää. Tässä eräänä helteisenä sunnuntaina olimme ystäviemme kutsumana lounaalla eräässä heidän hyväksi havaitsemistaan paikallisista ravintoloista (Restaurante Asador Otola – Cortijo La Herradura, Camino Viejo de Coin 4, Mijas Costa, Málaga). Sinne olisimme tuskin muutoin ymmärtäneet mennäkään, koska tämä ravintola sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Koska ystävillämme oli jo kokemusta paikan ruoista, pyysin heiltä suosituksia. Niitä oli useita, mutta eräs niistä alkoi ihan erityisesti kutkuttaa uteliaisuuttani. Se oli salaatti nimeltä Cortijo. Ruokalistan mukaan salaatti sisältää ”tomate, queso de cabra y dátiles, vinagreta de miel y limón”, eli tomaattia, vuohenjuustoa ja taateleita, sekä hunaja-sitruunavinaigrettea. Ystävämme mukaan tuo salaatti on mainio makupari alkupalalistalla oleville Txistorra-makkaroille. Tilasimme siis annokset niitä kumpaakin jaettavaksi alkupalaksi. Hallelujaa, näin rikastuimme taas yhdellä uudella, erinomaisen hyvällä makuelämyksellä. Vinkeistä kannattaa ottaa vaarin, kun on hyviä vinkkejä tarjolla.
Kuva näpsäisty Cortijo-salaatin alkulähteeltä. |
Tuo salaatti oli uskomattoman ihana suolaisen ja makean yhdistelmä. Se sopi täydellisen hyvin mausteisten makkaroiden kyljessä nautittavaksi. Taatelin makeus tasapainotti makkaroiden mausteisuutta ja suolaisuutta. Eipä siis ihme, että nähtyäni ruokakaupan hedelmäosastolla röykkiöittäin taatelipaketteja, livahti niistä yksi paketti myös minun ostoskärryyni.
Juustohyllyltä nappasin myös paketillisen vuohenjuustoa. Muita tarvittavia aineita meillä onkin yleensä aina kotona.
Vuohenjuusto-taatelisalaatti
2:lle
vihersalaattia
1-2 tomaattia
100 g taateleita (4-5 kpl)
100 g vuohenjuustoa
(punasipulia)
Vinaigrette
3 rkl hyvää extra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa (tässä Vinagre de Jerez Reserva)
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl hunajaa
Huuhtele ja kuivaa salaatti ja revi se salaattivadille. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Tähän salaattiin riitti yksi suuri tomaatti. Asettele tomaattiviipaleet salaattivadin reunoille.
Taatelit voisi käyttää varmaan sellaisenaankin, mutta minä huuhtelin (ja taputtelin talouspaperilla kuivaksi) myös ne. Elintarvikehygieniasta en tingi. Viillä taateli halki, ja poista kivi. Leikkaa taatelit pieneksi silpuksi, ja pyöritä silput rouheiksi palloiksi (2 kpl), ikään kuin lihapullia tekisit. Asettele taatelipallot salaatin päälle.
Murenna vuohenjuusto lautaselle, ja muotoile murustetusta juustosta ruokalusikoita avuksi käyttäen niin ikään kaksi palloa. Asettele ne taatelipallojen viereen.
Alkuperäisessä Cortijon salaatissa taisi olla myös ohueksi viipaloitua ja silputtua punasipulia, joka myös sopii hyvin tähän salaattiin. Meiltä sitä ei tällä kertaa löytynyt, mutta hyvältä maistui ilmankin.
Vispaa vinaigretten ainekset sekaisin, ja lusikoi vinaigrette salaatin päälle.
Nautimme tämänkin salaatin makkaroiden kera. Tällä kertaa
kyseessä oli ihan tavalliset, mutta kuitenkin jokseenkin mausteiset
grillimakkarat, jotka tirisivät pienessä grillissämme mahtavan mehukkaiksi Cortijo-salaatin
seuralaisiksi. Makkararuoat nautin yleensä oluen kera. Alkoholiton olut on vähintään yhtä hyvä vaihtoehto kuin tavallinen olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti