lauantai 28. heinäkuuta 2018

Ruokaisa savulohisalaatti


Tässäpä salaatti, jossa yhdistyy aika monta hyvän ruoan ominaisuutta. Siinä on sopivasti keveyttä ja raikkautta runsaiden kasvisten muodossa. Siinä on myös reilusti ruokaisuutta lämminsavulohen ja keitettyjen kananmunien ansiosta. Syntisen hyvä juusto tuo annokseen ripauksen ylellisyyttä, ihan keskellä kiireistä viikkoa. Täydellisessä kypsyysasteessa olevat samettiset avokadot yhdistävät kaikki edellä mainitut raaka-aineet tasapainoisen makuiseksi kokonaisuudeksi. Näistä syntyy täyteläinen ja ruokaisa savulohisalaatti. Vieläpä nopeasti.




Savulohisalaatti 2:lle (pääruoaksi)

1 jääsalaatti
puolikas tuorekurkusta
pari kourallista kirsikkatomaatteja
2 keitettyä kananmunaa (8 min.)
200 g lämminsavulohta
1 avokado
Castello Black –juustoa (laitoin 2/3 pkt)
oliiviöljyä
sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria

Aloita ottamalla juusto huoneenlämpöön. Keitä kananmunat. Huuhtele, linkoa ja revi salaatti. Levitä se lautasille. Lisää viipaloidut kurkut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lorauta jo tässä kohtaa hieman oliiviöljyä ja sitruunamehua (suoraan sitruunasta). Lisäksi pyöräytys pippuria ja hieman sormisuolaa. Nyt on kasassa hyvä peti salaatin ruokaisille raaka-aineille.




Paloittele lämminsavulohi. Itse käytin valmista lämminsavulohta. Tosin se on ihan erityisen hyvää, hain sen suoraan paikalliselta kalatuottajalta. Tämä lämminsavulohi oli ryyditetty Saarennon Hornahillolla, ihan vain hillolla pintaan sipaisten, jättäen siihen hyvin lempeän ”hornaisen” (mitähän sekin tarkoittaa) aromin. Paloittele myös juusto ja puolita keitetyt kananmunat. Asettele nämä kaikki salaatin päälle haluamaasi muotoon. Jätä kolo halkaistulle, kuoresta poistetulle ja viipaloidulle avokadolle, joka kannattaa lisätä viimeiseksi. Tahtoo tummua nopeasti, tosin lorauttamalla sitruunamehua avokadojen päälle hidastuu tummuminen oleellisesti.




Lisää valmiin salaatin päälle vielä pikkuluraukset oliiviöljyä ja sitruunamehua. Kananmunille ja avokadoille voi ripotella myös pienet suolat tuomaan maut esiin. Avokadolle pyöräytin lisäksi hieman mustapippuria myllystä.




Tämä salaatti on hyvä tällaisenaan, emme kaivanneet edes leipää lisäksi. Vanhasta muistista istahdimme ensin keittiön pöydän ääreen syömään, mutta pari haarukallista syötyämme muistimme, että ulkonahan on vielä mitä upein kesä. Siitä pitää nyt nauttia. Niinpä siirryimme kipin kapin terassin puolelle jatkamaan syömistä. 




Oi, mikä salaatti. Oi, mikä kesä.

2 kommenttia:

  1. No jos teillä syödään arkena tuollaista herkkua, mitä sitten pyhänä? ;)
    Kaikki raaka-aineet ovat meidänkin siosikkeja, joten kokonaisuus hipoo täydellisyyttä! Kerroit herkullisesti! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, hah 😀 Kiitos! Harvoinpa meilläkään arkisin tuollaisia salaatteja väännetään 😉 Mutta nyt oli yksi lohipakkaus tuhottavana. Salaatit ovat siitä ihania, että niistä saa nopeasti ja helposti hyvää moneen tarpeeseen. Ja toisaalta, niihin voi upottaa vaikka ja mitä 👍

      Poista