Viime päivinä ovat kokkailuni jääneet minimiin, suorastaan olemattomiin.
Viikonlopun leikin turistia Helsingissä, ja sitähän taisin hieman ollakin.
Jotenkin en vain koe olevani siellä koskaan satunnainen matkailija, kun noita
Helsingissä käyntejä tulee kuitenkin verrattain usein kohdalleni. Mutta viime
viikonloppuna olin siellä ihan vain huvikseni. Kävelykilometrejä tuli niin
paljon, että jaloissa tuntuu vieläkin. Ruokapaikat olivat totta kai tarkoin
mietittyjä, ja ne miellyttivät. Lauantain pääaterialla Ragussa yllätin
itsenikin, ja annoin kännykkäni ja sitä myöten kamerani olla koko ajan
laukussa. Keskityin vain nauttimiseen, seurusteluun ja taidokkaiden annosten ihmettelyyn. Koko
viikonlopun ajan pääsin siis täysin valmiiseen pöytään, eikä kotonakaan ole
tullut sen koommin tehtyä mitään aamu- ja iltapaloja kummempaa, ennen kuin
vasta nyt. Minulla halutti jotain
raikasta ja hyvää. Katseeni osui hedelmävadin luumuihin, ja sain idean
kokeilla, miltähän maistuisi luumusalaatti Caprese-tyylillä. Se oli ehkä päivän
paras idea.
Luumusalaatti Caprese
(lisukkeeksi 4:lle tai reiluksi pääruoaksi 2:lle)
1 ruukku villirucolaa (tämä salaatti vaatii voimakkaanmakuisen vihreän)
4 kypsää luumua
½ rasiaa keltaisia kirsikkatomaatteja
1 buffalo-mozzarellapallo
2 kourallista cashewpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
Minulla on sellainen pinttynyt tapa käsitellä ruukkurucolaa, että
väännän käsilläni rucolan lehdet poikki aika juuresta, ja annan niiden lehtien
uiskennella kylmässä vedessä n. 15 minuutin ajan, jonka jälkeen linkoan ne
kuiviksi. Tällä tavalla kuvittelen niiden maun hieman pyöristyvän, plus että
rucolat ovat tämän käsittelyn jälkeen aina erittäin virkeitä.
Levitin pestyt ja lingotut rucolat salaattivadille. Pesin ja halkaisin
luumut ja poistin kivet, sitten viipaloin luumut rucolan päälle. Seurakseen ne
saivat huuhdellut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Revin buffalo-mozzarellan
paloiksi, ja lisäsin ne muiden ainesten päälle. Pähkinöitä pitäisi kuulemma syödä
kourallinen per päivä. Tämän päivän kouralliset heitin salaatin päälle.
Viimeistelin salaatin kastikkeella, joka muodostui oliiviöljystä, balsamicosta,
suolasta ja pippurista. Vispasin hetken vimmatusti, kunnes ainekset olivat
kunnolla sekaisin. Liruttelin kastiketta sinne tänne salaatin päälle.
Makustellen maistelin ensimmäiset haarukalliset, miettien tuliko
kokonaisuudesta kuvitelmaani vastaava. Todellakin tuli. Luumut antoivat ihanaa
täyteläisyyttä, ja maut olivat presidenttiämme lainatakseni ”aikalailla, ja
kokolaillakin” suloisessa balanssissa, miellyttävää jälkimakua myöten. Balsamico puolestaan antoi ihanaa hapokkuutta.
Uskallan vilpittömästi suositella, vierastarjottavaksikin. Tästä salaatista jäi mukava
olo.
Raikkaalle kuulostaa salaatti, luumut ovat niin herkkua!
VastaaPoistaEnpä ole huomannut käsitellä rucolaa noin, täytynee testata.
Mukavia hetkiä ja herkkuruokia tulevana viikonloppuna sinne!😄🏌🍓
Kiitos, samoin teille! 😀☀️⛳️
PoistaKannattaa tosiaankin kokeilla tuota salaattia. Vieläkin palaillut mieleen todella miellyttävänä kokonaisuutena. Balsamicopohjainen kastike oli piste iin päälle 👍 Antoi sopivasti luonnetta. Ilman sitä olisi pliisua. Niin, ja tuo rucolavinkki... pistävä maku jää huuhteluveteen ja hyvä voimakas maku päätyy suuhun 😋😊