perjantai 10. elokuuta 2018

Helpot ja nopeat ruoanodotusleipäset


Golflomamme on käynnistynyt ja edennyt niin hyvin, että bloginikin on jäänyt vähän unholaan. Laiskasti olen seurannut muidenkaan postauksia. Päiviemme päätehtävä on ollut pelata golfia, syödä ja levätä. Ja seuraavana päivänä sama uudestaan.  Siinä samalla olemme saaneet seurustella joko uusien, tai sitten jopa monivuotisten pelikavereiden kanssa. Plus-miinus -neljätuntisen golfkierroksen aikana ehtii myös vaihtaa kuulumisia. Joistakin pelikavereista onkin vuosien aikana ehtinyt tulla jopa ystäviä, jolloin ohjelmaan kuuluu kerran pari reissun aikana yhteinen ateria, jonka yhteydessä käydään jälkipelit. Eilen olivat eräät yhtä aikaa lomailevat ystävämme meillä jälkipeleillä. Kaikki olivat golfauksen jälkeen erittäin nälkäisiä, joten tein ensihätiin vadillisen ruoanodotusleipäsiä. Ne nautimme kuplivan kanssa. 
Valmistin kaupan esipaistetut patongit uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdyttelin niitä jonkin aikaa, ja leikkasin ne sitten viipaleiksi. Viipaleiden päällisissähän on vain mielikuvitus rajana. Tiesin kahden ystävistämme olevan lihatonta ruokavaliota noudattavia, joten tällä kertaa vältin lihatuotteita. Esimerkiksi ilmakuivatut kinkut sopisivat tähän muutoin oikein loistavasti. 


Tein kahdenlaisia leipäsiä. Toisten päälle levitin ihan vain valmista, joskin herkkukaupasta ostettua punapestoa, ja sen päälle vuolin hieman parmesaania. Toisten päälle sipaisin ensin ohuesti viherherukkamarmeladia, ja sen päälle viipaleet päärynää ja Aura goldia. Nopeasti hupeni vadillinen leipäsiä päivän urheilleiden pahinta nälkää taittamaan. Sitten saatoimme rauhassa aloittaa grillailun. Itse pääruoan (grillattuja ja savustettuja kaloja, siiklejä, chili-aiolia ja salaattia) tekemisen, ja siinä samalla seurustelemisen ja ruoasta nauttimisen pyhitin ihan blogivapaaksi ajaksi. Samoin kävi jälkiruoan (leipäjuustoa kerman kanssa uunista, päälle lakkahilloa) kanssa. Tällä kertaa mennään täällä blogissa siis vain näillä ruoanodotusleipäsillä.
Ruoanteko tällä urheilulomalla on ollut enempi sellaista ”nopeasti hyvää” –tyyppistä. Pizzaakin olemme pelin päälle Klubitalon Classic Pizzasta hakeneet, ja loma-asunnon terassilla kotoisasti ne suoraan laatikosta syöneet. Myös pastat toimivat aina, kun nälkäisinä kierrokselta asunnolle tulemme. Mutta palataanpa niihin toisella kertaa. Alan juuri yhdenlaista nopeaa pastaa tekemään. Katsotaan sitten, mitä siitä tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti