Tässä viikolla tein siskonmakkarapastaa, joka on aivan käsittämättömän
hyvää. Se on yksi mieheni kestotoiveista, jos toiveruokia kyselen. Alun perin
(joitakin vuosia sitten) inspiroiduin tekemään tätä siskonmakkarapastaa, kun
näin Aki Wahlmanin sitä tv:ssä tekevän, olisikohan kyseessä ollut K-kaupan
ruokaohjelma... Näytti hyvältä. Mutta kuten yleensäkin, jos jotain ruokaa ohjeesta teen, muuntelen
alkuperäistä ohjetta omien mieltymysteni mukaan. Sillä tavalla olen tästäkin
ohjeesta tehnyt omiin makunystyröihini parhaiten sopivan version. Tämä
siskonmakkarapasta on kyllä niin hyvää, että uskallan suositella sitä
niillekin, jotka yleensä nyrpistävät nenäänsä makkaralle.
Ihan törkeän hyvää siskonmakkarapastaa
(4:lle)
350 g penneä (minulla oli kaksiväristä)
500 g siskonmakkaroita (kaupassa oli vain 300 g paketteja, joten otin
niitä 2, ei ollut sekään liikaa)
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kuivattua chiliä (ei pakollisia)
1 tlk tomaattimurskaa (käytän aina Muttia, jos sitä vain on saatavilla)
2 tl oreganoa
½ kana- tai kasvisfondi
ripaus mustapippuria
2 dl kermaa
raastettua parmesaania
basilikaa
Laita runsas pastavesi kiehumaan. Silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy
padassa, ja puserra siskonmakkaroista palleroita pataan. Ruskistele palleroita.
Tarkista kypsennysaika pakkauksesta. Lisää sipulisilppu ja murskatut
valkosipulit, sekä kuivatut chilit. Kuullota hetki, ja lisää tomaattimurska.
Todennäköisesti tässä kohti pastavesi kiehuu, joten aloita pastan keittäminen
pakkauksen ohjeen mukaisesti, runsaasti suolatussa kiehuvassa vedessä. Lisää
kastikkeeseen mausteet ja kerma. Anna muhia sen aikaa, kun pasta kypsyy. Poista
kuivatut chilit kastikkeesta (nousevat kätevästi pinnalle), suuhun joutuessaan
nostattavat hiukset pystyyn. Pastan ollessa sopivan kypsää, valuta se ja
sekoita kastikkeeseen. Viimeistele lautasannokset parmesaanilla ja
basilikasilpulla. Laskeskelin, että aktiivista ruoanvalmistusaikaa kului n. 20
minuuttia.
Voi herran jestas, miten täydellisen hyvää tämä aina on. Toisinaan
käytän basilikan tilalta rucolaa, toimii yhtä hyvin. Aterian tilaajakin antoi syömästään
pastalautasellisesta kommentin: ”Huh huh, 10 + pistettä!”
Tätä ruokaa tehdessäni meillä oli edelleen golfloma käynnissä. Tein siis pastaa
suosiolla neljän hengen annoksen, ja jaoin sen suoraan neljälle lautaselle.
Kahdelle niistä laitoin folion päälle, ja siirsin ne jäähdyttyään jääkaappiin
odottamaan seuraavaa päivää. Tuolloin meillä oli myöhäisempi peliaika, ja sen
pelin jälkeen oli ihanaa tulla loma-asuntoon, ja laittaa vain herkulliset
pastalautaset mikroon. Näin saimme toiseen kertaan herkutella tällä
herkullisella siskonmakkarapastalla. Olisi tätä syönyt vaikka kolmantenakin
päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti