torstai 16. elokuuta 2018

Siskonmakkarapasta, toivelistan hitti


Tässä viikolla tein siskonmakkarapastaa, joka on aivan käsittämättömän hyvää. Se on yksi mieheni kestotoiveista, jos toiveruokia kyselen. Alun perin (joitakin vuosia sitten) inspiroiduin tekemään tätä siskonmakkarapastaa, kun näin Aki Wahlmanin sitä tv:ssä tekevän, olisikohan kyseessä ollut K-kaupan ruokaohjelma... Näytti hyvältä.  Mutta kuten yleensäkin, jos jotain ruokaa ohjeesta teen, muuntelen alkuperäistä ohjetta omien mieltymysteni mukaan. Sillä tavalla olen tästäkin ohjeesta tehnyt omiin makunystyröihini parhaiten sopivan version. Tämä siskonmakkarapasta on kyllä niin hyvää, että uskallan suositella sitä niillekin, jotka yleensä nyrpistävät nenäänsä makkaralle.




Ihan törkeän hyvää siskonmakkarapastaa
(4:lle)

350 g penneä (minulla oli kaksiväristä)
500 g siskonmakkaroita (kaupassa oli vain 300 g paketteja, joten otin niitä 2, ei ollut sekään liikaa)
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kuivattua chiliä (ei pakollisia)
1 tlk tomaattimurskaa (käytän aina Muttia, jos sitä vain on saatavilla)
2 tl oreganoa
½ kana- tai kasvisfondi
ripaus mustapippuria
2 dl kermaa
raastettua parmesaania
basilikaa







Laita runsas pastavesi kiehumaan. Silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy padassa, ja puserra siskonmakkaroista palleroita pataan. Ruskistele palleroita. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta. Lisää sipulisilppu ja murskatut valkosipulit, sekä kuivatut chilit. Kuullota hetki, ja lisää tomaattimurska. Todennäköisesti tässä kohti pastavesi kiehuu, joten aloita pastan keittäminen pakkauksen ohjeen mukaisesti, runsaasti suolatussa kiehuvassa vedessä. Lisää kastikkeeseen mausteet ja kerma. Anna muhia sen aikaa, kun pasta kypsyy. Poista kuivatut chilit kastikkeesta (nousevat kätevästi pinnalle), suuhun joutuessaan nostattavat hiukset pystyyn. Pastan ollessa sopivan kypsää, valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele lautasannokset parmesaanilla ja basilikasilpulla. Laskeskelin, että aktiivista ruoanvalmistusaikaa kului n. 20 minuuttia.





Voi herran jestas, miten täydellisen hyvää tämä aina on. Toisinaan käytän basilikan tilalta rucolaa, toimii yhtä hyvin.  Aterian tilaajakin antoi syömästään pastalautasellisesta kommentin: ”Huh huh, 10 + pistettä!”




Tätä ruokaa tehdessäni meillä oli  edelleen golfloma käynnissä. Tein siis pastaa suosiolla neljän hengen annoksen, ja jaoin sen suoraan neljälle lautaselle. Kahdelle niistä laitoin folion päälle, ja siirsin ne jäähdyttyään jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Tuolloin meillä oli myöhäisempi peliaika, ja sen pelin jälkeen oli ihanaa tulla loma-asuntoon, ja laittaa vain herkulliset pastalautaset mikroon. Näin saimme toiseen kertaan herkutella tällä herkullisella siskonmakkarapastalla. Olisi tätä syönyt vaikka kolmantenakin päivänä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti