Toisinaan käy niin, että joidenkin blogipostaukset herättävät hillittömän
halun kokeilla itsekin noita postausten hyvältä näyttäviä herkkuja. Joitakin
päiviä sitten luin Primavera Di Marjan kirjoituksen aamiaisherkustaan, ja se
jäi pyörimään mieleeni. Jostakin syystä en ole koskaan oikein innostunut
tuorepuurosta. Olen kai ajatellut, että puuro puurona, ja tuoretuotteet
tuoreina. Mutta kun Marja kertoi valmistavansa iltaisin jääkaappiin valmiiksi
aamiaisherkun, oli tuo kertominen niin mukavia mielikuvia herättävä, että pitihän
tuota minunkin tässä yhtenä päivänä kokeilla. Ainekset tosin yhdistelin niistä
raaka-aineista, mitä meiltä silloin löytyi, ja sitä kautta siitä tuli minun kokeiluni
ja versioni tuosta mahtavasta ideasta. Oikein itsekin yllätyin, kuinka hyvää
tuorepuuro voi ollakaan.
Tuorepuuro à la Pätsy
(2:lle suurehkot annokset)
3 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl maitoa
2 dl mustikoita
2 rkl juoksevaa hunajaa
¾ dl kaurahiutaleita
¼ dl mysliä (sis. mm. täysjyväkauraa, -ruista, -ohraa,
auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä)
aavistus suolaa
pienempi aavistus mustapippuria
Viimeistelyyn:
mansikoita
saksanpähkinöitä
hunajaa
Tämän helpompaa ei voisi puuron teko olla. Jogurtista mustapippuriin kaikki
aineet kulhoon, ja kunnolla sekaisin. Itse sekoitin ihan vain lusikalla, enkä
soseuttanut sitä. Näin tuorepuuroon jäi mukavasti purutuntumaa. Jaoin seoksen
kahteen jälkiruokakulhoon. Kelmu päälle, ja jääkaappiin odottamaan aamua.
Aamulla ennen sekoitusta ja viimeistelyä |
Aamulla olikin jännittävää päästä testaamaan, mitä siitä puurostani
oikein tuli. Sekoitin sen vielä kerran, nyt mustikatkin vapauttivat enemmän
väriänsä. Lisäsin pinnalle viipaloituja mansikoita ja veitsellä pienittyjä
saksanpähkinöitä. Lisäksi vielä loraus juoksevaa hunajaa.
Täytyy myöntää, että ennakkoluuloni tuorepuuroa kohtaan olivat olleet
turhia. Se olikin todella hyvää ja tämä kokonaisuus oli hyvinkin minun makuuni.
Tosin tähänhän voisi laittaa
periaatteessa ihan mitä vain. Marjoja, hedelmiä, siemeniä, rouheita, hiutaleita…
Vain mielikuvitus on rajana. Annos vain oli niin suuri, että en jaksanut syödä
muuta, vaan otin seuraksi vain lasin tuoremehua. Ja kahvit päälle. Aamiaispuuro
oli sekä ravitsevaa, että täyttävää (hyvällä tavalla), ja sillä jaksoi hyvin
työskennellä lounaaseen saakka. Toimisi varmasti hyvin myös golfpäivän
aamiaisena, kuten Marja kivasti vinkkasi. Kiitos innoituksesta!
Itse asiassa, nyt kun tarkemmin ajattelen... Luulin tämän olleen elämäni
ensimmäinen tuorepuuro. Ehkä kuitenkin jotain tuorepuuron esiastetta kokeilin
jo alakouluikäisenä joskus sata vuotta sitten. Silloin oli meidän lasten
keskuudessa suurinta hittiä koulun jälkeen tehdä välipala, jossa laitoimme
lautaselle puurohiutaleita, maitoa ja sokeria. Se maistui silloin hyvältä.
Eräänlainen tuorepuuro kai sekin oli. Eli tämä olikin sitten elämäni toinen
tuorepuuro.
Olipa neuvokkaita muksuja 100v sitten! �� Oma apu, paras apu!
VastaaPoistaTerveelliselle herkulle vaikuttaa tuo tuorepuuro. Itse voisin tehdä sitä aamulla iltapalaksi.
Mukavaa vaihtelua saa noista tuorejutuista, suunnittelen itse tämän viikon vieraillemme raakakakkua. Oletkohan sinä jo tehnyt?
Leppoisaa ja mukavaa viikkoa sekä onnistuneita golfkierroksia teille!����
Kiitos! 😊 Juurikin näin. Raakakakku on minulla vielä kokeilematta. Mielenkiinnolla jään odottamaan mahdollista postausta siitä aiheesta 👍
Poista