Laskeutuminen viikonlopun viettoon tapahtui minun osaltani
tavallisesta poikkeavalla tavalla, joka juontaa alkukesään. Olin tuolloin perinteisessä
kaupunginjohtajamme isännöimässä yrittäjäleidien laituritapahtumassa, missä
yksi pöytäseurueemme leideistä voitti hemmottelevan kasvohoidon kuudelle
henkilölle. Olimme jo etukäteen sopineet, että jos joku meidän pöydästä voittaa,
niin koko pöytäseurue (6 hlöä) lähtee hemmotteluun. Jes, voitto tuli meidän
pöytään! Hemmottelun ajankohdaksi sovimme eilisen illan. Ilta oli mukava ja
rentouttava, ja yllätyksellinenkin. Enpä ole ennen kultamaskia kasvoilleni
levittänytkään. Siellä me istuimme pöydän ympärillä kasvot kullasta hehkuen, ja
niitä näitä samalla rupatellen. Hellivät voiteet kasvoillani saavuin kotiin
iltapalaa tekemään. Mieleni teki sekä kasviksia, että Pil Piliä, josta herkusta
(originaali versio) kerroin jutussani
Restaurante La Sirena – Lentävien sardiinien alkulähde. Niinpä sainkin
idean kokeilla mitä syntyy, jos yhdistän kasvikset ja Pil Pilin samaan pakettiin.
Siitä syntyi Pil Pil –veneet. Niistä taisi samalla tulla klassikko jo
syntyessään.
Pil Pil –veneet =
Katkarapu-chili-valkosipuli –kesäkurpitsaveneet
(2:lle)
2 söpön pientä kesäkurpitsaa (voi ne olla isojakin, silloin
vain täytettä lisää)
chili-valkosipuli –oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
½ punaisesta chilistä
½ pussia katkarapuja
suolaa
mustapippuria
parmesaania
Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Jos
halkaistu puolikas keikkuu, viillä veitsellä pohjaa tasaiseksi. Koverra
lusikalla kesäkurpitsan sisusta pois sen verran, että siitä tulee ”vene”.
Valele veneet chili-valkosipuli –oliiviöljyllä. Jos chili ei ole sinun juttusi,
voit käyttää tavallista oliiviöljyä, ja jättää vielä tuoreetkin chilit pois.
Pyöräytä veneiden pohjalle suolaa ja pippuria. Silppua valkosipulit ja laita
puolet silpusta tasaisesti veneiden pohjalle. Valkosipuli on tässä ruoassa ihan
must. Lisää jäiset katkaravut, koverretun kesäkurpitsan paloja sekä silputtu
chili. Minä poistin chilin siemenet, ettei tule liian tulista. Päälle vielä
loput valkosipulit sekä aavistus suolaa ja pippuria. Raasta pinnalle
parmesaania. Kypsennä grillissä puoliteholla 15-20 minuuttia. Itse käytin
alumiinista grillialustaa. Siirrä veneet lautasille, ja raasta niiden päälle
vielä lisää parmesaania.
Kun Pil Pil –veneet olivat jo liki valmiit, huomasin, että
ehkä siivu paahtoleipää olisi hyvä juttu. Sitä voisi dipata lautaselle
mahdollisesti valuvassa öljyssä. Paahtista löytyi pakkasesta, niinpä heitin
pari jäistä leipäsiivua grillin paistotasolle. Sulivat ja paahtuivat hetkessä
täydellisiksi. Ja ne todellakin olivat hyvä lisä noille veneille. Paahdettu
leipäpala imi ihanasti itseensä kaikki herkulliset aromit lautaselta.
Kyytipojaksi nautimme lasilliset Yalumba Y Series Riesling
2017 –viiniä, joka tulee Australiasta. Pidän yleisestikin Rieslingistä, ja tämä
viini on yksi hyvä vaihtoehto muiden
joukossa. Aina silloin tällöin tätä viiniä näkyy meidänkin pöydässämme. Se sopii
erinomaisen hyvin äyriäisten kanssa.
Kaunis kesäilta. Kotiterassi. Hyvää (juuri sopivasti tulista) ruokaa ja viiniä. Siinä
oli hyvä setti viikonlopun alkajaisiksi ja alkuillan hemmottelun jatkeeksi. Hemmottelevaa ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille, rakkaat lukijani!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti