lauantai 7. heinäkuuta 2018

Pil Pil –veneet – hemmotteluillan tulinen herkku


Laskeutuminen viikonlopun viettoon tapahtui minun osaltani tavallisesta poikkeavalla tavalla, joka juontaa alkukesään. Olin tuolloin perinteisessä kaupunginjohtajamme isännöimässä yrittäjäleidien laituritapahtumassa, missä yksi pöytäseurueemme leideistä voitti hemmottelevan kasvohoidon kuudelle henkilölle. Olimme jo etukäteen sopineet, että jos joku meidän pöydästä voittaa, niin koko pöytäseurue (6 hlöä) lähtee hemmotteluun. Jes, voitto tuli meidän pöytään! Hemmottelun ajankohdaksi sovimme eilisen illan. Ilta oli mukava ja rentouttava, ja yllätyksellinenkin. Enpä ole ennen kultamaskia kasvoilleni levittänytkään. Siellä me istuimme pöydän ympärillä kasvot kullasta hehkuen, ja niitä näitä samalla rupatellen. Hellivät voiteet kasvoillani saavuin kotiin iltapalaa tekemään. Mieleni teki sekä kasviksia, että Pil Piliä, josta herkusta (originaali versio) kerroin jutussani  Restaurante La Sirena – Lentävien sardiinien alkulähde. Niinpä sainkin idean kokeilla mitä syntyy, jos yhdistän kasvikset ja Pil Pilin samaan pakettiin. Siitä syntyi Pil Pil –veneet. Niistä taisi samalla tulla klassikko jo syntyessään. 
Pil Pil –veneet =
Katkarapu-chili-valkosipuli –kesäkurpitsaveneet (2:lle)

2 söpön pientä kesäkurpitsaa (voi ne olla isojakin, silloin vain täytettä lisää)
chili-valkosipuli –oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
½ punaisesta chilistä
½ pussia katkarapuja
suolaa
mustapippuria
parmesaania

Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Jos halkaistu puolikas keikkuu, viillä veitsellä pohjaa tasaiseksi. Koverra lusikalla kesäkurpitsan sisusta pois sen verran, että siitä tulee ”vene”. Valele veneet chili-valkosipuli –oliiviöljyllä. Jos chili ei ole sinun juttusi, voit käyttää tavallista oliiviöljyä, ja jättää vielä tuoreetkin chilit pois. Pyöräytä veneiden pohjalle suolaa ja pippuria. Silppua valkosipulit ja laita puolet silpusta tasaisesti veneiden pohjalle. Valkosipuli on tässä ruoassa ihan must. Lisää jäiset katkaravut, koverretun kesäkurpitsan paloja sekä silputtu chili. Minä poistin chilin siemenet, ettei tule liian tulista. Päälle vielä loput valkosipulit sekä aavistus suolaa ja pippuria. Raasta pinnalle parmesaania. Kypsennä grillissä puoliteholla 15-20 minuuttia. Itse käytin alumiinista grillialustaa. Siirrä veneet lautasille, ja raasta niiden päälle vielä lisää parmesaania.
 
Kun Pil Pil –veneet olivat jo liki valmiit, huomasin, että ehkä siivu paahtoleipää olisi hyvä juttu. Sitä voisi dipata lautaselle mahdollisesti valuvassa öljyssä. Paahtista löytyi pakkasesta, niinpä heitin pari jäistä leipäsiivua grillin paistotasolle. Sulivat ja paahtuivat hetkessä täydellisiksi. Ja ne todellakin olivat hyvä lisä noille veneille. Paahdettu leipäpala imi ihanasti itseensä kaikki herkulliset aromit lautaselta.Kyytipojaksi nautimme lasilliset Yalumba Y Series Riesling 2017 –viiniä, joka tulee Australiasta. Pidän yleisestikin Rieslingistä, ja tämä viini on yksi  hyvä vaihtoehto muiden joukossa. Aina silloin tällöin tätä viiniä näkyy meidänkin pöydässämme. Se sopii erinomaisen hyvin äyriäisten kanssa.
Kaunis kesäilta. Kotiterassi. Hyvää (juuri sopivasti tulista) ruokaa ja viiniä. Siinä oli hyvä setti viikonlopun alkajaisiksi ja alkuillan hemmottelun jatkeeksi. Hemmottelevaa ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille, rakkaat lukijani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti