Uskomaton kesä jatkuu, ja jatkuu… Ei tässä hirveästi ole viitsinyt
sisällä vanheta. Sunnuntaina oli pelipäivä (golf), jolloin aloitimme kierroksen
kaukaa viisaasti jo aamusta. Toki kello piti laittaa (viikonloppuna!) soimaan,
mutta hyvä niin. Päivä aamusta pisin, vai miten sitä sanotaan. Näin ehdimme
nauttia pelin jälkeen vielä kodin terassielämästäkin, hyvien herkkujen kera.
Iltapäivän puolella pelistä kotiuduttuamme oli ensimmäinen toimenpide avata
jääkaapin ovi, ja ottaa pihvit tunniksi huoneenlämpöön, ja laittaa punaviini jääkaappiin
viilenemään. Päivän menuna oli hyvät naudan sisäfileepihvit grillissä
valmistettuna. Lisukkeeksi broccolineja
ja terttutomaatteja, grillistä nekin. Nämä jo sellaisenaankin herkulliset
aterian osaset saivat vielä kruununsa kesä-valkosipuliperunoista.
Grillatut naudan sisäfileepihvit
200 g naudan sisäfileepihvi / hlö
suolaa
pippuria
(pinnalle tai grilliritilälle rypsiöljyä)
Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Muotoile pihvit
tasapaksuiksi rystysillä painellen. Levitä pihvien pintaan hieman rypsiöjyä,
jotta ne eivät tartu grilliritilään kiinni. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pihvien grillausaika riippuu pihvien paksuudesta, sekä grillin tehosta ja
tuulesta. Näitä pihvejä grillasimme kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli,
ja niistä tuli meidän makuumme täydellisen mehevät mediumit. Kääri pihvit
folion sisään ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Viimeistele pihvit gourmetsuolalla
ja mustapippurilla.
Kesä-valkosipuliperunat kahdelle
pienenpieniä uusia siiklejä (kymmenkunta ihan todella miniä)
4 valkosipulinkynttä
3 kesäsipulia varsineen
50 g voita
1 dl perunoiden keitinvettä (jossa merisuolaa)
mustapippuria
tarvittaessa vettä
Keitä perunat ja jätä ne odottamaan. Silppua sipulit. Sulata voi
kasarissa tms. Lisää valkosipulit ja sipulit. Pehmennä sipulit, mutta älä
ruskista. Lisää perunoiden keitinvesi ja mustapippuria. Kiehuta pari minuuttia.
Tarvittaessa jatka raikkaalla vedellä. Tarkista suola. Lisää keitetyt perunat
sipulivoikastikkeen sekaan. Lusikoi perunat kastikkeineen annoskippoihin. Tätä
syödessäni pilkon perunat pieniksi siinä kipossa, ja jopa sörssään ne
haarukalla kastikkeen kanssa sekaisin. On muuten ihan älyttömän hyvää.
Grillatut broccolinit ja terttutomaatit
Laita huuhdellut broccolinit ja terttutomaatit foliovuokaan. Lorauta
päälle oliiviöljyä. Mausta gourmetsuolalla ja mustapippurilla. Pyörittele
broccolineja ja tomaatteja niin, että kaikki pinnat saavat osansa öljystä ja
mausteista. Grillaa 6-8 minuuttia (näitä grillasin 8 minuuttia). Pyörittele
pari kertaa grillauksen aikana.
Nämä herkuttelimme terassilla päivänvarjojen katveessa. Juuri kun
viimeiset suupalat oli nielaistu, alkoi aiemmin vain kaukaa kuultu jyrinä
lähestyä uhkaavasti ja nopeasti. Ennen kuin viinikään oli lasista juotu, otimme
äkkilähdön sisälle. Hyvä että ehdimme sisään, kun tuli sade, ja ihan maahan
asti. Viini oli muuten taas kerran yksi kestosuosikeistamme, Ca’Marrone
Appassimento Organic. Siitä on helppo pitää.
Jälkiruoat olimme nauttineet jo etukäteen golfkierroksen aikana. Meidän
Santa Claus Golf –kentällämme on väylän 10 jälkeen hyvin sympaattinen
taukokioski. Kioskin valikoimasta löytyy monenlaisia pohjoisen
herkkuja, mm. pororyynäreitä ja muitakin makkaroita, lohileipiä, hodareita sekä
minun ja monen muun suurinta taukoherkkua, Tapsan paistamia lättyjä. Niitä saa valinnan
mukaan suolaisella tai makealla täytteellä. Mitäpä muuta golfari voi n. 10
minuutin mittaisella tauollaan toivoa. Ja jos toivookin, niin kertoo sen
Tapsalle, ja hän yrittää parhaansa, jotta seuraavalla kerralla toive toteutuu. Kioskilla
on katettu suojaisa terassi, jossa lätyt yleensä paistetaan. Näin helleaallon
aikana oli keittiö muuttanut varjoisalle ulkoseinälle.
On muuten aivan ylellistä saada nopealla tauollaan juuri pannulta
tullut kuuma lätty eteensä. Itse asiassa se lätty on jo mielessä alkaen väylältä
neljä, jolloin kuljetaan ensimmäistä kertaa kioskin ohi. Se lättyjen tuoksu on
kerrassaan koukuttava, ja panee vipinää kinttuihin väylille 5-10.
Ai ai, kuinka herkullisen näköistä kesäruokaa.
VastaaPoistaKiitos, ja mukavaa kesäistä päivää!
Poista