torstai 12. heinäkuuta 2018

Parman kukkakaalisalaatti


Täällä pohjoisessa Suomessa helle jatkaa hellimistään. Ihan huikean lämmintä ja aurinkoista on ollut, ja sama meno jatkuu edelleen. Kyllä kelpaa lomailla, kellä loma nyt on. Minun seuraava lomapätkäni antaa vielä odottaa itseään, mutta kyllä iltaisinkin ehtii kesästä nauttia.  Ja täällä meillähän sitä iltaa riittää, kun aurinko paistaa vielä puoliltaöinkin. Vaikka grillauskelit ovat yhä siis mitä parhaimmat, tänä iltana ei meillä grilli laulanut. Nyt teki mieli jotain freesiä ja raikasta. Niinpä tein iltapalaksi ihanan rapsakan kukkakaalisalaatin (ihan raakana), pienellä suolaisella täsmennettynä. Ulkona se nautittiin kyllä.




Parman kukkakaalisalaatti
2-3:lle pääruoaksi, 4:lle lisukesalaatiksi

1 jääsalaatti
½ kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja (eri värisiä)
1 pieni (tai ½ isommasta) kukkakaali
1 pkt  (100 g) Parmankinkkua

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Pese ja linkoa salaatti ja revi se vadin pohjalle. Huuhtele kurkku ja pilko salaatin päälle. Lisää huuhdellut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Irrota kukkakaalin lehdet ja ota kanta pois. Huuhtele kukkakaali sisustaa myöten. Irrottele nuput ja revi tai leikkaa ne vielä pariin osaan. Levitä parmankinkkuviipaleet (myös jamon serrano tai Schwarzwaldin kinkku käy) uunipellille leivinpaperin päälle ja laita ne uuniin 5-8 minuutiksi. Leikkaa paahtuneet kinkut pieniksi paloiksi ja ripottele ne salaatin päälle.






Salaatinkastike

1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijon hunajasinappia
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 rkl timjamin pienenpieniä lehtiä

Vispaa ainekset sekaisin ja lusikoi sekoitettu salaatinkastike sinne tänne salaatin päälle. Salaatin ei ole tarkoitus uida kastikkeessa.




Tämä salaatti toimii sekä lisukkeena, että kinkun ansiosta myös pääruokana. Tänä iltana salaatti toimi nimenomaan pääroolissa, tosin leipäpaloilla täydennettynä. Kaupan leipäosastolla nimittäin kävi niin, että juuri kun kävelin paistopistettä kohti, kippasivat he höyryävän pinollisen Cashew-karpalociabattoja tarjolle. Eihän siitä voinut ostamatta ohi kävellä. Ja hyvä niin. Vähän turhan hyvää leipää se oli, mutta oli se myös hyvä lisä salaatille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti