Täällä pohjoisessa Suomessa helle jatkaa hellimistään. Ihan huikean lämmintä ja aurinkoista
on ollut, ja sama meno jatkuu edelleen. Kyllä kelpaa lomailla, kellä loma
nyt on. Minun seuraava lomapätkäni antaa vielä odottaa itseään, mutta kyllä
iltaisinkin ehtii kesästä nauttia. Ja
täällä meillähän sitä iltaa riittää, kun aurinko paistaa vielä puoliltaöinkin.
Vaikka grillauskelit ovat yhä siis mitä parhaimmat, tänä iltana ei meillä
grilli laulanut. Nyt teki mieli jotain freesiä ja raikasta. Niinpä tein
iltapalaksi ihanan rapsakan kukkakaalisalaatin (ihan raakana), pienellä suolaisella
täsmennettynä. Ulkona se nautittiin kyllä.
Parman kukkakaalisalaatti
2-3:lle pääruoaksi, 4:lle lisukesalaatiksi
1 jääsalaatti
½ kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja (eri värisiä)
1 pieni (tai ½ isommasta) kukkakaali
1 pkt (100 g) Parmankinkkua
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Pese ja linkoa salaatti ja revi
se vadin pohjalle. Huuhtele kurkku ja pilko salaatin päälle. Lisää huuhdellut
ja puolitetut kirsikkatomaatit. Irrota kukkakaalin lehdet ja ota kanta pois.
Huuhtele kukkakaali sisustaa myöten. Irrottele nuput ja revi tai leikkaa ne
vielä pariin osaan. Levitä parmankinkkuviipaleet (myös jamon serrano tai
Schwarzwaldin kinkku käy) uunipellille leivinpaperin päälle ja laita ne uuniin
5-8 minuutiksi. Leikkaa paahtuneet kinkut pieniksi paloiksi ja ripottele ne salaatin
päälle.
Salaatinkastike
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijon hunajasinappia
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 rkl timjamin pienenpieniä lehtiä
Vispaa ainekset sekaisin ja lusikoi sekoitettu salaatinkastike sinne
tänne salaatin päälle. Salaatin ei ole tarkoitus uida kastikkeessa.
Tämä salaatti toimii sekä lisukkeena, että kinkun ansiosta myös
pääruokana. Tänä iltana salaatti toimi nimenomaan pääroolissa, tosin leipäpaloilla
täydennettynä. Kaupan leipäosastolla nimittäin kävi niin, että juuri kun kävelin
paistopistettä kohti, kippasivat he höyryävän pinollisen Cashew-karpalociabattoja
tarjolle. Eihän siitä voinut ostamatta ohi kävellä. Ja hyvä niin. Vähän turhan
hyvää leipää se oli, mutta oli se myös hyvä lisä salaatille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti