sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Taivaalliset Limoncello-nektariinit


Edellisessä postauksessani kerroinkin, että jälkiruoasta on tulossa oma juttunsa. Tässä se nyt tulee. Kesäkuun alussa kuolasin Campasimpukan Jälkilämpöjälkkärille, ja siitä asti hänen aprikoosinsa ovat tulleet toistuvasti mieleeni. En ole kuitenkaan aprikooseja ostanut, kun en ole nähnyt näillä korkeuksilla kaupassa oikeassa kypsyysasteessa olevia aprikooseja. Espanjassa niillä kyllä useinkin herkuttelen, ja tuota alkuperäistä reseptiä tulen siellä kokeilemaan, kun seuraavan kerran aprikoosisesonki osuu käyntini ajalle. Sen sijaan tulin ostaneeksi tälle viikonlopulle nektariineja, ja valmistin ne vähän samassa hengessä, kuin Campasimpukka valmisti omat aprikoosinsa. Voi taivaan vallat, kuinka ihania niistä tulikaan!
Grillatut Limoncello-nektariinit

nektariineja
sitruunanmehua
ruokosokeria
voita
Limoncelloa (toimii myös ilman tätä, ellet halua alkoholia jälkkäriin)

Pesin ja halkaisin nektariinit. Poistin niistä kivet. Asetin hedelmänpuolikkaat foliovuokaan. Puristin niiden päälle hieman sitruunanmehua. Ripottelin päälle ruokosokeria. Vuolin voista ohuet pienet siivut kunkin nektariinin päälle. Ja viimeiseksi pieni loraus Limoncelloa. Laitoin vuoan grilliin n. 20 minuutiksi. 
Näiden nektariinien seuraksi tarjosin Aino sitruuna-marenki –jäätelöä, ja kyllä täytyy sanoa, että siitä ei yhdistelmä juuri parane. 
Kuitenkin sitten, kun huomasin laittaa jäätelöt kuumien nektariinien päälle, yhdistelmä parani edelleen. Jäätelö suli ihanasti ja kaikki mehut ja nesteet yhdistyivät suorastaan jumalaiseksi lusikoitavaksi herkuksi. Ihan varmasti teen tätä uudelleenkin. Huomasin vasta jälkeenpäin, että tähän olisi (ehkä) sopinut vielä ripaukset dukkahia pintaan. Kokeilen tämän ajatuksen toimivuutta seuraavalla kerralla, kun näitä valmistan.  


2 kommenttia:

  1. Oi joi mitä herkkua! Mulle maistuis ilman dukkahiakin! �� Tuo sitruuna-marenki -jäätelö kuulostaa tosiaan "kirsikalle kakussa". Aprikoosit ovat meidänkin herkkua, mutta kivien irtoaminen välillä epävarmaa täällä. Espanjassa mekin niitä enemmän syödään.
    Teillä oli kunnon pidot eilen! �� Se lohi kuulosti superherkulle! Ei taida saada joka supermarketista..
    Mukavaa viikkoa ja elämäniloa! ������

    VastaaPoista
  2. Hei, ja kiitos mukavista kommenteista! 😍 Kyllä vain oli hyvät herkut. Tänään ollaankin sitten oltu erittäin kevyellä (mutta herkullisella) linjalla. Luulen, että tämän kalatuottajan tuotteet ostetaan käsistä jo ennen, kuin ehtii edes ajatella myymistä kauppojen välityksellä 😀 Hänellä on oma myyntipiste täällä ja tilauksesta saa milloin ja mitä vain. Minäpäs kysäisen seuraavalla kerralla, onko näitä tuotteita saatavilla muualla päin Suomea.

    VastaaPoista