maanantai 4. kesäkuuta 2018

Tähdepäivän uunimunakas

Viikonlopun juhlat on juhlittu, hyvässä säässä. Tänään maanantaina oli sitten säänkin puolesta paluu arkeen. Lämpöasteet tippuivat radikaalisti, ollen tänään vain + 7 astetta, hyytävän kylmien sadekuurojen kera. Töistä lähtiessä ei huvittanut paljon autosta ulos nousta edes sen vertaa, että olisin kaupassa viitsinyt käydä. Laskeskelin mielessäni, että viikonlopulta jäi sen verran tähteitä, että niistä saadaan hyvä iltapala aikaiseksi. Kotiin tultuani nopeasti villasukat jalkaan ja kaappeja tutkimaan. Ratkaisu oli päivänselvä, nopea ja lämmin uunimunakas.
 Uunimunakkaaseen voi laittaa sekaan melkeinpä mitä vain. Vain mielikuvitus on rajana. Vaihtoehtoja löytyi jääkaapistakin useita, mutta kun kyseessä oli vain kahden hengen iltapalamunakas, niin en viitsinyt siihen liian paljon herkkuja upottaa. Valmistin sen tänään näistä raaka-aineista:

4 kananmunaa
4 ruokalusikallista vichyä
2 siivua kylmäsavuporoa
2 siivua kalkkunaleikettä
¼ Aura Goldista murustettuna
6 punaista kirsikkatomaattia
3 keltaista kirsikkatomaattia
suolaa
mustapippuria
tuorekurkkua koristeluun
 
Vuorasin matalan 15 x 30 cm vuoan leivinpaperilla. Vispasin kananmunat ja vichyt kevyesti sekaisin. Lisäsin ihan vain aavistuksen suolaa ja pippuria, sekä pieneksi pilkotut leikkeleet ja auramurut. Sekoitin ja kaadoin massan vuokaan leivinpaperin päälle. Tasoittelin täytteet tasaisesti vuoalle. Nyt kun munakas oli aika ohut, laitoin kirsikkatomaatinpuolikkaat saman tien munakkaan pinnalle. Jos munakas olisi ollut paksumpi, olisin lisännyt ne vasta kypsennyksen puolivälissä, kun munamassa olisi vähän hyytynyt.  Pinnalle vielä kevyet rouhaisut suola- ja pippurimyllystä, tomaatit vaativat omat suolansa. Paistoin uunimunakasta 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Koristelin kypsän uunimunakkaan pieneksi silputulla tuorekurkulla.
 
 
 
 
Se oli mukava iltapala. Aura antoi luonnetta ja täyteläisyyttä, mutta sitä oli juuri sen verran vähän (samoin kuin poroakin), ettei suolaisuus puskenut läpi. Sitten olikin hyvä mennä viltin alle lepäämään ja lukemaan. Ulkoilut saivat jäädä tältä illalta.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti