lauantai 2. kesäkuuta 2018

Grillattuja minipaprikoita ja vaikka ja mitä


Tämä viikonloppu on meidän virallinen grillikauden avajaisviikonloppu. Kesähän täällä pohjoisessakin Suomessa on ollut jo pitemmän aikaa, mutta itse saavuimme ensimmäiseltä kesälomapätkältä (ja matkalta) kotikonnuille vasta viikko sitten. Niinpä oli jo kova hinku päästä grillailemaan. Viikonlopun menu rakentui tällä kertaa itse asiassa lisuke edellä. Viikolla sain jostakin päähäni kokeilla minipaprikoiden grillausta. Kahdestaan kun nykyisin jo elämme, niin yhtä minipaprikapaketillista emme edes yrittäneet saada yhtenä päivänä syötyä. Grillasimme siis minipaprikoita erilaisilla täytteillä ja erilaisten ruokien lisukkeina kahtena iltana.
Perjantai-iltana kiireisen työviikon päätteeksi vaihdoimme vapaalle mies golfaten ja minä kahlaten kolmen viikon lehtiä läpi. Itse aloitan Suomen golfkauden vasta huomenna sunnuntaina. Kummankin harrasteiden jälkeen oli aika perjantai-illan herkuille. Täytin huuhdellut ja puolitetut minipaprikat pilkotuilla herkkusienillä (suunnilleen 1 herkkusieni per 2 puolikasta minipaprikaa). Sienien pinnalle pyöräytys pippurimyllystä ja hunnuksi murennettua Aura Gold juustoa. Täytetyt minipaprikat ja lammasraakamakkarat (Merquez French Style) yhtä aikaa foliogrillivuoissaan grilliin. 15 minuuttia ja valmista tuli. Seuraksi puolitettuja kirsikkatomaatteja, joille pyöräytin myllystä suolaa ja pippuria ja lisäksi ihan pikkuisen oliiviöljyä. 
Tänään lauantaina oli juhlapäivä. Kummipojan ja samalla veljenpojan lakkiaiset ja siellä sekä suolaisia että makeita herkkuja notkuva kahvipöytä. Sää edelleen lämmin ja aurinkoinen. Lakkiaisia kiireettömästi juhlittuamme alkoikin olla jo illallisaika. Aurinko paistoi edelleen, ja lämmintäkin oli. Niinpä oli ihanaa grillata illallinen.


Menossa grilliin...


Minipaprikat johdattivat edelleen menua. Tällä kertaa halkaistujen minipaprikoiden sisään päätyi neljään osaan pilkottuja kirsikkatomaatteja, keltaisiin paprikoihin punaisia ja punaisiin paprikoihin keltaisia. Niiden päälle pienen pieniä fetapaloja, jotka olivat makuuntuneet aurinkokuivattujen tomaattihippujen ja oliiviöljyn kanssa pakkauksessaan (Apetina). Minipaprikoiden lisäksi lisukkeiksi valikoitui grillatut broccolinit. Huuhtelin ne ja pyöräytin oliiviöljyssä ja ripottelin sormisuolaa päälle. Pyörittelin niitä öljyssä ja suolassa niin, että broccolinit saivat kauttaaltaan osansa kummastakin. 
Kolmantena lisukkeena toimi meidän jokavuotinen kestosuosikki, pekoni-herkkusienet. Teemme ne yleensä ihan sellaisenaan, ilman sienen kannan poistoa ja sen täyttämistä auralla tai koskenlaskijalla. Puhdistus pullasutilla sipsuttaen ja pekonin kääräisy ympärille. Sellaisenaankin ovat ihan superhyviä. Sienet imevät pekonin mehut loistavasti itseensä. Ja ovat ihan aavistuksen kevyempiä kuin täytetyt versiot.
Illan pääraaka-aineeksi valitsimme lohimedaljongit. Nekin grillaten. Ensin vain niiden päälle puristus sitruunasta sekä suolaa ja sitruunapippuria.  Esivalmisteluiden jälkeen kaikki valmistuivat 20 minuutissa. Ensin pekonisienet ja lohimedaljongit grilliin. Viiden minuutin kohdalla lisäsimme täytetyt minipaprikat. Viimeiseksi kuudeksi minuutiksi lisäsimme broccolinit. 
Tarjolla oli sekä kalaa, kasvista että lihaa. Niinpä valitsimme ruokajuomaksi roseeviinin. Itse asiassa roseeviini on oikein hyvä kesäviini. Tällä kertaa pöytäämme pääsi ihan uusi tuttavuus Marques de Caceres Excellens, Rioja. Kauniin väristä ja ihan kelpo makuistakin. Voisin toivoa tätä perheen viinivastaavalta uudelleenkin.


4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä ruokia. Tuo roseviini pitää laittaa kokeiluun!

  <3: karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä kivoja herkkuja ja viinikin sopi hyvin erilaisiin makuihin ja kesäiltaan :)

   Poista
 2. Herkkuja, jotka maistuisivat meillekin! Oli kiva löytää blogisi ja huomata siellä tuttuja paikkoja. Oltiin Miehen kanssa kolmena talvena Fuengirolassa ja Benalmadena tuli tutuksi. Marraskuu golfaten Mar Menorissa parina viime vuonna ollut myös mukavaa. Espanjalainen ruoka on hyvää sekä ravintolassa että 'kotona' itse tehden. Kasvikset ja kalat ovat meidänkin suosikkeja. Kivaa golfkesää teille kotiSuomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olipas mukava viesti! Kiitos, ja oikein mukavaa kesää teillekin niin golfin kuin hyvän ruoankin parissa! 😀

   Poista