Tämä viikonloppu on meidän virallinen grillikauden avajaisviikonloppu.
Kesähän täällä pohjoisessakin Suomessa on ollut jo pitemmän aikaa, mutta itse
saavuimme ensimmäiseltä kesälomapätkältä (ja matkalta) kotikonnuille vasta
viikko sitten. Niinpä oli jo kova hinku päästä grillailemaan. Viikonlopun menu
rakentui tällä kertaa itse asiassa lisuke edellä. Viikolla sain jostakin
päähäni kokeilla minipaprikoiden grillausta. Kahdestaan kun nykyisin jo elämme,
niin yhtä minipaprikapaketillista emme edes yrittäneet saada yhtenä päivänä syötyä.
Grillasimme siis minipaprikoita erilaisilla täytteillä ja erilaisten ruokien
lisukkeina kahtena iltana.
Perjantai-iltana kiireisen työviikon päätteeksi vaihdoimme vapaalle mies
golfaten ja minä kahlaten kolmen viikon lehtiä läpi. Itse aloitan Suomen
golfkauden vasta huomenna sunnuntaina. Kummankin harrasteiden jälkeen oli aika
perjantai-illan herkuille. Täytin huuhdellut ja puolitetut minipaprikat
pilkotuilla herkkusienillä (suunnilleen 1 herkkusieni per 2 puolikasta
minipaprikaa). Sienien pinnalle pyöräytys pippurimyllystä ja hunnuksi
murennettua Aura Gold juustoa. Täytetyt minipaprikat ja lammasraakamakkarat (Merquez
French Style) yhtä aikaa foliogrillivuoissaan grilliin. 15 minuuttia ja
valmista tuli. Seuraksi puolitettuja kirsikkatomaatteja, joille pyöräytin
myllystä suolaa ja pippuria ja lisäksi ihan pikkuisen oliiviöljyä.
Tänään lauantaina oli juhlapäivä. Kummipojan ja samalla veljenpojan lakkiaiset ja siellä sekä
suolaisia että makeita herkkuja notkuva kahvipöytä. Sää edelleen lämmin ja
aurinkoinen. Lakkiaisia kiireettömästi juhlittuamme alkoikin olla jo
illallisaika. Aurinko paistoi edelleen, ja lämmintäkin oli. Niinpä oli ihanaa
grillata illallinen.
Menossa grilliin... |
Minipaprikat johdattivat edelleen menua. Tällä kertaa halkaistujen minipaprikoiden
sisään päätyi neljään osaan pilkottuja kirsikkatomaatteja, keltaisiin
paprikoihin punaisia ja punaisiin paprikoihin keltaisia. Niiden päälle pienen
pieniä fetapaloja, jotka olivat makuuntuneet aurinkokuivattujen
tomaattihippujen ja oliiviöljyn kanssa pakkauksessaan (Apetina). Minipaprikoiden lisäksi lisukkeiksi valikoitui grillatut broccolinit.
Huuhtelin ne ja pyöräytin oliiviöljyssä ja ripottelin sormisuolaa päälle.
Pyörittelin niitä öljyssä ja suolassa niin, että broccolinit saivat
kauttaaltaan osansa kummastakin.
Kolmantena lisukkeena toimi meidän jokavuotinen kestosuosikki,
pekoni-herkkusienet. Teemme ne yleensä ihan sellaisenaan, ilman sienen kannan
poistoa ja sen täyttämistä auralla tai koskenlaskijalla. Puhdistus pullasutilla
sipsuttaen ja pekonin kääräisy ympärille. Sellaisenaankin ovat ihan superhyviä.
Sienet imevät pekonin mehut loistavasti itseensä. Ja ovat ihan aavistuksen
kevyempiä kuin täytetyt versiot.
Illan pääraaka-aineeksi valitsimme lohimedaljongit. Nekin grillaten. Ensin vain niiden päälle puristus sitruunasta sekä suolaa ja sitruunapippuria.
Esivalmisteluiden jälkeen kaikki valmistuivat 20 minuutissa. Ensin pekonisienet
ja lohimedaljongit grilliin. Viiden minuutin kohdalla lisäsimme täytetyt minipaprikat.
Viimeiseksi kuudeksi minuutiksi lisäsimme broccolinit.
Tarjolla oli sekä kalaa, kasvista että lihaa. Niinpä valitsimme
ruokajuomaksi roseeviinin. Itse asiassa roseeviini on oikein hyvä kesäviini. Tällä
kertaa pöytäämme pääsi ihan uusi tuttavuus Marques de Caceres Excellens, Rioja.
Kauniin väristä ja ihan kelpo makuistakin. Voisin toivoa tätä perheen viinivastaavalta
uudelleenkin.
Herkullisen näköisiä ruokia. Tuo roseviini pitää laittaa kokeiluun!
VastaaPoista<3: karitakoolla.blogspot.fi
Kiitos! Oli kyllä kivoja herkkuja ja viinikin sopi hyvin erilaisiin makuihin ja kesäiltaan :)
PoistaHerkkuja, jotka maistuisivat meillekin! Oli kiva löytää blogisi ja huomata siellä tuttuja paikkoja. Oltiin Miehen kanssa kolmena talvena Fuengirolassa ja Benalmadena tuli tutuksi. Marraskuu golfaten Mar Menorissa parina viime vuonna ollut myös mukavaa. Espanjalainen ruoka on hyvää sekä ravintolassa että 'kotona' itse tehden. Kasvikset ja kalat ovat meidänkin suosikkeja. Kivaa golfkesää teille kotiSuomassa!
VastaaPoistaVoi kiitos, olipas mukava viesti! Kiitos, ja oikein mukavaa kesää teillekin niin golfin kuin hyvän ruoankin parissa! 😀
Poista