Loppuviikon kauppareissulla silmiini osui kokonainen uusi tuotesarja
hampurilaistarvikkeita, joita päädyin tarkemmin tutkimaan. Sämpylöiden
luvattiin olevan gourmeeta. Really? Olin jo muutaman päivän ajan aikonut sopivassa
saumassa grillata oikein hyvät hampurilaiset. Niinpä tilaisuus oli varsin
otollinen, ja kärryyni sujahti sämpylöiden lisäksi niin aiolia, juustoja kuin pihvitkin.
Näin meillä olisi seuraavan golfpelin jälkeen jo kotona valmiina ainekset,
joista nopeasti grillaisimme täydelliset hampurilaiset, ja loput sämpylät
laittaisin pakkaseen odottamaan seuraavaa tarvetta. Muuten hyvä, mutta kotona
huomasin sämpylöiden olevan jo sulatettuja, eikä niitä pussin tekstin mukaan
saanut enää uudelleen pakastaa. Hävikistä en tykkää, niinpä päätin, että kun
syödään hampurilaisia, niin sitten todella syödään hampurilaisia. Ensin
sunnuntaipelin jälkeen söimme juustohampurilaisia, ja jonakin iltana alkavalla
työviikolla ajattelin tehdä lohihampurilaiset. Niistä lisää myöhemmin. Keskitytään
tässä vaiheessa tähän lihaversioon, josta tuli ehkä yksi elämäni parhaista
hampurilaisista. Annoin sille nimen The Burgeri.
Sunnuntai olikin kertakaikkisen upea päivä kaikin puolin. Sää oli mitä
parhain, oli lämmintä ja aurinkoista. Ensin golfkierros hauskassa seurassa
ystävien kesken, sitten kotiterassille hampurilaisia grillaamaan ja
kesäpäivästä edelleen nauttimaan. Jauhelihapihvit otin heti kotiin tultuamme
huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Sillä välin ehdin mainiosti valmistella muut
täytteet ja kattaa pöydänkin.
The Burgerin ainekset
naudan jauhelihapihvit à 140 g (ei saa olla rasvatonta jauhelihaa)
suolaa ja mustapippuria pihvien maustamiseen
sinihomejuustosiivut (valmiiksi siivutettuja)
cheddarsiivut (valmiiksi siivutettuja)
aiolia
salaatinlehtiä
tomaattisiivuja
sipulihilloketta (valmis, lahjaksi saatu herkkukaupan tuote, aivan
ihanaa!)
Painoin keskelle pihvejä sormilla kevyesti kuopat. Näin pihvit eivät kupristu paistettaessa. Suolasin ja pippuroin ne ja paistoin grillin öljytyllä paistokivellä niitä 3 minuuttia per puoli. Kun pihvit oli käännetty, lisäsin juustot pihvien päälle, sinihome alle ja cheddar päälle. Sämpylänpuolikkaita grillasin ritiläosalla 1 minuuttia per puoli. Grillatuille sämpylänpuolikkaille (sekä pohjaan että kanteen) pruuttasin aiolia suoraan purkista. Sitten pohjan päälle salaattia, jonka päälle juustokuorrutettu pihvi. Seuraavaksi nokare sipulihilloketta ja tomaattisiivut. Kansi päälle, ja se oli siinä.
Sunnuntain kunniaksi lasi viiniä ja hampurilaiset hanuria kohti. Joo,
ääntä kohtihan se normaalisti sanotaan. Niin minäkin yritin eräänä pääsiäisenä
ruokapöydässä sanoa, kehottaakseni pöytäseuruetta aloittamaan ruokailun.
Jostakin syystä kehotin kuitenkin, että ”hanuria kohti!”. Repesimme täysin,
oikein vedet silmissä nauroimme. Porukat olivat huuli pyöreänä, että ”mitä se
sanoi”. Itse olin vähintäänkin yhtä yllättynyt. Sen jälkeen meillä on aina
kehotettu, että hanuria kohti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti