Tico tico, taco taco! Lopultakin sain tacoja. Niitä on tehnyt mieli jo
pitkään, ja hinku on vain kasvanut sitä mukaa, mitä useamman Rick Stein
Meksikossa -sarjan jakson olen
tallenteista katsonut. Jaksossa jos toisessakin pyöräyteltiin herkullisen
näköisiä tacoja. Ja nimenomaan pyöräyteltiin, ikään kuin sikarin olisivat
käärineet. Täytteet pysyivät käärön sisällä, ja syöminen näytti siistiltä.
Siihen minä en ole vielä pystynyt, aina tulee laitettua täytettä vähän turhan
reilulla kädellä, ja syöminen on sitten hieman sottaista. No niinhän siinä
nytkin kävi, mutta toisaalta tuollaiset sormien välistä tirskahtelevat täytteet
myös luovat rentoa tunnelmaa. Ja sitähän perjantai-iltana tarvitaan.
Otin ensi töikseni heti mökille saavuttuamme katkaravut ja pakastetut
(Pirkka parhaat) avokadokuutiot laakeille lautasille sulamaan, sitten laukkuja
purkamaan. Siinäpä ei montaa minuuttia mennyt, ja heti kun kynttilöissäkin oli
tulet, oli alkucocktailin aika.
Tacopirskeet käynnistyivät luonnollisesti Margaritoilla. Meillä on
sellainen työnjako, että minä hoidan ruokapuolen ja mieheni on ihan loistava
juomavastaava. Hän taikoi meille käden käänteessä tällaiset ihanat Margaritat.
Margarita
(1 annos)
2 cl Tequilaa
2 cl Cointreauta
2 cl limen mehua
limen mehua ja suolaa reunukseen
Pyyhkäise cocktaillasin reunus limellä, tai itse asiassa puolet
reunuksesta. Dippaa limekostutettu osuus suolaan. (Meillä on tapana tehdä vain
puolisuolareunus, koska ihan joka kulauksella ei haluta suolaa. Näin voi
valita, kummalta puolelta siemaisee.) Laita shakeriin muutama jääpala ja lisää
ainesosat. Ravista reippaasti muutaman kerran (n. 10-15 sekunnin ajan), jotta
jäät viilentävät juoman. Siivilöi juoma
lasiin ja nauti. Voit toki koristella lasin limen lohkolla, tai nauti cocktail
ihan simppelisti näin ilman sen kummempia koristeita.
On se vain hyvää tuo Margarita, virkistävää ja raikasta. Sopii
tällaiselle, joka ei pidä makeista juomista. Margaritat nautittuamme oli
tacojen vuoro. Nimenomaan pehmeiden tacojen, joita nykyisin löytyy myös
valmiina tex mex -osastolta. Sekin sopii hyvin, etenkin mökillä tacoillessa, ja
muutenkin. Tacojen on tarkoitus olla rentoa ruokaa.
Tacojen valmistuksen aloitin kattamalla pöydän valmiiksi, ja
valmistelemalla tacojen lisukkeet. Suoraan purkista tarjoilukippoon siirsin
creme fraichen ja ananassalsan. Itse tein guacamolen, joka syntyy todella
helposti.
Guacamole
(2-3:lle)
1 pkt pakastettuja avokadokuutioita tai 2 avokadoa
½ punasipuli
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1,5 limen mehu
suolaa
mustapippuria
Laita avokadot kulhoon. Lisää ronskilla kädellä silputut punasipuli,
chili ja valkosipulit. Lorauta sekaan limen mehu. Pyöräytä suolaa ja pippuria
myllystä muutama kierros. Surauta kaikki sekaisin sauvasekoittimella. Tarkista
maku. Laita tarjolle.
Minulla halutti nimenomaan katkaraputacoja. Googlailun avulla en
löytänyt katkaraputacoille juurikaan reseptejä. En ainakaan sellaisia, jotka
olisivat kolahtaneet. Laittamalla hakusanoiksi shrimp quesadilla (alun perin jahkailin,
teenkö quesadilloja vai tacoja), löysin tällaisen herkullisen ohjeen, jonka
muunsin omiin tarkoituksiini sopivaksi. Siitä tuli ihan törkeen ihana tacojen
täyte. Tässä täytteessä tulee hauskasti esiin myös Meksikon lipun värit.
Katkaraputacot
(2:lle)
oliiviöljyä
punainen ja vihreä paprika
1 punainen chili
½ punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pss katkarapuja
2 rkl tacomaustetta
ruohosipulia
pehmeitä tacoja
cheddarjuustoa raasteena
Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi ja silppua chili ja sipulit.
Kuumenna oliiviöljy pannussa, ja lisää kuutioidut ja silputut kasvikset.
Kuullottele muutama minuutti ja lisää sulatetut ja valutetut katkaravut. Mausta
tacomausteella ja sekoita hyvin. Viimeistele ruohosipulilla.
Kuumenna tacot pakkauksen ohjeen mukaan. Minä kuumensin ne uunissa
parissa erässä. Ensimmäisessä satsissa tein testin. Lämmitin ensin kummallekin
kaksi tacoa, levittäen toisille niistä cheddarraastetta ennen uuniin menoa.
Juustoraaste suli tacolle antaen ihanan lisämaun. Kumpikin olimme samaa mieltä,
cheddartaco oli parempaa. Niinpä laitoin cheddarraastetta kaikille lopuille
tacoille.
Laita kuuman tacon päälle guacamolea ja salsaa. Lisää kuumaa
katkarapu-paprikaseosta. Viimeistele creme fraichella. Jos pystyt laittamaan
näitä vain vähän, kuten oikeaoppista on, niin onneksi olkoon. Silloin saat
käärittyä tacon siistiksi rullaksi. Minä en siihen pysty, en vain
yksinkertaisesti koskaan malta hillitä itseäni. Aina tulee laitettua liikaa
täytettä. Ja aina yritän syödä tacon ensin käsin, ja sitten jossakin vaiheessa
pesaisen kädet sotkuista ja siirryn käyttämään haarukkaa ja veistä. Toisaalta,
tyyli on vapaa, ja pääasia että sekä maku että fiilis ovat hyvät. Ja näin oli.
Dippien loput hyödynsimme seuraavana iltana dippaamalla niihin nachoja.
Guacamolekin oli säilyttänyt limen ansiosta värinsä ja makunsa ollen edelleen
herkullista.
Useamminkin voisi herkutella meksikolaisittain!
Hyvälle näyttää! 😋 Meillä tykätään samoista täytteistä tortillalättyjen sisällä. On varmaan mukavaa aloittaa viikonloppu noin herkullisissa merkeissä! 😀 Mukavaa loppuviikkoa sinne pohojoseen! ⛸️🏒🎿❄️☃️
VastaaPoistaKiitos Leena! Meillähän onkin tunnetusti samankaltaisuutta makunystyröissä 👍 Kyllä lähti noilla eväillä viikonloppu mukavasti käyntiin 😀 Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa myös sinne Hämeeseen 😘
Poista