torstai 4. lokakuuta 2018

Täyteläinen uuniravioli – nopeasti herkkua


Onneksi olin kauppareissulla ostanut paketillisen keittämistä vaille valmiita pinaatti-ricottaravioleja. Tokihan itse tehdyt raviolit ovat aina oma lukunsa, mutta ovat nämä valmiitkin vähän tuunattuina ihan mainioita.  Ne puoltavat paikkaansa etenkin silloin, kun ruokaa pitää saada nopeasti pöytään. Eilisen golfpäivän jälkeen oli juuri sellainen tilanne. Vaikka pelieväät olivatkin hyvät, alkoi nälkä kurnia takaisin tullessa. Päivä oli ollut kovin helteinen ja olotila oli sen myötä aika pehmoinen. Eniten houkutteleva vaihtoehto oli jäädä asunnolle ja tehdä jokin käden käänteessä valmistuva hyvä illallinen. Uuniraviolit ja paistetut lohikyljykset olivat juuri sellainen.




Uuniraviolit

250 g valmiita täytettyjä ravioleja (tässä pinaatti-ricotta)
2 dl paksua ruokakermaa
kolmannes (n. 60 g) pesto genovese -purkista
suolaa (vähän)
mustapippuria
raastettua manchegojuustoa (Suomessa laittaisin parmesaania, mutta näin täällä Espanjassa)
basilikaa




Laita uuni lämpenemään 210 C asteeseen. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaisesti, yhdellä kädellä laskettavista minuuteista puhutaan. Sekoita kerma, pesto, suola ja pippuri keskenään sekaisin. Voit tehdä sen suoraan voidellussa uunivuoassa. Kaada keitetyt ja valutetut raviolityynyt vuokaan ja kääntele ne hellästi soosin sekaan. Raasta pinnalle manchegoa tai parmesaania. Laita vuoka uunin keskitasolle 20 minuutiksi. Ripottele valmiin uuniraviolin pinnalle basilikasilppua.




Kun uunissa alkoi olla valmista, laitoin lohikyljykset kuumalle, kuivalle pannulle paistumaan. Lohi on sen verran rasvainen kala, että lisärasvaa ei tarvita. Paistoin lohikyljyksiä pari minuuttia puoleltansa, mausteeksi laitoin suolaa ja pippuria. Viimeistelin lohet lautasella puristamalla sitruunalohkosta mehua niiden päälle.




Valmit raviolit ovat makuuni parhaiten tällä lailla uunin kautta tehtynä. Uunissa sopivien lisukkeiden kanssa ne mehevöityvät ja napakoituvat oikein mainioiksi. Kermaisen nesteen sijasta myös esimerkiksi tomaattimurska toimii vallan mainiosti. Ja sekaanhan voi heitellä muutenkin, mitä kaapista sattuu löytymään.




Päivä oli siis kaikin puolin oikein hyvä.  Aurinkoa ja liikuntaa yhdessä ystävien kanssa, ja päivän aktiviteettien jälkeen vielä maistuvaa ruokaakin.



2 kommenttia:

  1. Kala- ja kanaruoat ovat hyviä Espanjan loman ruokia ja sopivat monen suomalaisen makuun. Oikein herkulle näyttää tuo ruoka ja viini ruokajuomana varmasti rentouttaa. Etelässä on aika jännä tapa leikata lohi, kun on tottunut toisentyyppisiin 'perhosiin'. Kiitti herkullisesta reseptistä �� ja upeita lomapäiviä edelleen! ������

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena 😍 Herkkua oli, ja mikä parasta, kauaa ei taaskaan tarvinnut keittiössä vanheta. Tänään onkin ollut täydellisen laiska päivä, kunhan ensin saatiin hoidettua työt alta pois. Todella herkullisen salaatin sentään tein. Siitä lisää myöhemmin.

      Poista