Onneksi olin kauppareissulla ostanut paketillisen keittämistä vaille
valmiita pinaatti-ricottaravioleja. Tokihan itse tehdyt raviolit ovat aina oma
lukunsa, mutta ovat nämä valmiitkin vähän tuunattuina ihan mainioita. Ne puoltavat paikkaansa etenkin silloin, kun ruokaa
pitää saada nopeasti pöytään. Eilisen golfpäivän jälkeen oli juuri sellainen
tilanne. Vaikka pelieväät olivatkin hyvät, alkoi nälkä kurnia takaisin tullessa.
Päivä oli ollut kovin helteinen ja olotila oli sen myötä aika pehmoinen. Eniten
houkutteleva vaihtoehto oli jäädä asunnolle ja tehdä jokin käden käänteessä
valmistuva hyvä illallinen. Uuniraviolit ja paistetut lohikyljykset olivat juuri
sellainen.
Uuniraviolit
250 g valmiita täytettyjä ravioleja (tässä pinaatti-ricotta)
2 dl paksua ruokakermaa
kolmannes (n. 60 g) pesto genovese -purkista
suolaa (vähän)
mustapippuria
raastettua manchegojuustoa (Suomessa laittaisin parmesaania, mutta näin täällä Espanjassa)
basilikaa
Laita uuni lämpenemään 210 C asteeseen. Keitä raviolit pakkauksen
ohjeen mukaisesti, yhdellä kädellä laskettavista minuuteista puhutaan. Sekoita kerma,
pesto, suola ja pippuri keskenään sekaisin. Voit tehdä sen suoraan voidellussa uunivuoassa.
Kaada keitetyt ja valutetut raviolityynyt vuokaan ja kääntele ne hellästi
soosin sekaan. Raasta pinnalle manchegoa tai parmesaania. Laita vuoka uunin
keskitasolle 20 minuutiksi. Ripottele valmiin uuniraviolin pinnalle
basilikasilppua.
Kun uunissa alkoi olla valmista, laitoin lohikyljykset kuumalle,
kuivalle pannulle paistumaan. Lohi on sen verran rasvainen kala, että
lisärasvaa ei tarvita. Paistoin lohikyljyksiä pari minuuttia puoleltansa,
mausteeksi laitoin suolaa ja pippuria. Viimeistelin lohet lautasella puristamalla
sitruunalohkosta mehua niiden päälle.
Valmit raviolit ovat makuuni parhaiten tällä lailla uunin kautta
tehtynä. Uunissa sopivien lisukkeiden kanssa ne mehevöityvät ja napakoituvat
oikein mainioiksi. Kermaisen nesteen sijasta myös esimerkiksi tomaattimurska toimii
vallan mainiosti. Ja sekaanhan voi heitellä muutenkin, mitä kaapista sattuu
löytymään.
Kala- ja kanaruoat ovat hyviä Espanjan loman ruokia ja sopivat monen suomalaisen makuun. Oikein herkulle näyttää tuo ruoka ja viini ruokajuomana varmasti rentouttaa. Etelässä on aika jännä tapa leikata lohi, kun on tottunut toisentyyppisiin 'perhosiin'. Kiitti herkullisesta reseptistä �� ja upeita lomapäiviä edelleen! ������
VastaaPoistaKiitos Leena 😍 Herkkua oli, ja mikä parasta, kauaa ei taaskaan tarvinnut keittiössä vanheta. Tänään onkin ollut täydellisen laiska päivä, kunhan ensin saatiin hoidettua työt alta pois. Todella herkullisen salaatin sentään tein. Siitä lisää myöhemmin.
Poista