perjantai 19. lokakuuta 2018

Tapaspöydän marinoidut oliivit


Reissu on loppusuoralla. Istun tätä kirjoittaessani lentokoneessa ja muistelen mennyttä vajaata kolmea viikkoa. Kirjoitustahtini oli yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla aika verkkaisa, vaikka postausmateriaalia olisi ollut enemmänkin. Ehkä siis vielä jokin Espanja-aiheinen muistelupostaus on tulossakin. Hyvää ruokaa saimme niin kotona kuin rantakuppiloissa. Mukavaa seuraakin oli tarjolla moneen otteeseen. Eräänä kauniina sunnuntaina kävimme ystäviemme kanssa sunnuntailounaalla lähirannan suositussa ravintolassa. Sitä ennen nautimme meillä alkucavat ja -tapakset. Cavan seuraksi olin parin muun herkun lisäksi marinoinut oliiveja. Ne ovat Espanjassa aivan erityisen hyviä.




Marinoidut oliivit
(8:lle)

1 lime tai puolikas sitruuna
3 valkosipulinkynttä
1 tl Provencen yrttisekoitusta (tuoreetkin yrtit toki käyvät mainiosti)
6 rkl oliiviöljyä
½ tl sokeria
ripaus suolaa
mustia ja vihreitä oliiveja yhteensä n. 500-600 g (bruttopaino)





Pese ja viipaloi lime ja laita se kannelliseen kulhoon. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja muut ainekset. Sekoita marinadi ja lisää valutetut oliivit sekaan. Jos oliivit ovat kivellisiä, tee niihin viillot, josta kivet on syödessä helppo poistaa. Minä käytin kivettömiä oliiveja. Pyörittele kaikki sekaisin ja laita oliivit jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, tai päiväksi. Hölskyttele kulhoa aina jääkaapilla piipahtaessasi.




Minä tarjosin näiden ihanien oliivien lisäksi manchegojuustoa ja ankanmaksapateella päällystettyjä rapeiksi paahdettuja keksimäisiä patonkiviipaleita. Näitä leipäsiä on paikallisissa kaupoissa hyvä valikoima. Ne ovat kovin suosittuja tapaspöydissä.




Jos Espanjassa nautimmekin cavasta, niin tällä kotimatkalla jäi nyt perinteiset loppusamppanjat nauttimatta. Tämä lentokone oli tuonut Malagaan iloisia suomalaisia matkalla suomalaisten suosimaan festariin. Festarivieraat olivat olleet kovin janoisia. Meille paluumatkalaisille ei riittänyt käytännössä mitään. No, loppusamppanjat sitten maassa, tai seuraavalla lentopätkällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti