perjantai 16. maaliskuuta 2018

Viinitasting Rovaniemellä Ravintola Rokassa 13.3.2018


Tätä ennen olen ollut kaksi kertaa Ravintola Rokan viinitastingissa. Ensimmäisen tastingin teemana oli ihana Italia ja toisella kertaa Cono Sur. Nyt olivat vuorossa Saksan laatuviinit, joista kattauksen esittelivät meille Marc Pohl ja Winestate. Sanna Kuusisto, toinen Rokan omistajista, teki omat osuvat täydennyksensä esittelyyn.Rokan ovesta sisään astuttuamme näky oli kutsuva ja pöydät näyttivät lupaavilta. Ja mikä parasta, sylkykupit loistivat tälläkin kertaa poissaolollaan. Kaikki nämä Rokan viinitastingit ovat olleet rentoja ja antoisia tilaisuuksia, niin tälläkin kertaa. Hyvä niin. Maisteltavana oli 4 valkoviiniä ja 1 punaviini:
 
Schneider Kaitui Sauvignon Blanc

That’s Neiss White (Chardonnay, Pinot Blanc ja Pinot Gris)

Dreissigacker Organic Riesling Trocken

Tesch Krone (Riesling)

Neiss Glockenspiel Spätburgunder (Pinot Noir)


 


Oli mielenkiintoista kuulla tarinoita viinien alkuperästä ja valmistuksesta. Erityisen mielenkiintoista oli havaita, minkälainen huima ero on eri-ikäisillä Rieslingeillä. Niistä vanhin, Tesch Krone, aiheutti pöytäseurueessamme myös hilpeyttä, kun erään maistajan hieman hämmentyneenä ja kysyvän näköisenä esittämä ensikommentti oli, ”tuoksuu lentokoneelta?”. Itse asiassa tuo kommentti osoittautuikin harvinaisen osuvaksi, koskapa esittelijämme kertoi viinin olevan kevyen petrolinen. Kuulimme sen sopivan erinomaisesti esimerkiksi Rokan rautuannoksen kanssa. Seurueemme ylivoimainen valkoviinisuosikki oli Dreissigacker, jonka toivon löytävän tiensä myös meidän viinikaappiimme. That’s Neiss White hyvänä kakkosena, etikettikin oli yksinkertaisessa tyylikkyydessään kovasti makuuni.
 
 
 
Ainoa punaviini ansaitsee oman kappaleensa. Neiss Glockenspiel Sätburgunder oli todella hyvää. Tuo karmiininpunainen, silkkisen pehmeätanniininen ja tasapainoisen keskitäyteläinen viini hienostuneen ja pitkän jälkimaun kanssa sai meidät melkein huutamaan hallelujaa. Mielelläni tätä kotonakin nautiskelisin, tosin 38,90 euron pullohinta ehkä rajaa sen ihan erityisiin hetkiin. Tämän kehtaa antaa lahjaksikin. Löytyy myös Alkon valikoimasta.
 

 
Esittelyn jälkeen ohjelmassa seurasi viinien maistelu erilaisten herkkujen kanssa, hyviä matcheja etsien. Saimme eteemme kahden hengen jaettavat lankut, Rokan Makuja pohjoisesta. Ne sisälsivät graavattua lohta, savumuikkuja, poromakkaraa ja puolukka-dijonkastiketta, savusiika-tillimoussea, etikkakurkkua ja itse tehtyä saaristolaisleipää. Lankut olivat meille jo ennestään tutut, mutta aina yhtä hyvät. Tasalaatuisuus on myös yksi Rokan valteista. Nämä pohjoisen maut olivat oivallinen valinta viinien makupariksi.
 
Kaiken kaikkiaan onnistunut ilta. Rokan seuraavaa viinitastingia odotellessa…
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti