torstai 15. maaliskuuta 2018

Helsingin riennoissa


Toissa viikonloppuna olin Helsingissä tyttöjen kesken, mitä parhaimmassa seurassa. Nautimme tehokkaasti sekä kulttuurista että hyvästä ruoasta. Emme halunneet kohteessa haaskata aikaa säätämiseen, joten varasimme jo hyvissä ajoin etukäteen paikat sekä perjantai-illan oopperaan että lauantaipäivän teatteriin. Kahteen päivään saimme mahdutettua myös kolme pöytävarausta.

Minulla oli jo pitkään ollut pakkomielle gratinoidusta hummerista, ja ravintoloiden nettisurffailu lupasi sitä tarjoiltavan Brondassa myös lounasaikaan. Lounaalle siis Eteläesplanadille. Aiemmin olin käynyt siellä vain pari kertaa cocktaileilla.  Tällä kertaa valitsin ihanan raikkaan Pum Pum Tinin, joka oli hyvä neuvoa-antava sopivaa ruokasettiä valitessamme. Snack-listalta valitsimme erilaisia pikkupaloja, omani oli Bronda Merquez Bun. Seuraavaksi jaoimme Scallops ´Garlic & Prawns´ -annoksen. Nämä kaikki valmistelivat makuhermoja kaipaamani hummerin (Lobster El Thermidor) saapumiseen. Se oli täydellistä! Hummerin seuraksi valitsimme annoksen sieni- ja tryffeliraviolia. Loistava yhdistelmä. Hyvä maku suussa ja sopivasti viiniä päässä olikin hauskaa lähteä suorittamaan muutamat täsmähankinnat. Shoppailu ei voisi minua yleensä vähempää kiinnostaa, mutta tuollaisen lounaan jälkeen sekin oli mukavaa. 

Illalla oli uudet kuviot.  Illan kulttuurista vastasi Suomen Kansallisooppera ja esitys nimeltä Madama Butterfly, joka oli samalla ensimmäinen oopperani Suomessa. Oopperatalo yllätti toimivuudellaan ja oopperan tekstitys oli todella hyvä ja ystävällinen ratkaisu. Ilman sitä olisi monta hauskaakin kohtaa mennyt ohi. Käännös toi oopperan jopa kansanomaiselle tasolle, ja teki siten esityksestä entistäkin nautittavamman.
Oopperasta suuntasimme myöhäistapaksille Fredrikinkadulle Soil Wine Roomiin, missä meitä odotti soma ikkunapöytä kahdelle. Siinä tapasten äärellä oli hyvä muhitella äsken koettua elämystä. Valitsimme listalta marinoituja oliiveja, tomaattileipää, Jamon Iberico Bellotaa sekä päivän juustolajitelman. Seuraksi lasilliset punaviiniä. Ravintola oli pieni ja kodikas. Tapaksissa maistui laatu ja ravintoloitsijan ammattitaito. Mukava ja mutkaton paikka. Kortteliravintolan tunnelmaa.

 

Lauantaina oli päivä uusi. Päivän kulttuurista vastasi Helsingin Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä pyörivä Arthur Millerin klassikkoteos Hinta. Lavalla Eero Aho, Santeri Kinnunen, Esko Salminen ja Aino Seppo. Miettikää, mitkä tekijät! Neljä elävää legendaa yhtä aikaa lavalla. Kaikki loistavia ja karismaattisia näyttelijöitä. Esko Salmisen karisma suorastaan käsinkosketeltavaa. Tunsimme olevamme etuoikeutettuja saadessamme kokea sen. Itse esitys oli koskettava, hetkittäin koominenkin ja aihepiiriltään tähänkin aikaan hyvin sopiva. Kun esitys loppui, oli vaikea kätkeä kyyneleitä. Ymmärsin niiden tulevan lähinnä siitä, kuinka vaikuttava kokonaisuus esiintyjineen oli. Taksimatkalla seuraavaan ruumiinravinnon paikkaan saimme kuitenkin kerättyä itsemme, ja olimme taas valmiit nauttimaan hyvästä ruoasta, kuitenkin vielä vahvasti juuri koetussa esityksessä viipyillen.
Valintamme tähän hetkeen oli La Maison Tehtaankadulla. Jo julkisivua katsellessamme tiesimme, että astumme sisään juuri oikeaan paikkaan. Ensimmäinen kerta tässä ravintolassa meille molemmille, muttei varmasti viimeinen. Teimme ravintolassa mielessämme ”pikamatkan” Ranskaan. Kaunis sisustus. Ja mikä parasta, joka ikinen ruokalaji oli suussa sulavaa ja makujen sinfonia oli täydellinen. Teimme kolmen ruokalajin menusta omat valintamme. Valitsin lohipohjaisen alkuruoan, joka oli täydennetty mm. mädillä ja taidokkaasti friteeratuilla perunoilla ohuen ohuina nauhoina, pääruoaksi Burgundin härkää ja jälkiruoaksi veriappelsiinia kahdessa muodossa. Vaikea sanoa mikä oli parasta. Itse jätän monesti jälkiruoan väliin, mutta tällä kertaa söin senkin viimeistä lusikallista myöten. Juuri sopivan raikasta. 
Sitten olikin jo aika kiitää kohti lentokenttää ja kotia. Mukava reissu, jossa en rähjääntynyt. Päinvastoin, palasin kotiin monenlaisia nautintoja ja elämyksiä vielä kotonakin muhitellen, mieli virkistyneenä.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti