Eletään taas joulunalusaikaa ja ravintolat täyttyvät
pikkujoulun viettäjistä. Meidän työpaikan pikkujouluja vietetään aika luovasti,
eikä sen juhlinta ole mitenkään sidottu kalenteriin. Se lienee hyvinkin
sallittavaa täällä Joulupukin kaupungissa. Olemmepa viettäneet pikkujouluja
jopa toukokuussa, lauleskellen joululauluja erään ravintolan kabinetissa, ja
syöden laulujen välillä hyvää ruokaa. Juuri silloin sattui olemaan varhainen
hellekausi. Totesimme senkin mukavaksi sattumaksi, koskapa harvoin pääsee
pikkujouluista suoraan terasseille jatkoille. Tänä vuonna vietimme pikkujouluja
ihan normiaikaan näin marraskuun lopulla, kun lupaava ohjelmakokonaisuus tuli
tarjolle. Terassikelit puuttuivat, mutta ei hätää, koskapa jatkotkin järjestyivät
järjestävän tahon puolesta. Tämänkertaisen pikkujoulun tapahtumapaikkana oli
Ravintola Valdemari Rovaniemellä.
Valdemari sijaitsee kauniilla paikalla jokirannassa,
Jätkänkynttilä-sillan kupeessa. Kesäisin Valdemarin terassi on suosittu paikka.
Näkymät ovat tietysti omaa luokkaansa, mutta niin on palvelukin, ohjelmatarjonnasta
puhumattakaan. Kesä toisensa jälkeen siellä on esitetty viihdyttäviä
musiikkinäytelmiä, viime kesänä aiheena oli Carola. Tanssikansaa hellitään
vierailevilla tasokkailla esiintyjillä. Ja sitten on meitä, jotka haluamme
käydä aina välillä valmiilla hyvällä ruoalla. Siihenkin tarpeeseen Valdemari on
hyvä paikka. Ruoka on aina maistuvaa ja tunnelma kotoisan lämmin.
Mutkattomaksikin Valdemaria sanoisin.
Tällä kertaa tarjolla oli joulubuffet,
jossa oli tarpeeksi lajeja, mutta ei liikaa.
Sopivasti siis. Jokainen löysi helposti omat suosikkinsa.
Sopivasti siis. Jokainen löysi helposti omat suosikkinsa.
Vihreää salaattia, salaatinkastiketta
Talon sienisalaattia
Rosollia, punajuurikermaa
Sillivalikoima
Katkarapu-skagen
Appelsiini-graavattua lohta
Lämminsavulohta, mätimoussea
Kasvispatee
Riistamakkaraa, punasipulihilloketta
Joulukinkkua, konjakkisinappia
Porkkana- ja lanttulaatikkoa
Keitettyjä perunoita
Talon tummaa kastiketta
Joululimppua ja ruisleipää
Jälkiruokapöydän virkaa toimitti vene, joka oli todella
näyttävä kokonaisuus. Wau!
Vene oli lastattu täyteen herkkuja niin, että jokaiselle löytyi myös mieluista jälkiruokaa.
Valdemarin Tiramisua
Kakkua
Joulurahkaa
Juustoja ja hilloketta
Rypäleitä
Keksejä
Kahvia/teetä
Nautimme tuosta kaikesta kiireettömästi, hyvällä
ruokahalulla. Esillepano oli kaunista katseltavaa, ja se houkutteli
maistelemaan. Vaikka ravintolasali oli illan mittaan liki täynnä, ei buffetin
äärellä tarvinnut jonottaa, vaan seurue kerrallaan pääsi mukavasti suoraan
herkkuja valitsemaan. Tämä tietysti toimi näin hyvin myös sen takia, että sen
illan seurueet tulivat paikalle kaikki vähän eri aikaan.
Sitten kun vatsat olivat täynnä ja kaikilla hyvä lämmin
mieli, alkoikin showtime eli ”Joulun parhaat jatkot”. Kun tekijöinä ovat Hannu
Friman, Joni Kuokkanen ja Malla Ylijurva, on selvää, että hyvää viihdettä oli
lupeissa. Show sisälsi kaksi puoliaikaa, joista ensimmäinen oli sketsipainotteinen
ja toinen täynnä tanssittavaa musiikkia. Ensimmäinen puoliaika lämmitti yleisön
niin hyvin, että heti toisen puoliajan ensitahdista oli tanssilattia täysi ja
korkkarit katossa. Ihan mahtavaa menoa ja meininkiä. Kappalevalinnat olivat
mukaansatempaavia. Pidimme kunnolla
hauskaa, loppuun saakka positiivisissa tunnelmissa. Väki yksinkertaisesti
sanottuna viihtyi. Ja miksipä ei olisi viihtynyt, palikat olivat onnistuneesti
kohdillaan.
Shown jälkeen ilta jatkui karaoken merkeissä, ja siitähän
tulee aina musiikin osalta juuri niin onnistunut ilta, kuin miten hyviä
laulajia löytyy paikan päältä. Onneksi hyviä esiintyjiä löytyi, myös omasta
seurueestamme.
Ilta oli siis varsin onnistunut. Suosittelenkin lämpimästi
tätä pakettia niille, joilla pikkujoulupaikka ja –ohjelma on vielä hakusessa. Joulubuffet
joulushown kera on katettu aina 15.12.2018 asti. Valdemarissa osataan järjestää
juhlat, joissa on helppo rentoutua. Hyvä
ruoka ja ohjelma, sekä kiva fiilis – nuo kaikki löytyvät Valdemarista. Myös
palvelu on aina hyvää ja leppoisaa. Tykkäsin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti