Viime viikonloppuna oli oikein juhlaputki. Lauantaina olimme kaksilla
kekkereillä, ja viikonlopun kruunasi sitten isänpäivä. Yritin aiemmin viikolla
kysellä toiveita isänpäivän ruoaksi, mutta vastaus ”tee mitä vain, kaikki
maistuu hyvältä” ei paljon auttanut. Sinänsä tietysti hyvä niin, että sapuskani
maistuvat. Tosin muistan anoppini evästäneen poikaansa meidän muuttaessamme
yhteen, että ”muista sitten, että et koskaan valita ruoasta”. Eikä ole
valittanut. Eli saattoihan siis tuo kaikkeen tyytyväisyys olla sitäkin. Itse
asiassa olin meidän yhteen muuttaessamme aika surkea, vaikkakin innokas
aloitteleva keittiövelho. Muistan vieläkin muutamia ihan legendaarisia
kokkausmokiani, enkä tosiaan valituksen sanaa kuullut niistäkään. Nuo ajat ovat
nyt vain mukavia muistoja, ja nykyvuosina töppäilen keittiössä pikkuisen vähemmän. Ainahan tekevälle sattuu. Isät ovat joka tapauksessa päivänsä ansainneet. Siksipä
halusinkin tarjota alkuruoaksi katkarapucocktailia, mistä tiesin lasteni isän
erityisesti pitävän. Siinäpä sopivan juhlava, ja silti helppo alkuruoka isien
kunniaksi.
Tällä lailla valmistuivat katkarapucocktailit:
Sulata ja valuta ohjeen mukaan pussillinen katkarapuja. Tee myös Salsa Rosa
makuuntumaan.
Salsa Rosa
(3:lle)
1,5 dl hyvää majoneesia
¼ dl ketsuppia
¼ dl sweet chili –kastiketta
2 tl sitruunanmehua
8 tippaa tabascoa
Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja laita kastike jääkaappiin odottamaan annosten kasausta.
Katkarapucocktail
(3:lle)
muutama salaatinlehti
½ tuorekurkkua
1,5 avokadoa
sitruunanmehua
1 pss katkarapuja
Salsa Rosaa
tilliä
Käsittele ensin kaikki raaka-aineet. Huuhtele ja kuivaa muutama
salaatinlehti. Määrä riippuu lajista. Jääsalaattia laittaisin 1 lehti/annos,
mutta tämä salaatti oli pienempirakenteista, joten niitä tuli 2 lehteä/annos.
Huuhtele ja kuutioi kurkunpuolikas pikkukuutioiksi. Halkaise avokadot ja poista
hedelmäliha kuoresta. Kuutioi se, ja tummumisen estämiseksi purista kuutioiden
päälle sitruunanmehua. Silppua muutama tillin oksa.
Rakenna katkarapucocktailit siten, että revi annosmaljoihin ensin vähän
salaattia, sitten kurkkua, avokadoa ja katkarapuja. Laita katkarapujen päälle
1-2 rkl Salsa Rosaa. Sitten uudet kerrokset samalla lailla, ja laita
päällimmäiseksi taas Salsa Rosaa. Laitoin ainekset kahdessa erässä. Koristele
tillisilpulla.
Näin helposti syntyivät kauniit ja raikkaat katkarapucocktailit. Salsa
Rosa yhdistää ihanasti kaikki maut yhteen, ja antaa lisäksi sopivaa syvyyttä
muuten niin raikkaaseen makuun.
Hyvin kelpasi tämä herkku, eikä valituksia kuulunut, niin kuin ei ole
kuulunut ikinä muulloinkaan näiden vuosien aikana. Olisi sitten ollut syytä tai
ei. Tyytyväinen olin kyllä minäkin tähän aina niin hyvään klassikkoon. Tätä
voisi tehdä useamminkin, kun vain muistaisi.
Taas löysin yhden oman suosikkimme blogistasi, kiva juttu! Kastike vaihtelee, mutta juuri sinun ohjeillasi on varmaankin hyvää. Emme olekaan vähään aikaan syöneet katkiksia, vaikka on ollut suunnitelmissa. Kyllä meidänkin isi tuosta tykkää, jos joku sen valmistaa! :))
VastaaPoistaHauskaa 😀 Tämä on kyllä aivan ihanaa! Minä olen oppinut tuon Salsa Rosan juurikin siellä Espanjassa, tosin ohjeen olen kehitellyt mutu-tuntumalla ravintoloiden annoksia makustelemalla. Kiitos kommenteista 😘
PoistaNam! Tämäpä voisi olla hyvä idea myös meidän joulupöytään. Yleensä aina olen jonkun kalaisan alkupalan tehnyt, ja vaihtelun vuoksi voisi tänä vuonna tehdäkin sen katkaravuista.
VastaaPoistaKatkaravut sopivat oikein mainiosti joulupöytään. Tämä ei ole mitenkään liian täyttävää alkuruokaa, joten tämän jälkeen jaksaa syödä vielä jouluruokaakin 👍😋 Kiitos kommentista, Nanne!
Poista