Yksi tärkeä osa Espanjan reissujamme on ateriointi mukavissa
ruokaravintoloissa, joissa saa aina taatusti hyvää paikallista ruokaa. Meille
on luonnollisesti ehtinyt vuosien aikana muodostua jo omat kantapaikkamme,
joista osassa olemme säännöllisesti ruokailleet jo vuosikymmenien ajan. Kerron
eräästä sellaisesta meille hyvin tärkeästä ravintolasta tuonnempana. Toisaalta
on ilo löytää vielä uusiakin lempiravintoloita. Tällä kertaa esittelen teille
nyt erään näistä uusista suosikeistamme, joka on varsinainen helmi
ravintoloiden joukossa. Saanko esitellä, Gastro Tapas Bar Lime and Lemon, rannan
tuntumassa osoitteessa Av. Antonio Machado Las Gaviotas, local 11, Paseo
Maritimo (Benalmadena, Espanja).
Lime and Lemon on perustettu vuonna 2015, ja se on nopeasti saavuttanut
sellaisen aseman, että pöytävaraus on todellakin tarpeen. Ravintolan omistajat
ja henkilökunta ovat alansa todellisia ammattilaisia. Heitä yhdistää rakkaus
hyvään ruokaan ja myös ammatillinen kunnianhimo, mikä näkyy uskomattoman
kekseliäinä ja laadukkaina annoksina. Raaka-aineyhdistelmät ja toteutustapa
ovat liki nerokkaita. He onnistuvat tekemään tämän kaiken kuitenkin ihailtavan
rennolla tyylillä. Myös asiakaspalvelusta vastaavat henkilöt luovat omalla
iloisuudellaan ja välittömyydellään rentoa tunnelmaa. Palvelun laadusta ei
silti tingitä.
Lime and Lemonin menu koostuu useista pienistä tapasannoksista, ja myös
suuremmista annoksista sekä salaateista. Kasvissyöjätkin on hienosti
huomioitu. Joukossa on sekä kansainvälisiä, että paikallisia tapaksia, kaikki
hauskalla twistillä. Pienimmät annokset ovat sen kokoisia, että yksinkin voi
maistella useampaa laatua. Toisaalta nämä annokset ovat myös sellaisia, että ne
ovat helposti jaettavissa kahden kesken. Myös cocktaillista on huikea ja
Mojito-valikoima aivan vertaansa vailla.
Kerron nyt viimekertaisesta vierailustamme Lime and Lemonissa. Tätä
edeltävän vierailumme jälkeen menu oli hieman uusiutunut, joten tutustuimme siihen
rauhassa raikkaita cocktaileja siemaillen. Itse valitsin Cosmopolitanin, joka on
yksi lempparicocktaileistani.
Kiinnostavia tapaksia oli vaikka kuinka monta, kokonaissettimme
piti siis lopulta liki arpoa. Valitsimme sekä kestosuosikkejamme, että uusia tuttavuuksia.
Annokset tulevat pöytään sitä mukaa kuin ne valmistuvat. Ei niin väliä, millä lajilla
aloittaa.
Aluksi saimme eteemme vanhat suosikkimme Beef Meatballs (fresh tomatoes
sauce and capers) ja Mini Burger (Angus beef, tomatoes, cheese, salad, mayo).
Oi voi, näihin ei kyllästy koskaan.
Seuraavaksi tuli myöskin vanhat suosikkimme Croquetas Mix (ham, ox,
crab) sekä ihan uutena makupalana Fishcake (Wasabi mayo, pickles, jalopeno,
spring onion shoots). Ihan superia! Uusi suosikki heti syntyessään! Wasabilla
ja jalopenolla ei onneksi oltu liioiteltu, joten makujen sinfonia oli muy
bueno.
Edellisten jatkoksi tuli myöskin uusi tuttavuus Iberico Chorizo Stew
(Spanish beans and poached egg). Ihanaa, että tätä chorizopaistostakin sai nyt
pikkutapaksena. Ja uppomunahan oli luonnollisesti ihan täydellinen.
Heti perään jo entuudestaan tuttu Chicken Curry (Basmati rice, peanuts,
poppadom crisp). Siihen oli hyvä lopettaa. Menussa kerrotaan, että 3-4 tapasta
per hlö on aika hyvä määrä, ja näin todellakin on.
Jälkiruoatkin ovat Lime and Lemonissa niin söpöjä ja passelin kokoisia,
ettemme voineet niitä vastustaa, ja nehän menevätkin ihan eri vatsaan kuin muut
ruoat. Jaoimme kaksi sopivan pientä jälkiruokaa, Churros (salted caramel sauce,
chantilly) ja Lime & Lemon Meringue Curd. Hallelujaa!
Moni annos menusta jäi vielä maistelematta, niinpä seuraavalle
kerrallekin on jo maistelulista mielessä muhimassa. Ehkäpä maistan seuraavaksi
entisten suosikkien lisäksi, uusina tuttavuuksina vaikka Camembertia (deep
fried with red fruit, rosemary jam, crunchy salad) ja Chicken Skewerseja
(persillade, roasted peanuts, peanut cream). Myös lukuisat erilaiset kauniit ja
freesit salaatit vaikuttavat kiinnostavilta. Ja ja ja ja…
Eli jos paikkakunnalle suuntaatte, suosittelen lämpimästi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti