keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Lime and Lemon – ihastuttava Gastro Tapas Bar


Yksi tärkeä osa Espanjan reissujamme on ateriointi mukavissa ruokaravintoloissa, joissa saa aina taatusti hyvää paikallista ruokaa. Meille on luonnollisesti ehtinyt vuosien aikana muodostua jo omat kantapaikkamme, joista osassa olemme säännöllisesti ruokailleet jo vuosikymmenien ajan. Kerron eräästä sellaisesta meille hyvin tärkeästä ravintolasta tuonnempana. Toisaalta on ilo löytää vielä uusiakin lempiravintoloita. Tällä kertaa esittelen teille nyt erään näistä uusista suosikeistamme, joka on varsinainen helmi ravintoloiden joukossa. Saanko esitellä, Gastro Tapas Bar Lime and Lemon, rannan tuntumassa osoitteessa Av. Antonio Machado Las Gaviotas, local 11, Paseo Maritimo (Benalmadena, Espanja). 
Lime and Lemon on perustettu vuonna 2015, ja se on nopeasti saavuttanut sellaisen aseman, että pöytävaraus on todellakin tarpeen. Ravintolan omistajat ja henkilökunta ovat alansa todellisia ammattilaisia. Heitä yhdistää rakkaus hyvään ruokaan ja myös ammatillinen kunnianhimo, mikä näkyy uskomattoman kekseliäinä ja laadukkaina annoksina. Raaka-aineyhdistelmät ja toteutustapa ovat liki nerokkaita. He onnistuvat tekemään tämän kaiken kuitenkin ihailtavan rennolla tyylillä. Myös asiakaspalvelusta vastaavat henkilöt luovat omalla iloisuudellaan ja välittömyydellään rentoa tunnelmaa. Palvelun laadusta ei silti tingitä.
Lime and Lemonin menu koostuu useista pienistä tapasannoksista, ja myös suuremmista annoksista sekä salaateista. Kasvissyöjätkin on hienosti huomioitu. Joukossa on sekä kansainvälisiä, että paikallisia tapaksia, kaikki hauskalla twistillä. Pienimmät annokset ovat sen kokoisia, että yksinkin voi maistella useampaa laatua. Toisaalta nämä annokset ovat myös sellaisia, että ne ovat helposti jaettavissa kahden kesken. Myös cocktaillista on huikea ja Mojito-valikoima aivan vertaansa vailla. 
Kerron nyt viimekertaisesta vierailustamme Lime and Lemonissa. Tätä edeltävän vierailumme jälkeen menu oli hieman uusiutunut, joten tutustuimme siihen rauhassa raikkaita cocktaileja siemaillen. Itse valitsin Cosmopolitanin, joka on yksi lempparicocktaileistani.

Kiinnostavia tapaksia oli vaikka kuinka monta, kokonaissettimme piti siis lopulta liki arpoa. Valitsimme sekä kestosuosikkejamme, että uusia tuttavuuksia. Annokset tulevat pöytään sitä mukaa kuin ne valmistuvat. Ei niin väliä, millä lajilla aloittaa.
 
Aluksi saimme eteemme vanhat suosikkimme Beef Meatballs (fresh tomatoes sauce and capers) ja Mini Burger (Angus beef, tomatoes, cheese, salad, mayo). Oi voi, näihin ei kyllästy koskaan.
Seuraavaksi tuli myöskin vanhat suosikkimme Croquetas Mix (ham, ox, crab) sekä ihan uutena makupalana Fishcake (Wasabi mayo, pickles, jalopeno, spring onion shoots). Ihan superia! Uusi suosikki heti syntyessään! Wasabilla ja jalopenolla ei onneksi oltu liioiteltu, joten makujen sinfonia oli muy bueno.
Edellisten jatkoksi tuli myöskin uusi tuttavuus Iberico Chorizo Stew (Spanish beans and poached egg). Ihanaa, että tätä chorizopaistostakin sai nyt pikkutapaksena. Ja uppomunahan oli luonnollisesti ihan täydellinen.
Heti perään jo entuudestaan tuttu Chicken Curry (Basmati rice, peanuts, poppadom crisp). Siihen oli hyvä lopettaa. Menussa kerrotaan, että 3-4 tapasta per hlö on aika hyvä määrä, ja näin todellakin on. 
Jälkiruoatkin ovat Lime and Lemonissa niin söpöjä ja passelin kokoisia, ettemme voineet niitä vastustaa, ja nehän menevätkin ihan eri vatsaan kuin muut ruoat. Jaoimme kaksi sopivan pientä jälkiruokaa, Churros (salted caramel sauce, chantilly) ja Lime & Lemon Meringue Curd. Hallelujaa!
Moni annos menusta jäi vielä maistelematta, niinpä seuraavalle kerrallekin on jo maistelulista mielessä muhimassa. Ehkäpä maistan seuraavaksi entisten suosikkien lisäksi, uusina tuttavuuksina vaikka Camembertia (deep fried with red fruit, rosemary jam, crunchy salad) ja Chicken Skewerseja (persillade, roasted peanuts, peanut cream). Myös lukuisat erilaiset kauniit ja freesit salaatit vaikuttavat kiinnostavilta. Ja ja ja ja…

Eli jos paikkakunnalle suuntaatte, suosittelen lämpimästi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti