sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Tähdeperunoista aterian tähti


Jäikö aterialta keitettyjä perunoita? Tee niistä uskomattoman ihanaa perunaherkkua yhdistämällä ne parin muun, ehkäpä myös tähteeksi jääneen raaka-aineen kanssa. Tämä idea osui silmiini netin syövereissä, muistini mukaan vinkki on peräisin ihan Strömsöstä. No se selittääkin kaiken. Näytti nimittäin niin hyvältä, että minä innostuin viikko sitten peräti keittämään muutaman kuoripäällisen perunan vain ja ainoastaan testatakseni tämän idean. Se oli paras idea pitkään aikaan, ja tämän idean toteutus myös meni ihan niin kuin Strömsössä. Käyttämäni vuohenjuusto oli jäänyt yli edellisen perjantain pizzoilta, eli sen verran tähteiden hyödyntämistä oli kuitenkin tässä minunkin versiossani.




Tähdeperunoita Strömsön tyyliin


kuorineen keitettyjä perunoita (tässä 6 perunaa)
suolaa
mustapippuria
voita

oliiviöljyä
1 suuri sipuli
balsamicoa

vuohenjuustoa
hunajaa

oliiviöljyä ja sormisuolaa viimeistelyyn


Aseta kypsät perunat voideltuun vuokaan ja murskaa ne kevyesti. Pyöräytä perunoille suolaa ja pippuria myllystä. Vuole voilastu kullekin murskatulle perunalle.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat makeutuneet ja pehmentyneet, lisää loraus balsamicoa. Kun balsamico on kiehahtanut sipuleihin kiinni, jaa sipulit perunoiden päälle.




Pilko vuohenjuusto ja levitä se perunoille. Lorauta juustoille hunajaa.




Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.




Helppoa kuin heinänteko! Nämä perunat ovat hyviä ihan sellaisenaankin, mutta minä tarjosin ne savulohisalaatin sydämenä. Sopivasti suolaista savulohisalaattia tulikuumalla perunasydämellä, vautsi vau mitä herkkua! Lorauttelin oliiviöljyä vielä perunoillekin siinä samalla, kun pirskottelin sitä salaatillekin kastikkeeksi. Ja vielä pienet sormisuolat, ja siinä se oli.




Mietin tässä juuri, että tällä systeemillä voi tähdeperunoita rikastaa melkeinpä millä vain tähteeksi jääneellä jääkaapin aarteella. Esimerkiksi rapeaksi paistetun pekonin ja cheddarjuuston liitto näiden perunoiden päällä olisi varmasti huikea. Myös kylmäsavulohta ja lusikallinen aiolia per peruna kuulostaa ihanalta. Sekaan voi heittää myös yrttejä, tai kasvisten jämiä. Ei muuta kuin inspiroimaan ja kokeilemaan. Ja menee varmasti kuin Strömsössä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti