torstai 24. lokakuuta 2019

Mozzarellaa ja paahdettuja tomaatteja


Terveiset edelleenkin täältä Andalusiasta. Siinä syy, miksi blogipostauksia on tullut viime viikkoina hiukan verkkaiseen tahtiin. Hyvässä ruoassa olemme kuitenkin pysyneet, niin ulkoruokinnassa kuin kotonakin. Lomakokkailuni noudattelee pitkälti periaatetta ’helposti hyvää’, josta ei juuri blogimateriaalia kerry. Aina silloin tällöin kuitenkin jokin noista helpoista ja hyvistä on niin onnistunut keksintö, että haluan sen muillekin saman tien jakaa. Eräs noistä oli tämä lämmin mozzarellasalaatti paahdetuista tomaateista, jonka nautimme eilen lounaaksi.




Mozzarellasalaatti paahdetuista tomaateista


2:lle

200 g kirsikkatomaatteja (eri värejä)
2 valkosipulinkynttä
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pallo bufala mozzarellaa
punasipulia (muutama ohut rengas)
basilikaa kourallinen

Huuhtele tomaatit ja laita ne uuninkestäviin annoskippoihin. Silppua sekaan valkosipulinkynnet. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 225 C asteisessa uunissa n. 10-15 min.




Heilauta uunista otettuja kippoja niin, että tomaatit ja niiden myötä kaikki maut pyörähtävät vielä kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä muutaman minuutin verran.

Revi mozzarella tomaattien päälle. Pirskottele vielä juustollekin muutama pisara oliiviöljyä, ja pyöräytä kierrokset suola- ja pippurimyllystä. Lisää muutama ohuen ohut punasipulirengas annoksen päälle ja koristele basilikalla. Isot basilikanlehdet kannattaa repiä pienemmiksi, mutta pienet lehdet voi laittaa ihan sellaisenaan.




Tarjoile tämän salaatin lisäksi vaikkapa tuoretta patonkia ja pestoa.






Tällaista helposti hyvää siis tällä kertaa. Annoskippoihin muodostui mehukasta nestettä paitsi oliiviöljystä, myös tomaateista. Siinä herkullisessa liemessä oli ihanaa dipata patonkia. Itse asiassa jopa paloittelin pari ohutta patonkisiivua liemeen mukaan. Tyylihän on vapaa, eikö niin.




Idean tähän salaattiin sain tästä alla olevasta burrata-tomaattisalaatti -kuvasta, jonka tyttäreni lähetti minulle WhatsAppin välityksellä Singaporesta. Kyllä, taidamme olla koko perhe hiukkasen ruokaorientoituneita, ja mielellämme ilahdutamme toinen toisiamme kuvilla ruoista, jotka ovat sykähdyttäneet mukavasti. Joskus ne kuvat inspiroivat jopa kokeilemaan jotain samaa. Tällä kertaa kuitenkin ajatukseni harhautui valmistamaan salaatista lämpimän version. Ja kun burrataa ei ollut saatavilla, käytin mozzarellaa.




Näin tämäkin kaukaa saapunut kuvaviesti päätyi inspiraation kautta toteutukseen saakka, omalla twistilläni kylläkin. Mukava päivä muutenkin.




PS.
Jos pidit tätä yllä kertomaani ohjetta kiinnostavana, saatat ehkä pitää myös tämän linkin ohjeesta. Sieltä löytyy ihan huikean hyvä Vappu Pimiän ohjeen innoittama tomaatti-mozzarellasalaatti, jonka tosin sillä kertaa tein burratasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti