torstai 10. lokakuuta 2019

Mangosesongin Tropical-salaatti


No nyt tuli huippu setti. Mies sanoi, että tämän päivän tuotokseni kuuluu ehdottomasti sarjaan ’Täydellistä!’, mutta ainakin superihanaa tämä Tropical-salaatti oli. No saattoihan se olla täydellistäkin, ainakin juuri tähän hetkeen. Se sopi erinomaisesti helteiseen kesäpäivään täällä Espanjassa, mutta aivan yhtä hyvin se sopii myös sinne Koti-Suomeen piristämään syksyä. Täällä on mangokausi parhaimmillaan, ja oletan mangojen löytävän pian tiensä myös Suomen kauppoihin, ja varmaan niitä jo siellä onkin.




Eilinen päiväni oli hyvin fyysinen. Minulla oli ohjelmassa mm. vesijumppa klo 10, hieroja klo 12.15 ja (meillä kummallakin) twilight-golf klo 15.50. Olihan siinä yhdelle päivälle tekemistä. Tänään onkin ollut löysä päivä. Tai no, rautakaupassa vierailu kuuluu kai ihan normi Espanjan lomaan? Joka kerta sinne tuntuu olevan asiaa, niin tänäänkin. Pikku remppaa pukkaa taas… Lisäksi haimme lähikaupasta ruoka- ja juomatäydennyksiä. Päivän ruokalista tarkentuikin kaupan hedelmä- ja vihannesosastolla. Päätin ostaa sitä, mikä hyvältä näyttää, ja työstää niistä jonkinlaisen salaatin.



 

Tropical-salaatti


2:lle

1 mango (hieman pehmennyt on hyvä)
1 punainen paprika (täkäläiset ovat niin suuria, että käytin vain puolikkaan)
kourallinen silputtua ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
veitsenkärjellinen tulista (picante) chilipaprikaa (tai ½ -1 tuore chili)
1 pss katkarapuja
2 avokadoa
1 pienen sitruunan mehu (tai kahden limen mehu)
2-3 rkl hyvää majoneesia
suolaa
mustapippuria

Kuori mango ja leikkaa siitä kuutioita niin, että jäljelle jää vain keskellä oleva kivi. Mangon käsittelyyn löytyy myös googlesta käteviä vinkkejä ihan videoiden kera. Laita mangokuutiot kulhoon.

Pese ja kuutioi paprika (tai puolikas, jos paprika on suuri) ja lisää paprikakuutiot sekä ruohosipulisilppu kulhoon.




Silppua kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa ja lisää silputut valkosipulit ja chilit (tai kuten tässä, picante paprikajauhe). Kuullota hetki, ja lisää katkaravut. Paista pari minuuttia, jossa ajassa katkaravut imaisevat ihanat maut itseensä.




Anna tiristettyjen katkarapujen jäähtyä hetki, ja lisää ne sitten kulhoon.




Pese avokadot, koska avokadon kuoret toimivat tarjoiluastioina. Halkaise avokadot, ja ota kivi pois. Koverra lusikalla avokado kuorenpuolikkaastaan. Kuutioi avokado ja lisää nekin kuutiot kulhoon.






Lisää sitruunan mehu muiden ainesten sekaan, ja sekoita.




Lusikoi sekaan pari ruokalusikallista majoneesia, ja sekoita taas. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.




Täytä avokadon kuoret salaatilla. Rouhi pinnalle vielä hiukan mustapippuria.




Tämä Tropical-salaatti toimisi mainiosti vaikka alkuruokana, tuolloin yksi täytetty avokadon puolikas per ruokailija on ihan riittävä määrä. Me kuitenkin söimme tämän salaatin kesäpäivän pääruokana, jolloin kumpikin sai kaksi täytettyä avokadon puolikasta. (Rapsakka paprika oli muuten tosi hyvä lisä tähän salaattiin, se antoi kivasti purutuntumaa.) Aiemmin päivällä olimme jo syöneet pata negra -kinkkua ja patonkia välipalaksi.




Tämä oli varsin hyvä päivä myös ruokien osalta. Huomenna uudet kujeet.


2 kommenttia:

  1. No uskon kyllä, että tuollainen salaatti saa veden herahtamaan kielelle.😋
    Siellä lämmössä ei "raskas" ateria taida innostaa. Kiva, kun jaksat postata aurinkoa 🌞 tänne räntäsateen ja pimeyden keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena 😍 Kyllähän se niin on, että täällä tekee mieli päävoittoisesti merellisiä ja keveitä aterioita. Tosin kyllä meillä kummallakin on jo kunnon espanjalaisen pihvinkin kuvat silmissämme 😂 Mukavaa viikonloppua teillekin! 😘

      Poista