Viime lauantai oli erityisen mukava päivä. Meidät oli kutsuttu pienelle hevostilalle
nuorison luo syömään wingsejä, joilla olimme kuulleet heidän jo aiemminkin
herkutelleen. Itse asiassa se on juurikin vävymme, joka on valmistanut
erilaisia testiversioita wingseistä. Aiemmista versioista minulla ei ole
kokemusta, mutta nämä vävymme tällä kertaa valmistamat wingsit olivat
kerrassaan mahtavan hyviä, ja mukavan rapeita. Kyllä meidän kelpasi! Mikäpäs se
anopin sydämen sulattaakaan paremmin kuin anopille (muiden muassa) valmistettu
törkeen hyvä wingsillallinen.
Ensimmäinen vadillinen herkullisia wingsejä. |
Wingsit söimme asiaankuuluvasti käsin. Sotkuahan siitä käsiin ja
kasvoihinkin tulee, mutta se kuuluu asiaan. Papereita oli reilusti tarjolla.
Heti kun sain käteni siistittyä, tenttasin wingsien ohjeen tänne blogiin
talteen laitettavaksi.
Wävyn wingsit
(4:lle)
n. 1,4 kg maustamattomia kanansiipiä
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
½ - 1 rkl suolaa
Poppamies Habanero chilikastiketta tai
Poppamies Naga Jolokia chilikastiketta
1 pll Texas Pete Wings
Sauce -kastiketta
kevätsipulia
Laita kanansiivet kulhoon ja ripottele niille leivinjauhetta (se antaa
rapeutta). Lisää myös mausteet ja sekoittele niin, että mausteet leviävät
tasaisesti siiville. Roiski sekaan Poppamies-chilikastiketta (maun mukaan) ja
sekoita taas. (Tähän 1,4 kg satsiin oli roiskittu Habaneroa chilikastiketta, ja
lisäksi söimme pienemmän satsin hieman tulisemmalla, Naga Jolokia
chilikastikkeella roiskittuja siipiä.)
Laita maustetut kanansiivet uuniritilälle, jonka alla on leivinpaperilla
päällystetty uunipelti keräämässä siivistä tippuvat nesteet. Näin uuni pysyy
siistinä. Paista siipiä 250-asteisessa uunissa 20 min + 20 min, käännä siivet
puolivälissä. Siivet voivat kuitenkin olla uunissa yhteensä vaikka jopa 50 minuuttiakin. Näistä
pitää tulla niin kypsiä, että lihat irtoavat helposti luista.
Kuumenna Texas Pete -kastiketta kattilassa ja kaada kypsät wingsit
kastikkeen sekaan. Pyörittele siipiä kastikkeessa, ja kaada ne tarjoiluvadille.
Koristele kevätsipulilla.
Siipien seuraksi meille tarjottiin porkkana- ja kurkkutikkuja sekä
dippiä. Auradippi on kuulemma se perinteisin, mutta tällä kertaa tarjolla oli
valkosipulidippiä.
Kyllä oli hyvää! Ja kyllä olivat sormet ja suupielet tahmaiset tämän
herkuttelun jälkeen. Muistin vasta jälkeenpäin aiemmin oppimani, ja erittäin toimivaksi
havaitsemani tyylikkään tavan syödä wingsejä. Siinä vain sormet pikkuisen
sotkeentuvat, mutta suupielet pysyvät puhtaina. Se tyylikäs tapa tapahtuu poistamalla
kunnolla kypsästä siivestä luut ennen syöntiä:
- Ota siipi käteen, etsi tunnustellen siiven päässä oleva rusto ja poista se.
- Kiepsauta pientä luuta, jotta liha irtoaa luusta. Vedä luu pois.
- Kiepsauta isompaa luuta, ja vedä se pois.
- Nyt on jäljellä vain rapea ja mehevä kananliha, jonka voit syödä sellaisenaan.
Hevostilalla on aina mukavaa käydä, eikä pelkästään meidän ihanien
nuorten takia. Siellä käydessämme saamme samalla rapsutella ja paijata kahta
kissaa, joiden toilailuja voisi tuijottaa vaikka koko illan. Ja niinhän me siellä
aina teemmekin.
Entinen tallikissa, nykyinen hienohelma. |
Ulkona käymme aina moikkaamassa hevosia, joista kylläkin yksi pysytteli
tällä kertaa piilossa, toisten katsellessa meitä uteliaina. Olen minä niitä
hevosiakin silitellyt, vaikka en vielä kovin luonteva olekaan niin isojen
eläinten kanssa. Alussa kävi nimittäin
niin, että kun menin hevosaitaukseen sisään, olin kauhuissani kun kaikki
hevoset tulivat kohti ja tökkivät minua turvalla. Näin tapahtui kuulemma
sen takia, että yrittäessäni huitoa niitä kauemmaksi olin tietämättömyyttäni ”kutsunut”
niitä luokseni. Käsimerkeissä siis hieman hiomista.
No, nyttemmin ovat nuo käsimerkitkin jo paremmin hallussa ja juttelen hepoille jo pelottomasti, ainakin kun välissämme on aita. Sinne aidalle tulevat
aina tarkistamaan, olemmeko sillä kertaa huomanneet tuoda porkkanoita
mukanamme. Hauskoja ovat niin kissat kuin hevosetkin. Juuri tämän hevostilan
elämää voi seurata Hevostilan emäntä –blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti