Joulu jo ovella kolkuttaa, ja jouluherkkuja valmistellaan kodissa, jos
toisessakin. Omat suomalaiset jouluherkkumme nautimme jo hieman etuajassa
parilla joululounaalla ja muiden aterioiden lisukkeina. Suomi jäi eilen
taaksemme, ja olemme jo täällä lentävien sardiinien alkulähteillä. Siellä,
missä aurinko paistaa useimpina päivinä vuodesta. Niin tänäänkin, ja samaa
lupaa ennuste koko tulevalle viikolle.
Rauhallisesti täällä virittäydymme joulun viettoon paikallisia tapoja
kunnioittaen, ja niistä nauttien. Tästä paikallisesta joulusta kerron myöhemmin
lisää. Nyt tähän kohtaan heitän tänne vielä puhelimeni kuvakätköistä yhden
erinomaisen hyvän persimonvinkin, joka syntyi eräänä kiireisen päivän iltana,
kun en ollut ehtinyt käydä kaupassa, ja talosta löytyi vain vadillinen hedelmiä
ja paksu viipale chevreä. Ja kun tuolloin oli kovasti kiireistä, en ole ehtinyt
tätä ideaa vielä jakaa. Nyt on kiire loppunut, joten tässä tämä vinkki nyt
tulee.
Viipaloi pesty persimon lautaselle ja asettele se haluamaasi muotoon. Minä
päädyin pyöreän kukkaiseen asetelmaan.
Paista chevre-kiekot tästä linkistä avautuvan ohjeen mukaan ja lisää ne
persimonviipaleiden päälle.
Ripottele pinnalle dukkahia tai pähkinärouhetta ja viimeistele
balsamicokastikkeella.
Tämä kukkanen oli ihan älyttömän herkullinen. Se oli täydellinen makean
ja suolaisen liitto. Nämä kukkaset (2 kpl) tein meille yhdistetyksi iltaruoan ja
iltapalan yhdistelmäksi. Annos oli siis aika reilu. Pienempänä annoksena tämä
toimisi ihan mahtavan hyvin myös alkuruokana. Silloin vuohenjuusto kannattaa
leikata (ja paistaa) ohuemmasta juustopötköstä.
Hyvin voisin kuvitella tämän kukkasen sopivan myös joulunajan ruokien
väliraikastajaksi. Nyt kannattaa syödä persimoneja niin kauan, kuin vielä niiden
sesonki on. Tosin nyt elämme sitä aikaa vuodesta, että Brunotkin ovat jo
saapuneet! Rakastan Brunoja. Mandariineja, satsumoita, klementiinejä… mitä ne
nyt ovatkaan. Mitä lähemmäs joulua aika käy, sen paremmista satsumoista saamme
nauttia. Minulla satsuma kuuluu myös jokaiseen aamuun, aamupalan jälkkäriksi.
Tämän pihapöytämme joulutähden myötä tahdon toivottaa teille kaikille tunnelmallista
joulun aikaa! Nauttikaamme kiireettömästi niin joulun taiasta, kuin
läheisistämme. Kiitos, kun olet vieraillut blogissani!
Feliz Navidad!
Gracias! Felix Navidad para ti! Kylläpä heitit vielä sieltä Espanjan lämmöstä ohjeen, jota on pakko testata. Ostin tänään vielä yhden persimonin varuiksi ja vuohenjuustoa löytyy aina jääkaapistani. Ja arvaas vielä mitä? Tein eilen tuplasatsin dukkahia.
VastaaPoistaIhanan rentouttavaa lomaa ja rauhallista(kin) joulua teille! 💖🌲🎇
Kiitos Leena! 😍 Olipas ihanasti kommentoitu. Sinullahan on jo ainekset kasassa, eli ei muuta kuin kokeilemaan 😀 Tykkäät varmasti 👍
Poista