torstai 15. lokakuuta 2020

Syntisen hyvä gnocchi-tuoremakkaravuoka

 

Minulla on jo pitkään tehnyt mieli gnoccheja (mykyjä Italian malliin), ja lopultakin se mielihalu sai täyttymyksensä. Valmistin nimittäin pari päivää sitten aivan syntisen hyvän vuokaruoan perunagnoccheista ja tuoremakkarasta sekä muutamasta muusta valitusta raaka-aineesta. Gnocchit olisin voinut tehdä itsekin, mutta nämä gnocchit tulivat suoraan kaupan hyllyltä. Ohje puolestaan löytyi Valion sivuilta, joten sitäkään en voi kehua omatekemäksi. Tällä kertaa en nähnyt tarpeelliseksi viritellä valmista ohjetta muuten kuin kypsymisajan osalta. Niin, ja muutinhan minä muutaman raaka-aineen määriäkin. Kirjoitan ohjeen tähän siinä muodossa, kuin minä sen valmistin.

 


 

Gnocchi-tuoremakkaravuoka

4:lle

 

400 g yrttimaustettua tomaattimurskaa (tässä basilika)

500 g valmiita perunagnoccheja

280 g raakamakkaraa (tässä Livornon Luigia)

250 g kirsikkatomaatteja

aavistus suolaa

mustapippuria myllystä

1 punasipuli

muutama nokare voita

4 valkosipulin kynttä

6 vartta timjamia

150 g cheddar juustoraastetta

 

Kaada tomaattimurska voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä gnocchit (joita ei tarvitse keittää) tomaattimurskan päälle.

 


 

Purista makkarat kuorestaan pieniksi paloiksi gnocchien ja tomaattimurskan päälle. Lisää myös huuhdellut ja puolitetut kirsikkatomaatit. Pyöräytä lähinnä tomaattien takia ihan aavistus suolaa. (Alkuperäisessä ohjeessa oli reilummin suolaa, mutta aavistelin oikein, että vähempikin riittää. Makkarat ovat suolaisia, samoin juusto. Ja suolaahan saa aina lisättyä myös valmiiseen ruokaan.) Pyöräytä myllystä myös mustapippuria.

 


 

Lisää lohkottu sipuli ja ripottele myös pieniä voinokareita sinne tänne vuokaan. (Alkuperäisessä ohjeessa oli 75 g voita, mikä tuntui hurjalta määrältä. Ensin ajattelin jättää voin kokonaan pois, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että ehkä perunoista tehdyt gnocchit kaipaavat myös voita kylkeensä. Mutta aivan kuten suolankin osalta, vähempikin riitti.) Lisää vuokaan myös hienonnettu valkosipuli ja timjamit. Ripottele pinnalle juustoraaste.

 


 

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 30 minuuttia. (Alkuperäisessä ohjeessa oli 20 minuuttia, mutta halusin mykyjen kypsyvän kunnolla.)

 


 

Lisukkeeksi en kaivannut muuta kuin rucolaa, ja se onkin aina tosi hyvä lisuke pastatyyppisille ruoille. Nämä gnocchithan ovat vähän niin kuin pastaa. Ja sitten on olemassa vielä durumvehnästä tehtyä gnocchi kuviopastaa, joka on ihan eri asia. Menihän vähän sekavaksi? No niin se vain on.

 


 

Olipas tämä ruoka täyteläistä. Hiukkasen syntinen fiilis tuli ehkä niistä voinokareista ja cheddarista, mutta kuka se nyt synnitön olisi.

 

 

4 kommenttia:

  1. Ompa herkun näköistä ja varmaan myös makuista

    VastaaPoista
  2. Nam, miten hyvän näköistä -> testaukseen. Hauskan näköisiä nuo pinkit makkarapallerot ennen kypsennystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen lämpimästi! Oli tämä melkoista herkkua.

      Poista