perjantai 30. lokakuuta 2020

Broilerimurekepihvit

 

Tässä eräänä päivänä järjestelin keittokirjahyllyäni, kun jostakin sieltä kirjojen välistä tupsahti esiin tosi vanha, paperille kirjoitettu resepti. Kyseessä oli broilerimurekepihvien ohje, jonka olemassaoloa en ollut enää muistanutkaan. On se jännä, miten hyvätkin ruoat jäävät toisinaan vain unholaan. Tämä ohje oli meillä kovassa käytössä silloin, kun lapsemme olivat vielä lapsia, ja minun piti keksiä joka päivälle uutta (tai edellispäiväisestä tuunattua) syötävää. Nyt en kyllä jaksa muistaa, mistä tuo ohje on peräisin, mutta kiva arkiruokaohje se kyllä on. Ja tätä en sano muistin varassa, vaan otin ohjeen heti tällä viikolla käyttöön. Tein heti kerralla tuplasatsin, ja pakastin osan pihveistä.

 


 

Broilerimurekepihvit

8-10 pihviä

 

400 g broilerin jauhelihaa

1 kananmuna

1 dl punaista pestoa (tässä Barilla Pesto Rosso)

1 rkl perunajauhoja

väh. ½ tl suolaa (hieno merisuola parasta)

muutama kunnon pyöräytys mustapippurimyllystä

 

Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään. Kuumenna pannu tai ohukaispannu, ja lisää pannulle voita (tai öljyä). Lusikoi taikinasta pannulle reiluja nokareita (max. 4 pihviä kerrallaan, jotta kääntäminen on vaivatonta), ja tasoittele nokareet lastalla pihvin malliseksi. Paista pari minuuttia kumminkin puolin välillä lastalla painellen, jotta pinta saa kauniin värin. Loppukypsennä pihvejä 225 C uunissa 10 minuuttia. Voit toki paistaa pihvit ihan kypsäksi asti myös pannulla.

Tärkeää! Älä koskaan käsittele kypsiä pihvejä sillä lastalla, millä olet käsitellyt raakaa broilerin jauhelihaa!

 


 

Tarjosin pihvit persiljamuusin ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa. Hyvän puikulamuusin ohje löytyy vaikkapa tästä linkistä. Persiljamuusiksi se muuntuu sekoittamalla muusin sekaan reilu määrä silputtua persiljaa. Tämä ruoka maistui niin kotiruoalle, niin kotiruoalle. Ja vieläpä hyvälle sellaiselle. Ohjeessa oleva määrä pestoa ei puske liikaa läpi, joten pihvit maistuvat varmasti lapsillekin.

 


 

Jos taas haluat pihveihisi enemmän makuelämyksiä, niin esim. tuoreyrtit, silputut aurinkokuivatut tomaatit tai kaprikset toimivat varmasti hyvin tämän mureketaikinan seassa. Kannattaa uskaliaasti kokeilla erilaisia variaatioita, mutta hyviä nämä ovat tällaisenaankin. Ohjeessa oleva suolan määrä oli mielestäni juuri ja juuri riittävä. Mutta kun ”juuri ja juuri riittävä” ei ole se, mitä maustamisellani haen, niin ripsautin valmiiden pihvien pinnalle hieman sormisuolaa. Sitten saatoin todeta, että nyt on hyvä näin.

 

 

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje on ollut ainakin Yhteishyvässä hirvittävän kauan sitten. Ei näytä enää löytyvän Yhteishyvän sivuilta. Minä olen näköjään vuonna 2008 postannut samaisen ohjeen. https://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/08/broilerimurekepihvit-kylma-ananas-ruohosipulikastike Sen jälkeen ohje on ollut monet kerrat meillä käytössä. Hyvä, helppotekoinen ja ihan maukas pihvi saadaan tälläkin ohjeella. Olen samaa mieltä, ettei punainen pesto ohjeen mukaisesti käytettynä puske läpi. Jos puskisi, jäisi meidän perheessä aikuisiltakin pihvit syömättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla ohjeen alkuperä, kun se ei minun paperiraapustuksestani selvinnyt! Olen sitä yrittänyt miettiä... Kiva siis kun kerroit. Hauskaa että sinäkin olet nämä postannut, kävinkin saman tien lukemassa linkin postauksen. Näin se piiri pieni pyörii. Mutta tämäkin kertoo siitä, että ohje on tosi kiva ja käyttökelpoinen :)

      Poista