torstai 1. lokakuuta 2020

Kylmäsavulohi-babypinaattimunakas

Sarjassamme hyviä arkisia herkkuja: lohi-pinaattimunakas, joka maistuu niin lounaana kuin iltapalanakin. Tämän munakkaan valmistin eräänä lauantaipäivänä kahden hengen lounaaksi. Babypinaatti toi siihen raikkautta, ja kylmäsavulohi toi sekä ruokaisuutta että suolaisuutta.

 


 

Kylmäsavulohi-babypinaattimunakas

2:lle

 

4 kananmunaa

½ dl kuohukermaa

¼ tl suolaa (kun suolainen täyte)

mustapippuria

voita

pari kourallista babypinaattia

4 siivua kylmäsavulohta

 

toiset pari kourallista babypinaattia

oliiviöljyä

sitruunan mehua

vuorisuolaa

mustapippuria




Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja pippuri. Vatkaa ainekset sekaisin. Sulata pannulla voinokare ja kaada munakasmassa pannulle.

 


 

Anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä lastalla munakasmassaan koloja työnnellen. Löysän massan on tarkoitus valua koloihin.

 


 

Munakkaan kypsyessä valmistele tarjoiluvati tai lautaset ripottelemalla munakkaalle peti makusi mukaisesta määrästä babypinaattia. (Käytän aina kotimaista babypinaattia, se on ihan parasta.) Lorauta pinaateille hieman oliiviöljyä ja purista sekaan pari puserrusta sitruunasta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita.

 


 

Kun munakas on hieman hyytynyt, ripottele sen päälle babypinaattia. Lisää myös lohisiivut, mutta vain toiselle puolikkaalle. Unohdin ottaa kuvan lohet lisättyäni, mutta varmaan voit aika helposti nähdä sielusi silmin sen herkullisen näkymän.

 


 

Kun lohisiivutkin ovat hieman lämmenneet ja alkavat vaihtaa väriä kypsymisen merkiksi, on aika lastaa avuksi käyttäen kääntää munakkaan loheton puoli lohipuolen päälle.

 


 

Munakas on valmis liu’utettavaksi tarjoiluvadille tai lautaselle pinaattien päälle. Tässä tapauksessa puolitin munakkaan ja liu'utin sen kahdelle lautaselle.

 


 

Olin suunnitellut raastavani munakkaan sisään (siis lohisiivujen päälle) hieman parmesaania, mutta viime hetkellä jätin sen tekemättä. Olisihan se voinut olla hyväkin lisä, mutta halusin tällä kertaa munakkaan juustottomana, johtuen ehkä siitä, että illaksi oli lupeissa monenlaisia herkkuja, juustojakin. Babypinaatin ja kylmäsavulohen liitto oli ihan täydellinen sellaisenaankin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti