torstai 22. elokuuta 2019

Rypsiöljyllä aateloidut babypinaatti-perunat


Vielä on kesää jäljellä, ja saamme edelleen nauttia kesäperunoista. Minä vannon siiklien nimeen, niitä meillä syödään kesällä eniten. Toki paikkakunnan puikulat ovat myös oikeita namupaloja, mutta ne myydään torilla aina ensiksi loppuun. Sipuli-voikastike lienee se yleisin kesäkastike, mutta tänään kastikkeen virkaa ajoi Myssyfarmilta tuotenäytteenä saatu luomurypsiöljy, ja sepäs se vasta herkkua olikin. Ihanalta maistuivat nämä lohimedaljongit (vai perhoset?) babypinaatti-kananmuna-kesäperunoiden kanssa.
Viime lauantaina ehdin ruoantekoon niin myöhään, että olimme siinä vaiheessa jo tosi nälissämme. Hyvää ruokaa oli kyllä tulossa, mutta vasta alkutekijöissään. Potut oli keitetty, mutta muut aterian osaset vielä vaiheessa. Silloin muistin aiemmin kuulemani vinkin, jonka mukaan tämä kyseinen Myssyfarmin kylmäpuristettu luomurypsiöljy olisi herkullista ihan sellaisenaan keitettyjen kesäperunoiden päällä, vuorisuolan kera. Tuumasta toimeksi, ja maistelimme pelkistetyksi alkupalaksi yhdet tällä nimenomaisella rypsiöljyllä ja vuorisuolalla aateloidut uuden sadon keitetyt, kuumat siiklit. Hallelujaa! Miten jokin näin yksinkertainen voi olla niin hyvää?! Oli ihan pakko maistella vielä toisetkin perunat.


Myssyfarmin Luomurypsiöljy saatu tuotenäytteenä.


Mutta takaisin tämänkertaiseen ateriaan, joka syntyi näin:

Lohimedaljongit babypinaatti-perunoilla


1.
Keitä 8 minuutin kananmunat ja tee niistä hakkelusta. Pilko kananmunat juuri niin pieniksi, kuin itsestäsi parhaalta tuntuu.

2.
Keitä perunat napakan kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita perunakattila takaisin kuumalle levylle, kunnes kattilaan jäänyt vesi on kuivunut pois. Lisää reilu määrä pestyjä ja lingottuja tai muuten kuivattuja babypinaatteja (kotimainen tuote tässäkin paras!) kattilaan ja sekoita. Laita kansi päälle ja siirrä pois levyltä. Kun levy on jäähtynyt siihen pisteeseen, että ei enää kiehuta/polta perunoita kattilan pohjaan kiinni, laita kattila levyn jälkilämmölle siksi aikaa, että kaikki on valmista.

3.
Kuumenna pannu, ja lisää lohimedaljongit kuumalle, kuivalle pannulle. Paistettu lohi ei rasvaa kaipaa, sitä tulee ihan riittävästi kalasta itsestään. Paista medaljonkeja muutama minuutti per puoli. Kalan reunasta näkee värinmuutoksena, miten kypsyminen edistyy. Mausta suolalla. Suolan lisäksi kalalle voi ripotella myös pippuria (musta-, valko- tai sitruunapippuria). Minä jätin tällä kertaa pippurit väliin.
4.
Lisää 2/3 kananmunahakkeluksesta babypinaatti-perunoille, ja sekoita kevyesti. Lisää loput kananmunan palaset perunaseoksen päälle. Annostele lautasille, ja lorauta perunaseokselle reilusti kylmäpuristettua rypsiöljyä. Ripottele pinnalle vuorisuolaa. Lisää paistettu lohimedaljonki ja sitruunan lohko, josta voi puristaa mehua kalan pinnalle. Nauti.
Tämä kotimainen aromikas luomurypsiöljy on ihan taivaallista maukkaiden kesäisten perunoiden kanssa. Vielä jonkin aikaa saamme nauttia vasta maasta nostetuista perunoista, joten pullon sisältö taitaa huveta alta aikayksikön tämäntapaiseen herkutteluun.
Kylmäpuristettu, pehmeän pähkinäinen luomurypsiöljy toimii tosi hyvin myös salaatinkastikkeena, mikä minulla tuli testattua tässä postauksessani.

Tätä laadukasta, kotimaista, kylmäpuristettua luomurypsiöljyä on saatavissa muutaman jälleenmyyjän lisäksi myös  Myssyfarmin verkkokaupasta.


4 kommenttia:

 1. Tuo setti maistuisi ihan voillakin, mutta hyvälle sait kuulostamaan juuri tuolla öljyllä. 😋
  Kävin kurkkaamassa Myssyfirman sivua ja jäin ihmettelemään pakkauskokoja - 3l tai 6x0.5 l.. 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, oli todella hyvää! 😋 Kyllä, nuo näyttäisivät olevan pakkauskoot. Yhteen kotikeittiöön toki aikamoinen määrä kerrallaan, mutta 6 pullollista on helppo jakaa esim. kavereiden kanssa yhteisesti tilattuna. Tällainen pullo on myös kiva tuliainen hyvän ruoan ystävien luo kyläilemään mennessä 😉 Päiväykset ovat kuitenkin varsin pitkälle.

   Poista
  2. Totta tuokin! 😊 Myssyfarmi muuttui Myssyfirmaksi aiemmin.. 🤣

   Poista
  3. 👍
   Kappas, en huomannutkaan 😂 Sitä varmaan lukee, mitä luulee lukevansa 😉

   Poista