keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Kertakaikkisen hyvä savulohisalaatti mansikoilla


Tämä sopivasti mansikkainen salaatti kruunasi viime perjantain. Olen aiemminkin lisännyt tuoreita mansikoita kesäisiin salaatteihin, mutta tämänkertainen kokonaisuus oli kyllä tähän asti paras veto. Siinä olivat makeus ja suolaisuus niin ihanassa balanssissa, että itsekin olin hämmästynyt. Mansikkaisessa salaatissa pitää olla tarpeeksi suolaisia elementtejä, ettei kokonaisuus jää lätkyksi. Voin vilpittömästi sanoa, että tämä saattoi hyvinkin olla yksi kesän parhaita salaattejani.




Mansikkainen savulohisalaatti


(4:lle lisukkeeksi, 2:lle pääruoaksi)

1 pss jääsalaattia
250 g avokadokuutioita (nämä olivat pakastettuja)
½ sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä
300 g lämminsavukirjolohta (tämä oli lähituottajan valmiiksi savustama)
pari kourallista mansikoita
2/3 pkt fetaa
40 g pinjansiemeniä
2 kesäsipulinvartta

1.
Huuhtele ja linkoa/kuivaa salaatti, ja revi se tarjoiluvadille.

2.
Kuutioi tuoreet, kuorestaan poistetut avokadot tai sulata pakastetut avokadokuutiot levittämällä ne laakealle vadille ½-1 tunniksi. Lisää avokadokuutiot salaatinlehtien päälle. Purista niille sitruunanmehua, ja pirskottele myös hieman oliiviöljyä. Pyöräytä myllystä suolaa ja pippuria.

3.
Irrota lämminsavustettu lohifilee nahastaan, ja kuutioi kala sopivan kokoisiksi paloiksi. Levitä lohipalat salaatin päälle.




4.
Poista mansikoista kannat ja viipaloi mansikat 3-4 osaan. Lisää mansikkaviipaleet salaattiin, tasaisesti sinne tänne.




5.
Murenna feta ja levitä se mansikoiden päälle.

6.
Laita pinjansiemenet kylmälle pannulle, ja kytke levy päälle. Heiluttele siemeniä pannussa, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet. Älä lähde pannun ääreltä kauas, etteivät siemenet pääse palamaan. Kaada siemenet pois pannulta heti, kun väri on kaunis, muuten kuuma pannu ruskistaa niitä vielä lisää. Ripottele paahdetut pinjansiemenet tasaisesti salaatin päälle.




7.
Huuhtele ja silppua kesäsipulinvarret, ja lisää silppu salaatin päälle sekä korostamaan värejä, että antamaan myös makuihin syvyyttä.




8.
Nyt salaatti on muutamaa sitruuna- ja öljypisaraa vaille valmis. Myös pikku pyöräytykset suola- ja pippurimyllystä ovat vielä tässäkin kohti paikallaan. Kohtuullisesti lisättynä ne korostavat mukavasti salaatin erilaisia makuja.




Perjantaina sää oli vielä ihanan lämmin ja kesäinen. Vietimmekin siis mukavan illan terassillamme chillaillen, ja hyvästä salaattiateriasta nauttien. Salaatin lisäksi grillasimme nopeasti ciabattasämpylät. Kuumat sämpylät ja raikas salaatti ovat ihana yhdistelmä. Grillatuille sämpylöille sopii oikein hyvin levitteeksi vaikkapa tuorejuusto.




Tällä hetkellä sää ei oikein houkuta ruokailemaan terassilla. Kylmää on. Sen sijaan mukavat muistot tuosta kivasta illasta lämmittävät edelleen mieltä.





2 kommenttia:

  1. 😋 Maistuis meillekin tuo setti! 👌Ihanaa elokuuta sinne! ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena 😍 Tosiaankin luulisin tämän olevan teillekin mieluisaa syötävää. Mukavaa lauantaita! 😘

      Poista