Viime viikko oli taas sellainen, että hyvä kun itsensä perässä pysyi. Eräänä
päivänä olin suunnitellut tulevani kaupan kautta töistä kotiin, täydennyksiä
tarvittiin. Mutta kun tuo ajankohta koitti, olin niin rättipoikki, että pelkkä
ajatuskin kauppaan menemisestä väsytti. Niinpä päätin, että hengissä pysytään,
vaikka menisin kauppaan vasta seuraavana päivänä. Arvelin hetken hengähdettyäni
kehitteleväni jääkaapin vähäisistäkin raaka-aineista jotain kelvollista
suuhunpantavaa. Ja ellei niistä mitään syntyisi, niin ainakin pakasteessa
pitäisi olla jotain.
Kananmunia oli ainakin.
Niinpä pistin munat kiehumaan. Vihanneslaatikoista löytyi pussillinen jääsalaattia. Huuhtelin, linkosin ja revin
sen kahdelle lautaselle. Puolikas kurkkuakin
oli. Siitä puolet säästin seuraavalle aamulle leipien päälle, ja toisen
puolikkaan kuutioin lautasille salaatin päälle. Juustoa löytyi juuri sellainen kannikka, mitä on jo hankala
höylätä. Siispä kuutioin sen salaattipedille. Seuraavaksi katse osui työtason
kulhossa olevaan isoon ja ainoaan tomaattiin,
jonka halkaisin (ja otin kannan pois) ja paloittelin lautasille. Seuraavaksi kaipasin
jotain suolaista. Viimeiset leikkelesiivut säästin niinikään seuraavan aamun leiville,
mutta ainahan on pelastus nimeltä tonnikala,
jota löytyi purkillinen jaettavaksi. Ja siihen päälle halkaistut kananmunat. Nyt
alkoi näyttää jo hyvältä. Enää puuttui loppusilaus. Menin takaisin jääkaapille
hakemaan kurpitsansiemenöljyä, mutta huomasinkin tulleeni sieltä takaisin sweetchili-kastikepullo kädessäni.
Puistelin ensin päätäni, että voihan zombi, mutta sitten ajattelin, että no
miksipä ei. Se oli itse asiassa hyvä kohtalon johdatus. Tai ehkäpä vain
alitajuntani työskenteli jääkaapilla käydessäni, ja huomasi käskeä käden
ottamaan juuri sen pullon. Sitäpä pirskottelin sitten kaiken päälle. Näistä kaikista
syntyi salaattiannokset, jotka todellakin maistuivat meille ja antoivat lisää
energiaa.
Tästä salaatista ei ollut tarkoitus tehdä blogijuttua. Blogi ei käynyt
edes mielessäni. Olin jo pari haarukallista syönyt, kun mies kysäisi ihmeissään,
että enkö aio ottaa annoksesta kuvaa. Sanoin, että no en! Mutta sitten ajattelin,
että otanpa nyt sitten kuitenkin. Otin yhden ja ainoan kuvan. Sillä mennään nyt
sitten tämä blogipostaus. Tulin nimittäin sitten salaatin jälkeen rentoutuneena
ajatelleeksi, että ehkä jollakin muullakin on joskus samankaltainen olo, ja
voisi kaivata nyhjää tyhjästä –ohjeita vastaavanlaisen tilanteen varalle.
Olen aiemminkin kertonut joitain vinkkejä, miten tähteistä saa jopa
herkkuruokaa. Pyrin aina hyödyntämään tähteet huolellisesti. Klikkaamalla tästä
pääset katsomaan noita aiempia tähdekokkauksiani. Sieltä löytyy toisenkinlainen salaatti sekä pyttipannu ja chorizopasta. Toisinaan tyhjästä syntyy jopa semmoista
ruokaa, mitä ei ihan tähteiksi tunnista. Se voi näyttää ja maistuakin ihan
suunnitellulta. Ja mikä parasta, tähderuoka on edullista, melkeinpä ilmaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti