lauantai 29. syyskuuta 2018

Tuna-chili-sinihome -lähtö(ruis)lämppärit


Niin piteli viikolla kiirettä ja ympäripyöreitä päiviä, että kovin kummoisia en ehtinyt kokkaamaan. Yhtenä iltana tultiin kotiin jopa "Mäkkärin" kautta. En edes muista, milloin viimeksi... Eilen oli taas pitkä päivä, kotoa lähdön ja sinne paluun välissä oli liki 12 tuntia. Iltapalan tein niistä aineksista, mitä kaapeista löytyi. Pakasteessa oli ruisleipiä, ja muissa kaapeissa muita käyttökelpoisia raaka-aineita. Lopputuloksena tosi hyvät ruislämppärit.




Ruislämppärit 2:lle

2 kokonaista ruispalaa, pohjat ja kannet (tai vakka ja kansi, kuten meillä sanotaan)
voita tai levitettä
1 prk tonnikalaa
2 valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 punainen chili (silputtuna)
1/2 dl ketsuppia
suolaa
mustapippuria
150 g  Aurajuustomuruja




Sekoita tonnikalasta, valkosipulista, chilistä, ketsupista, suolasta, pippurista ja 1/3 pussillisesta Auramuruja tahna. Levitä se voideltujen ruisleipien puolikkaille, jotka ovat pellillä leivinpaperin päällä. Lisää loput sinihomejuustot täytteen päälle. Laita leivät 250-asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Ota pelti uunista  ja höykytä haarukalla juustopintaa. Laita leivät takaisin uuniin vielä 5 minuutiksi. Nauti. Lorautin valmiiden leipien pinnalle hiukan oliiviöljyä, ja pyöräytin vielä kerran mustapippurimyllystä.





Lisäkkeeksi sopisi mainiosti vihersalaatti. Meiltä sellaista ei enää löytynyt, koska jääkaappi oli syöty mahdollisimman tyhjiin. Reissuun oltiin ja ollaan menossa. Sellaiselle yhdistetylle etätyö/lomamatkalle.




Itse asiassa kirjoitan tätä juttua nyt kännykällä Helsinki-Vantaalla lentojen välissä. Ihan eka kertaa postaan kännykällä. Nähtäväksi jää, mitähän tästäkin tulee. Seuraavan lennon määränpää on siellä, missä sardiinitkin lentävät. Sieltä sitten lisää, jahka kohteeseen päästään.




Sitä odotellessa, hyvältä maistuvat lentokentän muikutkin. Hasta luego!



2 kommenttia:

  1. Rentouttavaa ja onnistunutta matkaa Espanjan lämpöön! Kiva kuulla, vieläkö sardiinit lentävät! 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😍 Täällä herätty aurinkoiseen ja ihanan lämpimään kesäpäivään ☀️ Tämän päivän ruokapaikkavalinta on selvä 🥂🍽🍤🍤🍤

      Poista