Eräänä iltana loihdin ihan vahingossa niin hyvän kasvisherkun, että tahdon jakaa sen kanssanne. Päivä oli taas ollut sellainen, että en ehtinyt,
jaksanut, viitsinyt ajella enää kaupan kautta kotiin. Luotin, että kyllä sieltä
kaapeista jotain löytyy. Ja löytyihän sieltä. Mikä aarrearkku vihanneslaatikko
olikaan. Edelliseltä viikonlopulta oli jäänyt puolikkaat kesäkurpitsa ja
munakoiso, samoin kuin kirsikkatomaattien, chilin ja tillin jämät. Hetken
pohdinnan jälkeen visioni oli aika kirkas. Kokeilisin tehdä pannulla paistettuja
munakoisokiekkoja salsalla, johon upottaisin kaikki muut aarteet. Jääkaapissa
oli myös fetapaketti, ja samalla muistin yhden kesän parhaista herkuista,
grillifetan. No grilli oli viety jo varastoon, joten päätin kokeilla vähän
samalla idealla lämmittää fetaa, mutta tällä kertaa uunissa. Voi mitä herkkua
näistä kaikista tulikaan!
Tein ensimmäiseksi salsan makuuntumaan. Siihen tuli
seuraavat ainekset:
½ kesäkurpitsaa
½ rasiaa kirsikkatomaatteja (kahta väriä)
1 punainen chili
tilliä
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Kuutioin kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit tosi pieniksi.
Chilin ja tillin silppusin pieneksi silpuksi. Sitten vain kaikki sekaisin.
Lorautin sekaan ehkä 1-2 rkl verran oliiviöljyä (en mitannut), sekä pikkuisen
balsamicoa (ehkä 1-2 tl). Pyöräytin myllystä suolaa ja pippuria, sillä lailla ”sopivasti”,
välillä maistellen.
Uunifeta
Öljyä pikkuvuoka ja laita feta vuokaan.
Levitä päälle oliiviöljyä ja hunajaa (n. 1 rkl), ja levitä
ne fetan pinnalle.
Päälle tuoreita yrttejä. (Käytin tähän timjamin loput.)
Uuniin 200 C -asteeseen 15-20 minuutiksi.
Menossa uuniin... |
Paistetut munakoisot
Viipaloi munakoiso. Tähän meni puolikas. (Munakoisot ovat
nykyisin miedomman makuiseksi jalostettuja, joten niitä ei välttämättä tarvitse
enää itkettää.)
Kuumenna oliiviöljy pannulla.
Lisää 2 valkosipulinkynttä ja muutama oksa timjamia makua
antamaan.
Lisää munakoisot ja paista niitä kumminkin puolin niin, että
saavat kauniin värin.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele munakoisoviipaleet lautaselle tai tarjoiluvadille.
Levitä ihanan makuinen salsa munakoisoviipaleiden päälle. Viimeistele vielä
lorauksella oliiviöljyä. Lusikoi uunilämmintä fetaa annoksen päälle. Feta oli
jälleen kerran aivan uskomattoman ihanaa. Jotenkin jännästi sen maku pehmenee ja
aromit jalostuvat uunin kautta pöytään tuotuna.
Tämä herkkusetti oli kyllä niin taivaallisen makuista, että
se täytyy nyt ihan tallentaa muistiin tämän blogipostauksen muodossa. Varmasti
teen sitä vastakin. Tämä kokonaisuus toimii niin pienessä määrin alkuruokana,
kuin suuremmassa määrin pääruokana. Kyllä kasvisruoka(kin) voi tosiaan olla aivan
ällistyttävän hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti