lauantai 27. maaliskuuta 2021

Currykana

 

Tämä currykana painii sarjassamme arjen parhaat nopeat. Se syntyy niistä aineksista, mitä milloinkin sattuu kotoa löytymään. Ihan oleellista on tietysti kuitenkin se, että broileria löytyy helposti suikaloitavassa muodossa, tai peräti valmiina suikaleina tai paloina. Currya laitan sekaan jauheena tai tahnana, riippuen mitä muuta päätän sillä kertaa mukaan heittää. Nesteeksi käy niin kookosmaito kuin kermakin. Tällä kertaa käytin kermaista currykastiketta, josta syystä päätin lisätä curryn jauheena. En ollut varma tämän kastikkeen voimakkuudesta, joten halusin varmistaa tolkun säilymisen sen currynkin suhteen.

 


 

Currykana

2-3:lle

 

2 rkl oliiviöljyä

300-400 g broilerin isoja suikaleita (tässä makuna sitruuna-valkosipuli)

1 sipuli

1 punainen paprika

2 tl curryjauhetta

1-2 tl inkivääritahnaa

3 dl kermaista currykastiketta

ripaus sokeria

muutama tippa kalakastiketta (oikea määrä selviää maistellen)

tarvittaessa ripaus suolaa

tuoretta korianteria tai persiljaa

 

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Tarvittaessa suikaloi tai paloittele broilerit. Tykkään jättää suikaleet aika reilun kokoisiksi. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja paloittele paprika.

Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Ruskista ja kypsennä broilereita noin 10 minuutin ajan. (Jos käytät maustamatonta broileria, mausta se vaikka suolalla ja pippurilla.) Lisää sipulisilppu ja paprikakuutiot kuullottumaan. Lisää myös curry ja inkivääritahna. Kun mausteetkin ovat heränneet, kaada sekaan currykastike. Lisää ripaus sokeria ja kalakastike. Anna kiehua 4 minuuttia.

 

Tällainen kastike 👍

 

Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa. Silppua korianteria tai persiljaa, ja lisää silppu valmiiseen ruokaan. Silppuan yrttejä aina aika runsaalla kädellä, esim. tällaiseen ruokaan saan helposti uppoamaan 0,5-1 ruukullista, riippuen ruukun tuuheudesta. Jonnekin ne yrtit aina tuntuvat häviävän, kun vähän sekoittaa. Kannattaa säästää pikkuisen silppua myös lautasannosten koristeluun.

Tarjoa riisin kanssa. Tämän currykanan kanssa sopii mainiosti niin basmati- kuin jasmiiniriisikin, kuin myös ihan tavallinenkin pitkäjyväinen riisi.

 


 

Eipä siitä ole kuin muutama viikko, kun tein hyvin samantapaista currykanaa. Silloin lisäsin curryn tahnana, ja heitin liemeen makua antamaan myös pari kaffirlimetinlehteä. Liemenä oli tuolloin tölkillinen kookosmaitoa. Pannulla paahdettu naanleipä oli hyvä lisä annokselle.

 


 

Nyt kun katselen näitä kuvia, niin huomaan sujauttaneeni sekaan myös parsakaalia. Tähän voi tosiaan heitellä juuri niitä kasviksia, kuin mitä sattuu kotoa löytymään.

 


 

Aah, ihania lämpimiä makuja, jotka lämmittävät niin sielua kuin kroppaa. Curryn ja inkiväärin määrää säätelemällä saat currykanastasi juuri niin stydiä tai mietoa kuin haluat.

 

 

1 kommentti: