keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Gnocchivuoassa broileria ja sieniä

 

Olen aivan ihastunut kypsentämistä vaille valmiisiin gnoccheihin, jotka soveltuvat mainiosti myös uuniruokiin. Uunivuokaan gnocchien seuraksi voi heitellä melkeinpä mitä vain kaapeista sattuu löytymään. Yksinkertaisimmillaan gnocchit, tomaattimurska sopivin maustein (tai valmis pastakastike) ja bufala mozzarella muodostavat tuoreyrttien kera aivan ihanan makukombon. Tällä kertaa kokeilin kuitenkin parittaa gnocchit broilerin kanssa, ja hetken mielijohteesta lisäsin vielä sieniäkin. Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti? No ei sentään. Setti toimi niin hyvin, että kirjaan ohjeen tänne muistiin. Luettelossa olevien tyhjien rivien tarkoitus on erottaa eri vaiheet toisistaan. Tällä tavoin helppoakin helpompi ohje on ehkäpä vieläkin helpompi hahmottaa. Toki myös kuvat puhuvat puolestaan.

 


 

Broileri-sieni-gnocchivuoka

4:lle

 

500 g tomaattimurskaa

3 valkosipulinkynttä

0,5 tl suolaa

0,5 tl sokeria

0,5 tl mustapippuria

1 tl kuivattua oreganoa

1/3 ruukkua basilikaa

 

500 g perunagnoccheja (Rummo)

250 g kirsikkatomaatteja

1/3 ruukkua basilikaa

 

2 rkl oliiviöljyä

300 g broilerin sisäfileepaloja (tai broilerisuikaleita)

suolaa

mustapippuria

1 sipuli

160 g säilöttyjä sieniä (tuoreetkin tietysti käyvät)

 

150 g mozzrellaraastetta

 

225 C 30 min

 

loput 1/3 ruukkua basilikaa koristeluun

 

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen niiden käsittelyä. Voitele vuoka ja kaada siihen tomaattimurska. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, ja sekoita ne yhdessä mausteiden ja krouvisti revityn tai silputun basilikan kanssa kastikkeeseen. Kaada sekaan gnocchit (joita ei tarvitse esikeittää!).

 


 

Lisää myös huuhdellut ja puolitetut kirsikkatomaatit, ja toinen kolmannes basilikasilpusta.

 


 

Paista broilerin palat öljyssä, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Voit toki lisätä myös omia lempimausteitasi. Kuori ja silppua sipuli, ja lisää sipulisilppukin pannulle kuullottumaan. Lisää myös sienet. Minulla oli säilöttyjä sieniä, mutta ihan yhtä hyvin voit käyttää esim. tuoreita, viipaloituja herkkusieniä. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Levitä broileri-sipuli-sieniseos vuokaan muiden ainesten päälle.

 


 

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Laita vuoka 30 minuutiksi 225 C -asteisen uunin keskitasolle.

 


 

Koristele valmis ruoka lopuilla basilikan lehdillä.

 


 

Tästä annoksesta riittää neljälle, ja jaoinkin vuoallisen suoraan neljälle lautaselle. Kaksi lautasellista päätyi heti syötäväksi. Loput kaksi lautasta saivat päälleen foliokääreen ja ne pääsivät jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää, jolloin lounas olikin jo lämmittämistä vaille valmis.

 


 

Minulla sattui olemaan villirucolaa, joten ripottelin sitäkin annosten päälle.

 


 

Gnocchi-pallerot ovat kyllä tosi mukavaa syötävää, ja ne muuntuvat moneen. Tein niistä aiemmin suussasulavan vuoan yhdessä tuoremakkaran kanssa. Tästä löydät linkin siihen ohjeeseen.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti