perjantai 7. elokuuta 2020

Grillatut serranokinkku-hunajamelonit

Jamón Serrano ja hunajameloni ovat hyvin tyypillisiä espanjalaisessa alkupalapöydässä, ja nimenomaan toisiinsa kääriytyneinä. Tässä eräänä päivänä sain idean kokeilla, mitähän niistä tulisi grillin kautta pyöräytettynä. Meillä oli tuolloin hääpäivä, joka osui keskelle kiireistä työviikkoa, ja päivän varsinainen ateriakin tuli nautittua työn ohella. Niinpä halusin tehdä iltapalaksi jotain nautinnollista. Sitä tämä todellakin oli.

 

Grillatut serranokinkku-hunajamelonit

 

puolikas hunajameloni

6 siivua serranokinkkua (Jamón Serrano)

1 ruukku villirucolaa

oliiviöljyä

vadelmaviinietikkaa

sormisuolaa

mustapippuria

parmesaania

 

Valmista ensin salaattipeti. Katkaise rucolanlehdet aika juuresta. (Minulla on tapana myös huuhdella ja lingota rucolanlehdet.) Laita rucolat kulhoon. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hieman viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele maut sekaisin, ja annostele maustetut rucolat lautasille tai tarjoiluvadille.

 

Koverra hunajamelonin keskellä olevat siemenet lusikalla pois. Leikkaa puolikas hunajameloni kuuteen lohkoon ja poista kuori. Kääri kinkkusiivua lohkon ympärille. Grillaa lohkoja noin 5-10 minuuttia välillä varovasti kääntäen. Asettele kuumat serranokinkku-hunajamelonit salaattipedille. Höylää (vaikka kuorimaveitsellä) koko komeuden päälle parmesaanilastuja. Nauti hyvässä seurassa.

 

Nämä yksinkertaiset herkut olivat ihan mainioita. Mieskin niihin ihastui, ja nosti oikein peukun ylös hyväksyvän muminan saattelemana. Me nautimme ne tosiaankin iltapalana, mutta tulipa vain mieleen, että nämä toimisivat myös tosi kivoina alkupaloina. Siinä tapauksessa laittaisin yhteen annokseen 1-2 melonilohkoa. Alku- tai iltapalana, kummin vain, kokeilla kannattaa joka tapauksessa.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti