torstai 27. elokuuta 2020

Kukkakaaliherkkuja

 

Mietitkö juuri, mitä kivaa syötävää keksisit viikonlopulle? Tässä olisi yksi mainio ja superhelppo kukkakaaliherkku, joka sopii melkeinpä minkä vain ruoan lisukkeeksi. Meillä oli viime viikonloppuna pienet neljän polven kekkerit, joissa tarjosin nämä paahdetut kukkakaalit savustettujen lohivartaiden ja kantarelli-perunasalaatin ohella. Hittejä olivat kaikki, mutta lähdetään liikkeelle kukkakaalista. Muista pöydän antimista postaan sitten toisella kertaa.

 


 

Aikomukseni oli paahtaa parmesaanikukkakaalia, mutta kun jostain netin syövereistä bongasin Poppamiehen kukkakaali -ohjeen, niin päätinkin kokeilla sitä. Parmesaanin lisäksi tähän ohjeeseen tarvittiin BBQ-kastiketta. No juuri tuota nimenomaista Poppamiehen kastiketta ei löytynyt ruokakaupan valikoimasta, joten ostin korvaavan tuotteen.

 

BBQ-paahdetut kukkakaalit

 

1 kukkakaali

1-1,5 dl Roasted Garlic BBQ Sauce -kastiketta

parmesaania

 

Huuhtele kukkakaali ja irrota siitä nuput. Laita kastike kulhoon ja lisää kukkakaalin nuput. Kääntele, kunnes kastiketta on kukkakaalin kaikilla pinnoilla. Levitä kukkakaalit uunipellille, ja raasta nupuille parmesaania. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota kukkakaalit pois uunista ja raasta uusi kerros parmesaania kukkakaaleille. (Parmesaania ei voi olla liikaa!). Tarjoa lisukkeena.

 


 

Tämä herkku kyllä todellakin osui ja upposi, ja noita nuppuja oli napsittava lisää, ja lisää, ja lisää…

Nyt kun kotimaista kukkakaalia on hyvin saatavilla, niin nostanpa tähän blogin arkistoista esiin muutaman muunkin kukkakaaliherkun. Nämä kaikki ovat suosikkejani, joita valmistan mielelläni aina uudestaan.

 

Tryffeli-kukkakaalit ja Tryffeli-seesaminsiemen-majoneesi

 


 

Tästä linkistä löydät näiden namipalojen ohjeen. Tarjoilin ne sillä kertaa katkaravuilla päällystetyn grillilohen ja ihanan raikkaan vesimeloni-fetasalaatin ohella. Niin ja olihan meillä pöydässä tietysti myös siiklejä.

 

Parman kukkakaalisalaatti

 


 

Tähän salaattiin kukkakaalia ei kypsennetä, vaan se lisätään joukkoon ihan sellaisenaan, pienittynä. Ihanan rapsakkaa ja freesiä. Paahdetut parmankinkkupalat tuovat salaattiin ruokaisuutta. Ohjeen löydät tästä linkistä.

 

Kukkakaalikeitto

 


 

Tämä ei ole mikä tahansa kukkakaalikeitto, vaan tämä on keitto kuin unelma. Vesi tulee kielelle yhäkin tätä samettisen pehmeää keittoa muistellessa. Tästä linkistä pääset tsekkaamaan, mistä kaikesta tämä keitto on tehty.

Suosittelen lämpimästi ihan mitä vain näistä yllä olevista kukkakaaliherkuista. Kukkakaali on kyllä ihan mahtava raaka-aine, ja sitä kannattaa syödä nyt, kun se on parhaimmillaan.

 

 

2 kommenttia:

  1. BBQ paahdetut kukkakaalit menee kokeiluun. Näitä on niin moni kehunut, mutta jostain syystä jäänyt kokonaan testaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Kokeile ihmeessä 👍 Oli kyllä tosi namia! Miten jokin noin yksinkertainen ja helppo herkku voikin olla niin hyvää 😋

      Poista