perjantai 6. maaliskuuta 2020

Perjantaiherkkuna kevyt avokado-lohisalaatti


Perjantaisin on kiva valmistaa hiukkasen tavallista parempaa, mutta silti nopeatekoista iltapalaa. Sen voi ajatella joko palkinnoksi viikon ahkeroinneista, tai sitten ihan muuten vain mukavana tapana virittäytyä viikonloppumielelle. Perjantaipizza on ihan klassikko, mutta yhtä lailla kivoista salaateista on tulossa meille perjantaitapa. Viime perjantaina tein tällaiset ihanan raikkaat avokado-lohisalaatit.




Avokado-lohisalaatti


2:lle

jääsalaattia hieman vajaa pussillinen
1/3 tuorekurkkua
n. 30 tummaa viinirypälettä
2 pientä avokadoa
150 g kylmäsavu- tai graavilohta
1 prk raejuustoa
sitruunanmehua
oliiviöljyä
vuori- tai sormisuolaa
mustapippuria
2 rkl mustia seesaminsiemeniä

1.
Pese ja linkoa (tai muutoin kuivaa) salaatti ja revi se lautasille. Huuhtele ja pilko kurkun palanen ja levitä salaatin päälle. Lisää pestyt ja halkaistut siemenettömät viinirypäleet.

2.
Halkaise avokadot ja poista kivi. Poista avokado kuorestaan ruokalusikalla. Viipaloi, ja lisää viipaleet salaatin päälle. Tässä vaiheessa on hyvä puristaa avokadoille sitruunanmehua, jotta avokadot eivät tummu ennen aikojaan.

3.
Suikaloi lohiviipaleet pienemmiksi ja asettele ne salaatin päälle. Ripottele lohen (ja/tai koko salaatin) sekaan raejuustoa. Pirskottele päälle sitruunanmehua ja oliiviöljyä. Mausta vuori- tai sormisuolalla ja mustapippurilla.

4.
Paahda kuivalla pannulla mustat seesaminsiemenet (paahtuvat parissa minuutissa) ja ripottele ne salaatin päälle, etenkin avokadolle ja lohelle.




Minä käytin salaatinkastikkeeksi vain sitruunanmehua ja oliiviöljyä suolalla ja pippurilla täydennettynä. Tästä salaatista jäi tosi hyvä ja raikas olo. Jos kuitenkin haluat salaattiin lisää syvyyttä ja makeutta, sekoita tilkkaseen oliiviöljyä ja sitruunanmehua teelusikallinen dijonsinappia ja hunajaa, ja mausta seos suolalla ja pippurilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti