lauantai 28. maaliskuuta 2020

Kivoja salaatteja töihin mukaan


Helpot ja hyvät ruokaohjeet lienevät näinä päivinä tarpeen. Tässä olisi kaksi sellaista. Valmistin nämä lounassalaatit toissa viikolla, jolloin työskentelin vielä varsinaisella työpaikallani (nyt olen ollut jo viikon etätöissä). Tein salaatit edellisenä iltana valmiiksi, ja otin ne sitten seuraavana päivänä töihin mukaan. Kumpikin salaatti säilyi erinomaisen hyvänä aina nautintahetkeen asti. Vihersalaatista rajasin pois raaka-aineet, jotka keräävät kosteutta. Pastasalaatti puolestaan vain paranee, kun se saa makuuntua. Lähdetäänpäs liikkeelle vihersalaatista.




Kinkku-juustosalaatti


2:lle

kahta erilaista vihersalaattia (tässä Ruustinnan salaattia ja jääsalaattia)
2 porkkanaa
80 g goudajuustoa
200 g palvikinkkua (palana)

Salaatinkastike:
5 rkl oliiviöljyä
½ limen mehu
1 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Huuhtele ja linkoa salaatit. Revi salaatit pienemmiksi, ja vuoraa annoskulhot salaatilla. Käytin näihin kahteen kulhoon ehkä kolmanneksen kummastakin salaatista.




Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää ne salaatin päälle. Käytin viipaloimiseen perunankuorimaveistä, sillä tulee ihanan ohuita lastuja.




Kuutioi juusto, ja lisää kuutiot porkkanoiden päälle.




Kuutioi myös kinkku, ja lisää kinkkukuutiot salaattiin. Käytän salaateissa mieluiten palakinkkua, josta saa kunnon kuutioita. Kinkkukuutiot antavat salaattiin mukavasti ruokaisuutta.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset vispilällä sekaisin. Säilytä salaatinkastiketta omassa kipossaan, ja lusikoi sitä salaatille vasta kun alat syömään.




Ja sitten se toinen salaatti...

Boltsi-pastasalaatti


2:lle

1,5 dl tricolori simpukkapastaa
½ kesäkurpitsaa
125 g miniluumutomaatteja
½ keltainen paprika
valkosipuli-chilioliiviöljyä
1 prk raejuustoa
suolaa
mustapippuria
1 dl majoneesia (Hellmann’s)
1 lime (mehuna)
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
ruohosipulia
1 pkt Boltsi kaura-siemenpyöryköitä (tässä Morocco)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese kasvikset ja kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise miniluumutomaatit. Laita nämä ainekset samaan kulhoon ja lorauta sekaan hieman maustettua oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset keskenään.

Sekoita majoneesi, limen mehu ja chilitahna ensin keskenään ja lisää seos sitten salaatin sekaan. Anna salaatin makuuntua jääkaapissa vähintäänkin pari tuntia. Tämä salaatti oli jääkaapissa yön yli.




Aamulla keksin lisätä salaatteihin vielä raejuustoa.




Lämmitin Boltsi-pyörykät mikrossa, ja lisäsin ne kuumana salaatin päälle.




Kumpikin näistä salaateista oli mukavasti ruokaisa, ja antoi sopivasti energiaa työpäivään. Toimivat yhtä lailla niin töissä kuin etätöissäkin, ja ihan ilman töitäkin.



2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista! Suosin usein töissä lounassalaatteja, koska tuhdimman ruoan jälkeen alkaa helposti väsyttää. Otanpa siis tästä ohjeet talteen, jotta pääsen kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä sitten, kunhan työpaikalle pääsee taas palaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista! Sama juttu minulla, salaatit ovat mieluisia työeväitä 👍 Koitetaanpas pysytellä terveinä! 💕

      Poista