keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Salsaava Boltsi-uunipasta


Boltsit tuntuvat olleen kaikkien huulilla sitten niiden nappaaman voiton Suomen Menestysresepti -ohjelmasarjassa. Tähän asti ovat nimittäin Boltsi-hyllyt olleet kaupassa tyhjiä aina, kun minä olen siellä yhden tietyn kaupparyhmän kaupassa käynyt, mutta lopultakin onnistuin nappaamaan niitä paketillisen ostoskärryyni. Aloitin Boltsi-tutkimukseni varovasti originaaleista. Toinen vaihtoehto olisi ollut chili-tomaatti, mutta tuoteselosteessa lukeva habanero-chili sai minut jättämään sen paketin hyllyyn. Pidän kyllä chilistä silloin, kun se tukee ruoan makua sitä sopivasti terävöittäen. Habaneron kanssa pitää kuitenkn olla tosi tarkka, että se ei jyrää kaikkia muita makuja alleen. Tämän tuotteen osalta en vielä tiedä, kuinka tulinen se on, eli huoleni saattoi olla myös turha.

Olen yleensä aika epäileväinen einesten ja ns. korvikkeiden suhteen, niin tälläkin kertaa. Yritin tutkia, montako palleroa paketti sisältää, mutta sitä tietoa en löytänyt. Niinpä ynnäilin nopeasti muovin läpi paketin Boltsien lukumäärän, ja päädyin lukuun 13. Miksihän juuri 13? Se on hiukkasen hankala määrä jaettavaksi, etenkin jos kristillistä tasajakoa yrittää, oli syöjiä sitten 2 tai enemmän. Mieleeni tulikin, että ehkä onkin tarkoitus kannustaa ostamaan heti kaksi pakettia. Mene ja tiedä. Lähdin kuitenkin liikkeelle vain tällä yhdellä paketilla. Päivän menuna oli tomaattinen ja papusalsainen uunipasta.
Helppo Boltsi-uunipasta

(4:lle)

250 g pastaa (tässä lajina pienikokoinen Mini Penne)
1 keltainen paprika
1 tlk (380 g) käyttövalmista papusalsaa (tässä medium spicy)
1 tlk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
1 pss (150 g) cheddarraastetta
suolaa
pippuria
2 pkt Boltseja (original) (minulla oli vain se 1 pkt, laita sinä 2)
1 rasia kirsikkatomaatteja (hieman tavallista kookkaampia)

1.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Lyhennä ohjeen mukaista keittoaikaa 1-2 minuutilla, koska pasta kypsyy vielä uunissakin. Valuta ja huuhtele pasta,  ja kaada se voidellun uunivuoan pohjalle.
2.
Pese ja kuutioi paprika. Lisää paprikakuutiot pastan joukkoon.
3.
Lisää papusalsa, tomaattimurska ja puolet juustoraasteesta pastan sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään. (Tein tätä ruokaa ihan fiilispohjalta, ja ajattelin ensin laittaa vain papusalsaa kostukkeeksi. Vaistoni käski kuitenkin lisätä myös tomaattimurskaa. Koostumuksesta tulikin varsin hyvä.) Tässä kohtaa on hyvä maistaa, kaipaako pastaseos suolaa ja pippuria. Minä lisäsin niitä molempia ja sekoitin vielä kerran, jotta nuo vähäiset mausteet pääsivät levittymään kaikkialle ruokaan.
4.
Lado pastan pinnalle Boltsit ja huuhdellut pikkutomaatit.
 

5.
Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
6.
Laita vuoka 225 C uunin keskitasolle n. 30 minuutiksi.
Boltsit olivat kuin olivatkin yllättävän hyviä, ja niitä olisi tosiaan saanut olla enemmänkin. Kyllä tähän ruokaan se kaksi pakettia kannattaa siis ostaa, ettei kovin tarvitse palleroita halkoa. Muutoin olin kaikin puolin tyytyväinen tähän helposti valmistuvaan arkiruokaan. Aktiivinen ruoanvalmistusaika oli melko olematon, jos ei pastaveden ja pastan keittämistä oteta huomioon. Arjen kiireissä sekin asia on plussaa.
Suhtauduin tosiaankin tähän tuotteeseen pienoisella varauksella, koska en ole tähän mennessä maistanut tarpeeksi hyvältä maistuvaa korviketta, enkä toisaalta ole kokenut niihin kummoista tarvettakaan. Kuvittelen tämän tuotteen tarkoitetun jonkinlaiseksi lihapullien korvikkeeksi. Me puolestamme olemme sekasyöjiä, ja syömme lihapullamme jatkossakin lihaisina versioina. Todennäköisesti tulen kuitenkin ostamaan Boltsi-pullia vielä uudelleenkin, ihan niiden itsensä takia, eikä minkään muun korvikkeena. Ihan kelpo syötävää olivat siis ainakin nämä originaalit, joiden hallitsevana makuna oli mielestäni paahdettu sipuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti