torstai 9. toukokuuta 2019

Uunifeta-munakoisokiekot ja pollovartaat - laiskan päivän ihana lounas


Loma etenee mukavasti ja Espanjan aurinko on maineensa veroinen. Olkoonkin, että miellyttävin olotila on monesti varjon alla. Suorallakin auringonpaisteella on hetkensä, mutta patiolounaat markiisin varjossa ovat yksi niistä asioista, joista näillä Espanjan reissuillamme nautin suunnattoman paljon. Helle hellii, ja edessä on hyvää, nopeatekoista ruokaa. Eilinen patiolounaamme oli paitsi nautittavan hyvää, myös sen verran helppotekoista, että minun ei tarvinnut viettää paljonkaan aikaa lomakeittiössä. Sen sijaan vietimme pitkän leppoisan tovin patiolla herkullista lounasta nautiskellessamme.
Uunifeta-munakoisokiekot

(2-3:lle)

1 pienehkö munakoiso
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 pkt fetaa
kirsikkatomaatteja
persiljaa
viinietikkaa 

Pese munakoiso ja leikkaa se n. 1 cm vahvuisiksi kiekoiksi. Munakoison itketyksestä ollaan ainakin kahta mieltä. Itse asiassa edellisenä iltana keskustelimme tästä asiasta paikallisen ystävämme kanssa. Hänen kantansa oli, että vaikka nykyiset munakoisot ovatkin jo niin jalostuneita, ettei itketystä välttämättä tarvita, on itketys silti tarpeen. Minä olen valmistanut munakoisoja sekä itkettämällä, että ilman itketystä. Edellinen ilta oli kuitenkin niin mukava, että päätin ihan sen kunniaksi itkettää nämä munakoisokiekot. Se tapahtui siten, että sirottelin lautaselle suolaa, ladoin munakoisokiekot lautaselle suolan päälle ja sirottelin vielä munakoisokiekkojen päällekin suolaa. Annoin suolan vaikuttaa n. 15 minuuttia, ja pyyhin itkut ja suolat pois.
Laita munakoisokiekot uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Pirskottele kiekoille oliiviöljyä. Lohko tai murustele feta munakoisokiekkojen päälle. Halkaise kunkin kiekon päälle loppuhuipennukseksi vielä kirsikkatomaatti. Paista 210 C-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Minä tarjosin näiden feta-munakoisokiekkojen lisäksi pieniä kanavartaita, jotka olin ostanut naapurimarketin herkkuosastolta. Ne olivat valmiiksi pintamaustettuja. Otin niihin pienet paistovärit pannulla.
Lisäsin kanavartaat uunipellille, ja näin kanatkin kypsyivät uunissa yhtä aikaa feta-munakoisokiekkojen kanssa. Ripottelin kypsien feta-munakoisokiekkojen päälle persiljasilppua.


Menossa uuniin...


... ja tulossa uunista.


Pöytämausteena meillä oli suolan ja pippurin lisäksi hyvää oliiviöljyä, ja aivan mielettömän ihanaa Jerezin sherrystä jalostettua viinietikkaa. Tuota eliksiiriä täytyy tuoda pari pullollista koti-Suomeen. Se on aivan ihanaa myös salaateille!
Ladoin kypsät feta-munakoisokiekot ja kanavartaat tarjoiluvadille. Lisäsin niiden kylkeen muutaman siivun tien toiselta puolelta haettua, juuri uunista ulos vedettyä patonkia.
Nämä kaikki yhdessä muodostivat ihanan lounaan. Perunoita tai mitään muutakaan emme näiden lisäksi kaivanneet. Tämä oli ihan täydellistä kesäpäivän ruokaa. Aromit olivat todellakin kohdillaan.
Tänään jatkoimme samalla laiskalla linjalla, eli valmistin helposti herkullista patiolounasta. Siitä lisää myöhemmin. Pari päivää on mennyt uikkareissa laiskotellen, hyvästä ruoasta tinkimättä. Huomenna ehkä jaksamme lähteä taas ihmisten ilmoille, ihan vaikka iltasyönnille. Puolensa siinäkin.2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, herkullisen tuntuista ruokaa vähällä vaivalla. Kätevä kokki osaa nauttia sekä kokkailusta että ruokailusta. Juuri sellaiselle kuulosti tämä postaus! 👌
    Nauttikaa lomastanne edelleen! ☀️

    VastaaPoista