torstai 4. heinäkuuta 2024

Burrataa ja mehustettuja kirsikoita à la Glorian ruoka&viini

Glorian ruoka&viini numero 5/2024 on aivan erityisen inspiroiva. Ruokahalu kasvoi sitä lukiessa. Rakastuin tuon nimenomaisen julkaisun artikkeleista erityisesti kahteen tiettyyn reseptiin. Toisen niistä (Provencen pihvi ja Sauce vierge -kastike) tallensin jo edellisessä postauksessani blogiin talteen. Tällä kertaa tallennan myös sen toisen ihastuttavan reseptin. Harvemmin jaan täällä muiden reseptejä. Nyt on kuitenkin otettava varman päälle, että löydän jatkossakin nämä kaksi ohjetta, kun mieleni niitä taas tekevi. Tässäpä siis myös tämä toinen ihastukseni, Burrataa ja mehustettuja kirsikoita. Aah!

 


 

Burrataa ja mehustettuja kirsikoita

4 annosta / 20 min + maustuminen 30 min

 

4 dl kirsikoita

3 rkl sherryviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sokeria

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

4 burrataa

 

KORISTELUUN

versoja tai basilikan lehtiä

 

1. Huuhdo kirsikat, poista kivet ja viipaloi kirsikat.

2. Sekoita kulhossa etikka, öljy, sokeri ja mausteet. Kääntele kirsikat kastikkeessa ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

3. Murra burratat varovasti halki ja laita annoslautasille. Jaa päälle kirsikkaseos ja koristele versoilla. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää.

Vinkki! Ripottele burratan päälle halutessasi hieman sumakkia.

 


 

Seurasin ohjetta muutoin aika tarkasti, mutta koska meitä ja burratojakin oli vain kaksi, puolitin ohjeen määrät. Tai näin oli tarkoitukseni. Taisi kuitenkin käydä niin, että kirsikoita luiskahti kulhoon vähän enemmän kuin 2 dl. Niinpä vaistoni pyysi lisäämään kulhoon muitakin aineksia samassa suhteessa puolitetun ohjeen mittoihin lisäten. Ei se ole niin justiinsa.

 


 

Tämä annos veti ihan herkäksi. Siitä löytyi paitsi lumoavaa kauneutta, myös burratan hemmottelevaa kermaisuutta ja kirsikoiden raikasta makeutta. Aika monta burrata-annosta olen elämäni aikana syönyt, mutta tämä versio sykähdytti aivan erityisen paljon. Niin hyvää ja kaunista.

 

 

4 kommenttia:

  1. Hei pitkästä aikaa. Oletko jo löytänyt Rollon torilta kanttarelleja? Täällä vain kuivia liettualaisia muovirasiassa. Yäk. Terveisin kolarilainen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei! Eipä ole vielä osunut kohdalle, tosin viime viikolla en ehtinyt isolle torille, vaan sieppasin vain pottuja ja marjoja pienemmästä sivupisteestä. Odottelen siis vielä 😊

      Poista
  2. No,ootellaan vielä 🍄

    VastaaPoista