maanantai 17. kesäkuuta 2024

Provencen pihvi ja Sauce vierge -kastike à la Glorian ruoka&viini

Glorian ruoka&viini -lehden nro 5/2024 kannessa komeili upeannäköinen pihviannos. Se oli sykähdyttävän kaunis annos. Pakkohan siitä oli siis oma toisintoni tehdä. Tai oikeastaan, minä tein vain esivalmistelut kastikkeineen. Miehen tehtäväksi tuli grillata pihvit täydellisen meheväksi, ja näin tapahtui. Noudatin tällä kertaa tavoistani poiketen melkeinpä kirjaimellisesti ohjetta, joka on luettavissa ko. lehden sivulla 3. Tallennan sen myös tähän blogiin talteen sanasta sanaan sellaisenaan, mitään siihen lisäämättä ja mitään siitä pois ottamatta. Näillä ohjein syntyy virkistävän erilainen, ja samalla niin mahtavan mehevä pihviannos, josta riittää nautintoa myös näköaistille.

 


 

Provencen pihvi ja Sauce vierge -kastike

4 annosta / 25 min

 

1 rkl ranskalaista kuivayrttiseosta (esim. provencale)

1 ½ tl suolaa

½ - 1 tl mustapippuria myllystä

4 (à 200 g) naudan entrecôte-pihviä

 

SAUCE VIERGE -KASTIKE

4-5 (500 g) kypsää tomaattia

1 valkosipulinkynsi

1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna

(esim. basilikaa, rakuunaa,

lehtipersiljaa, ruohosipulia)

10 kivetöntä kalamata-oliivia

1 rkl sitruunamehua

¾ dl oliiviöljyä

2 tl worcesterkastiketta

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

 

1. Sekoita yrttimauste, suola ja mustapippuri yhteen, ja hiero seos pihvien pintaan. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä muiden valmisteluiden ajan.

2. Puolita tomaatit ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit. Paloittele oliivit ja purista tarvittava määrä sitruunamehua. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.

3. Grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen. Medium-kypsän pihvin saat paistamalla kuumassa grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Anna pihvien vetäytyä halutessasi hetki foliossa. Tarjoa pihvit sauce viergen kanssa.

 


 

Villi veikkaukseni on, että tämä Sauce vierge -kastike toimii oikein hyvin myös esim. kalan tai kanan kyljessä. Tulen ottamaan sen omaan ohjelmistooni erilaisia grilliruokia täydentämään, niin kertakaikkisen ihanaa se oli.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti