sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Tapaspöydän hitti, chorizoa punaviinissä

Hola Espanjasta! Täällä taas. Tai itse asiassa jo pari viikkoa on vierähtänyt täällä enimmäkseen aurinkoisella, ja muutaman viime päivän ajan myös myrskyisellä rannikolla. Touhua on riittänyt etätöiden ja vasta valmistuneen remontin jälkijärjestelyiden parissa niin, että en ole hirveästi ehtinyt vanhentua keittiössä, niin ihana ja toimiva kuin juuri rempattu keittiö onkin. Eilen, lauantaina, oli lopulta aikaa puuhastella hetken verran keittiössäkin. Valmistin siellä muutamat tapakset ystävätapaamisen kunniaksi. Tapasten hitiksi nousi punaviinissä muhitetut chorizoviipaleet. Jestas, kuinka mahtavan hyvä herkku se olikaan!

 


 

Chorizoa punaviinissä

4:lle

 

n. 250 g chorizopötkylöitä

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1,5 dl punaviiniä

2 rkl hunajaa

1 laakerinlehti

 

Kuori chorizo ja leikkaa se n. ½ cm vahvuisiksi kiekoiksi. Paista chorizokiekot pannulla oliiviöljyssä kumminkin puolin rapsakoiksi. Lisää joukkoon kuorittu ja vähän litistetty valkosipulinkynsi. Kaada sekaan punaviiniä. Meillä oli jäänyt pullon pohjalle punaviiniä arviolta n. 1,5 dl (en mitannut), joten hulautin sen pataan. Ei se määrä ole niin justiinsa, mutta laita ainakin yksi desilitra. Lisää myös hunaja ja laakerinlehti. Anna pannun porista (ei täysillä, mutta kunhan poreilee) n. 10 minuutin ajan, välillä chorizosiivuja käännellen.

 


 

Nämä chorizot maistuivat ihanalta niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

 


 

Meidän tapaspöydässä oli näiden suussasulavien chorizojen lisäksi myös basilika-kirsikkatomaattisalaattia, espanjalaista perunamunakasta, oliivi/paprika/cocktailkurkku/hillosipuli -tikkuja, sekä niinikään tikkuja, joissa oli hunajamelonia ja jamon serranoa.

 


 

Näiden tapasten kanssa olisi sopinut mainiosti myös vaikka patonkiviipaleet aiolilla tai hummuksella. Jätin kuitenkin leipäpuolen nyt tarkoituksella pois, koska olimme menossa myöhemmin illalla vielä ihan kunnolla syömään. Nämä tapakset toimivat meillä ikään kuin alkupaloina, pääruoan nautimme ravintolassa. Mukava ilta.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti