sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Intialainen kanakastike


Tällä hetkellä taitaa koko Suomi kylpeä jokseenkin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, ja ihmiset alkavat olla aika lailla kesämielellä. Pihoja laitetaan kesäterään ja grillikautta käynnistellään. Jos nyt kuitenkin sattuisi tulemaan vielä koleampaakin säätä, niin tässä olisi tarjolla sellainen ruoka, joka lämmittää sekä mieltä että kehoa.

Löysin tämän intialaisen kanakastikkeen ohjeen tästä linkistä, mutta muunsin sitä mittasuhteiltaan ja broilerityypiltään enemmän omaa makuani vastaavaksi. Tykkään, että kanakastikkeessa on kunnolla kanaa, kuin myös sitä kastiketta. Ja jos puhutaan intialaisesta kanakastikkeesta, pilkon siihen tulevat kanat mieluiten reiluiksi palasiksi. Siitä syystä valitsin oikein muhkeat broilerinfileet, jotka paloittelin itse. Koska tuplasin kastikkeen ainekset, tein paistovaiheen kahdessa padassa. Yhdistin ainekset yhteen pataan siinä vaiheessa, kun oli aika lisätä paseerattu tomaatti.




Intialainen kanakastike


n. 5:lle

700-800 g broilerifileen paloja
(tässä 4 muhkeaa fileetä = 2 x Jyväbroiler persilja-valkosipuli-fileepaketti à 390 g)

1 suuri sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
4 tl raastettua inkivääriä
4 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
½ tl tulista chilijauhetta

390 g paseerattua tomaattia (chili-maustettu)
2 dl turkkilaista jogurttia
rouhittua mustapippuria
hienoa merisuolaa maun mukaan

1
Ota broilerin fileet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Paloittele fileet  reiluiksi paloiksi.

2
Kuori ja hienonna sipulit. Raasta inkivääri. Mittaa mausteet lautaselle.




3
Kuumenna öljy pannulla, tässä tapauksessa siis kahdella pannulla. Lisää sipuli, inkivääri ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.

4
Lisää broileripalat, ja ruskista ne samalla pannulla aiempien kanssa. Lisää valkosipuli vasta ruskistuksen loppuvaiheessa. Valkosipuli palaa herkästi, joten sitä ei kannata lisätä liian aikaisin.

5
Yhdistä pannujen sisällöt yhdelle pannulle. Lisää paseerattu tomaatti, jogurtti ja pippuri. Tarkista suolan määrä ja lisää sitä makusi mukaan. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, välillä kevyesti sekoitellen.

6
Tarjoa esim. basmatiriisin kanssa. Minä halusin annosten ulkonäköön hiukan särmää, ja ripottelin annosten pinnalle kevätsipulin varsista leikattua silppua.




Alkuperäisen reseptin maustesetti oli hyvin suunniteltu, ja miellytti minunkin makuhermojani sellaisenaan. Oikeastaan ainoa maustepuoleen tekemäni muutos oli chilihiutaleiden korvaaminen Espanjasta tuomallani tulisella Pimentón picante -paprikajauheella.




Tämä setti oli todella hyvä kokonaisuus, ja tulen valmistamaan sitä vielä monet kerrat. Ohje jää siis ohjelmistoon, ja löytyy jatkossa helposti täältä blogista.

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti