No nyt sitä sai! Nimittäin ruukkurucolaa lomakeskuksen lähikaupasta. Aiemmalla
kauppareissulla sitä ei ollut (tuskailinkin tätä asiaa edellisessä
postauksessani), ja jouduin tyytymään valmiiksi käsiteltyyn, pussitettuun
versioon. Ruukkurucola on paljon pehmeämmän makuinen, ja siksi parempi. No nyt kun
sitä taas oli, nappasin yhden ruukullisen ostoskärryyn. Päätin saman tien tehdä
tätä ihanan pirteää rucolasalaattia, joka on ihan täydellinen lisäkesalaatti. Erittäin
helppotekoinenkin se on.
Rucolasalaatti
(2:lle lisäkesalaatiksi)
1 ruukullinen villirucolaa
oliiviöljyä
pari puristusta sitruunasta
mustapippuria
suolaa
parmesaania
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä (tai mantelirouhetta)
1 rkl suolasitruunahippuja (tai raastettua sitruunan kuorta)
Katkaise rucolat lehtien alapuolelta ja laita ne vartiksi kylmään
veteen likoamaan. Tämä kikka pehmentää maun täydelliseksi. Siivilöi rucolat salaattilinkoon
ja linkoa ne kuiviksi. Jos sinulla ei ole salaattilinkoa, voit kuivata rucolat
vaikka keittiöpyyhkeellä taputellen. Levitä rucolat laakealle vadille.
Pirskottele rucoloille oliiviöljyä ja purista niille sitruunasta mehua.
Pyöräytä rucolat kevyesti sekaisin, jotta öljy ja sitruuna jakautuvat
tasaisesti. Tarkoitus ei ole, että salaatti lilluu nesteessä, eli eipä sitten läträtä
sen öljyn kanssa.
Mausta salaatti parilla kolmella pyöräytyksellä suola- ja
pippurimyllystä ja raasta pinnalle parmesaanihuntu. Parmesaania saa olla ihan
reilusti.
Paahda pinjansiemenet (tai mantelirouhe, jota minä käytin tällä kertaa,
kun lomakeittiön kaapissa ei ollut pinjansiemeniä) kuivalla pannulla ja
ripottele ne salaatin päälle. Jos sinulla sattuu olemaan suolattuja sitruunoita,
silppua siitä pieniä palasia ja ripottele nekin salaatin päälle. Myös hyvin
pestyn tuoreen sitruunan raastettu kuori käy. Sen sekoittaisin kuitenkin ensin
oliiviöljyn sekaan. Toki jo pelkkä sitruunasta puristettu mehukin riittää, eli sitruunan kuorta (suolattua tai tuoretta) ei ole välttämätöntä lisätä.
Tämä salaatti on yksi lempisalaateistani. Se toimii erittäin hyvin esim.
grillipihvin seuralaisena, kuten meillä eilen. Itse asiassa tämä salaatti
toimii minkä vain lihan, tai vaikka kanan tai kalan seuralaisena.
Idean tähän salaattiin sain muutama vuosi sitten New Yorkissa ollessamme.
Illastimme eräässä Tom Colicchion ravintoloista, Craft nimeltään, ja heidän
listallaan oli tämäntyyppinen rucolasalaatti. Tarvittavat ainekset olen
analysoinut ihan itse, eli voi olla, että tämä salaatti ei ole ihan klooni
tuolle kuuluisan ravintolan salaatille. Illallinen Craftissa oli muuten yksi
vaikuttavimmista ravintolakokemuksista koskaan, kaikki palikat olivat niin
sanotusti kohdillaan. Ja mikä parasta, vaikka ravintola on ilmeisen tasokas, olivat
he onnistuneet pitämään tunnelman rentona. Jos sinne päin matka käy, tätä
ravintolaa voin todellakin suositella.
Näin kätevästi voi ruokien inspiroimana matkustaa ajatuksissaan hyvien makumuistojen
lähteille, ja matkoista on tällä tavoin iloa pitkään. Samalla tuli muisteltua tuota
mukavaa reissua muiltakin osin. Minulla ei ole yhtä ainoaa lempikaupunkia,
mutta New York on ehdottomasti yksi suosikeistani, ja sitä on aina kiva muistella.
Aah, mitä herkkua täällä onkaan. Olen itse sitä mieltä, että yksinkertaiset ainekset saavat usein parhaimmat maut tulemaan esiin. Kun vain aina hoksaisi mitä kannattaa kokeilla. Tämä menee ehdottomasti kokeiltavien listalle. Kiitos ihanasta ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos ihanasta kommentista 😍! Se on monesti juurikin niin, että paras ruoka syntyy varsin yksinkertaisista raaka-aineista, kunhan ne vain ovat hyviä 😉👍
Poista