Joka kesä bongaamme jonkun uuden grilliherkun. Tänä kesänä se oli
grillattu vesimeloni. Grillifeta puolestaan oli meille viime kesän löytöjä. Nämä
kaksi mainiota grillattavaa ovat yhdessä aivan ylivertaiset. Olemme grillanneet
niitä sekä useampaa ruokalajia sisältävän aterian lisukkeeksi, että ihan vain
sellaisenaan pikkuherkuksi.
Grillifetaan löytyy ohje tästä viime kesänä kirjoittamastani blogijutusta.
Grillifetan tekeminen on helppoa kuin mikä, ja lopputulos vie kielen mennessään.
Tai ainakin melkein.
Vesimelonin käsittely alkaa aina melonin ulkokuoren pesemisellä. Ties
missä melonit ovat pyörineet, ja pintaansa likaa keränneet. Jos meloni leikataan
pesemättä, kulkeutuu jokaisella veitsenviillolla pinnasta pöpöjä syötävään
osaan. Pesu on pieni vaiva, mutta lopputulos sitäkin nautittavampi.
Kun meloni on pesty, leikkaa se lohkoiksi, puolikiekoiksi tai täyskiekoiksi,
mikä muoto vain parhaiten grilliisi sopii. Sipaise vesimelonien pintaan kevyesti
oliiviöljyä ja pyöräytä myllystä suolaa ja pippuria. Myös puristus sitruunasta
sopii sekaan, muttei ole mitenkään pakollinen. Grillaa vesimeloneja muutama
minuutti. Kun ne ovat saaneet rusketusraidat, on sisuskin jo taatusti kuuma. Grillattu
vesimeloni pysyy lautasellakin aika kauan kuumana, poiketen monista muista
grillattavista.
Tällä viikolla tein grillattuja vesimeloneja ja fetaa alkuruoaksi.
Laitoin ne lautaselle rucolapedille, ja siinä homma meni hiukkasen pieleen. Olen
nimittäin nyt golflomalla toisella paikkakunnalla, ja täällä lähikaupassa oli
vain Ruotsista tullutta valmiiksi pestyä ja pussitettua rucolaa, joka
osoittautui makuuni liian kitkeräksi. Siihen ei auttanut vedessä liotus, eikä
liioin vadelmavinegretti, jolla yritin epätoivoisesti makua pehmentää. Olisi pitänyt
seurata vaistoani, ja ensinnäkin olla ostamatta sitä, kun ei kerran yleensä
käyttämääni kotimaista ruukkurucolaa ollut saatavilla. Viimeistään annoksia
tehdessäni ja asiaa viottuani olisi minun pitänyt ymmärtää tarjota nämä melonit
ihan ilman rucolaa. Jotenkin hassusti vain ajattelin, että ehkä siinä muiden
makujen kera kitkeryyskin laimenee. No ei laimennut. Todettakoon kuitenkin myös,
että olen ehkä hiukkasen liian kriittinen omia kokkauksiani kohtaan. Muiden
syöjien ilmeistä ei ollut kitkeryyttä aistittavissa, vaikka kaiken muun lisäksi
melonit oli viimeistelty suolasitruunan hippusilla.
Tuolloin pääruoaksi oli paellaa, joka kyllä sai minultakin täyden
kympin, vaikka itse sanonkin. On se vain niin hyvää. Paellan ohjeen löydät tästä postauksesta.
Tänään on golfloman ensimmäinen sadepäivä. Tai oikeastaan oli, aamulla heräsimme
sateen ropinaan. Se sopi minulle oikein hyvin. Neljä päivää putkeen golfia
alkaa jo tuntua erinäisissä raajoissa. Nyt kuitenkin vahvasti näyttää, että
taitaa tästäkin päivästä tulla kuitenkin golfpäivä. Sade loppui jo, ja aurinko
yrittelee pilkistää pilvien välistä. No, ehdinpä kuitenkin tämän postauksen
raapaista. Blogi on nyt tosiaankin jäänyt toissijaiseksi, mutta se lienee
lomalla vähän tarkoituskin.
No onhan tätä nyt pakko minunkin testata! Kiitos hyvästä ohjeistuksesta vesimelonin pesua myöten! 👌
VastaaPoistaHieno juttu, että pääsitte golfaamaan riittävästi! ⛳ Raajoja ehtii palautella ja venytellä sitten arkena! 😊
Kiitos Leena 😘 Kyllä kannattaa testata tämä 👍 Sade todellakin väistyi ja antoi tilaa lämpimälle auringonpaisteelle. Ei ollut kovin viisas juttu lähteä pelaamaan mustissa pitkissä housuissa 😂 Toisaalta se asu on aina paras tapa varmistaa aurinkoinen, lämmin pelisää 👍⛳☀️
Poista