Toissa viikolla vierailimme pääkaupunkiseudulla, ja aikataulustamme
löytyi juuri sopiva rako käydä Sikke’s ravintolassa (Tehtaankatu 34, 00150 Helsinki) illallisella. Sattumalta
myös tyttäremme oli juuri edellisenä päivän saapunut Kiinasta Helsinkiin, joten
saimme hänestä ja hänen kiinalaisesta kollegastaan mieluisaa ruokaseuraa. Tapaamme
mielellämme ruokapöydän ympärillä, ja Sikke’s ravintolan pöydän äärellä oli
helppo tuntea olonsa jopa kodikkaaksi. Ihastuttava kiinalainen ystävämme kiitti
meitä kauniisti illalliskutsusta ojentamalla minulle kaksi kimppua ruusuja.
Alkuhalausten jälkeen pääsimme tutkimaan ruokalistaa, joka oli kovasti
makuuni. Jos menu on suppea, mutta taiten valittu, antaa se minulle lupauksen ravintolan
hyvästä tasosta. Sikke’s ravintolan ruokalista on juuri sellainen. Siinä oli muutama
vaihtoehto kussakin kategoriassa, ja lisänä hyvin valittu setti tilpehöörejä,
joilla voi halutessaan täydentää valintojansa.
Minulle oli jo etukäteen päivänselvää, minkä alkuruoan tilaisin. Olin
nähnyt siitä vilauksen jo aiemmin Instagramissa, eikä se näky sen koommin jättänyt
minua rauhaan. Tilasin siis ’Salaattisikuria, johon oli taidokkaasti yhdistetty
Peltolan blue -homejuustoa, piimäkastiketta ja marcona-manteleita’. Todellakin
tykkäsin. Se oli mukavasti raikas ja täyteläinen kokonaisuus, jossa oli juuston
ansiosta sopiva säväys pientä suolaisuutta, tekemättä silti annoksesta
raskasta.
Kaksi meistä päätyi annokseen ’Campanian mozzarellaa, suolasitruunaa,
sokerihernettä ja ranskalaista rakuunaa’. Sain maistaa tätäkin, ja voin kertoa,
että annoksen mozzarella ei ollut mitä tahansa mozzarellaa, vaan parasta
mahdollista. Suolasitruuna oli hauska ja tavanomaisesta poikkeava lisä
mozzarellalle. Tämä oli ihan huippuhyvä
setti.
Yksi meistä tilasi puolestaan annoksen nimeltä ’Tartar kotimaisesta
kyyttölehmän lihasta, rapeaa perunaa ja luomukeltuainen’. Tunnustan, että en
ole tainnut koskaan itse tilata tartaria, mutta olen muutaman kerran sitä
kuitenkin eteeni saanut, ja toki hyvillä mielin syönytkin. Tämän annoksen
suhteen saatoin vain todeta hyväksyvän muminan annoksen tilanneen huulilta.
Pääruokaosastolla pallottelin kalan ja pastan välillä, mutta kun olin varhaisella
lounaalla syönyt kalaa, oli nyt luontevaa kallistua pastan puolelle. Voi tsiisus,
kuinka herkullista olikaan annos nimeltään ’Gratinoituja pastarullia, joissa
parmankinkkua, ricottaa ja pinaattia’. Annos oli todella kuuma, joka kertoi sen
tulleen juuri uunista. Hienoa. Pastan rakenne oli jännästi täydellinen, ehkä
yksi parhaita gratinoituja pastoja koskaan.
Yksi seurueestamme tilasi ’Nieriää, kurkku-piimäkastiketta ja vihreää
parsaa’. Kaunis ja freesin näköinen annos. Yksinkertainen se oli myös kyllä,
mutta hyvällä tavalla. Voihan ne parsat ja tillit tosiaan noin kauniistikin
asetella. Kyllä Pipsa osaa.
Syötävät jälkiruoat jätimme suosiolla väliin, koska ilta oli jo kovin
pitkällä. Ainahan on kuitenkin tilaa Limoncellolle tai jollekin muulle
sopivalle jälkiruokajuomalle. Itse nautin kupillisen espressoa ja lasillisen ah
niin ihanaa Limoncelloa. Olen joskus sanonut miehelleni, että voisin nauttia
lasillisen Limoncelloa vaikka joka ilta. Hän katsoi kummasti ja vastasi, että
no niinhän sinä teetkin. Aika monesti näin tapahtuukin, tunnustan, jos nyt ei
kuitenkaan ihan joka ilta. Mutta onhan se ihan jumalten juomaa!
Illallinen Sikke’ s ravintolassa jätti meille kaikille hyvän olon ja
mukavan mielen. Leppoisa tunnelma, mukava musiikki (jos sitä
kuuntelimmekaan suomen ja englannin sekaisen vilkkaan kuulumisten vaihdon
lomassa), hyvä palvelu ja laadukas kikkailematon ruoka ovat juuri niitä osasia,
joista koostuu minun lempiravintolani. Lisäpisteet vielä keittiöstä vastaavalle
huikealle Pipsa Hurmerinnalle ja ihastuttavalle Sikke Sumarille,
jotka omalta osaltaan huolehtivat tunnelmasta ja elämyksistä.
On aina ilahduttavaa,
kun keittiöstä vastaava chef käy näyttäytymässä, ja näin teki Pipsa tuoden
meille alkuruoat. Sikke puolestaan valloitti meidät omalla välittömyydellään,
ja oli mukavaa myös hieman rupatella hänen kanssaan. Jos ravintolalla on tietyt ”kasvot”, on plussaa, jos ne kasvot näkyvät myös siellä ravintolassa. Se kertoo panostuksesta ja sitoutumisesta, ja sitä arvostan. Ainahan ei tietenkään ole
mahdollista, että molemmat siellä yhtä aikaa tapaa, mutta meillä kävi nyt senkin suhteen oikein hyvä tuuri.
Yksi asia minua jäi kuitenkin vaivaamaan. Huomasin nimittäin vasta
jälkeenpäin, että nämä saamani kauniit ruusut olisivat kyllä ihan itseoikeutetusti
kuuluneet minun sijastani Sikelle ja Pipsalle, kuin myös koko Sikke’s
ravintolan tiimille. Lähetänkin ne tässä näin jälkikäteen virtuaalisesti.
Kerrotte kotisivuillanne, että Sikke’s on kuin ystävän olohuone. Kyllä näin on.
”Olohuoneessanne” meidän oli hyvä viettää kodikas illallishetki iloisen jälleennäkemisen
merkeissä. Lämmin kiitos.
Ai ai mitä herkuttelua! Jospa mekin vielä jonakin päivänä pääsisimme tuonne nauttimaan hyvästä ruoasta!😋😋 Kiva postaus!👏
VastaaPoistaKiitos Leena! Uskoisin myös teidän nauttivan Sikke's ravintolan laadukkaista herkuista. Ei muuta kuin menoksi. Tosin muistelen Siken kertoneen, että Sikke's on suljettu koko heinäkuun.Se heille suotakoon ;)
Poista